ΓΔ: 1193.32 -0.90% Τζίρος: 76.30 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Μυτιληναίος

Με μεγάλη υπερκάλυψη το «πράσινο» ομόλογο της Mytilineos

Το επενδυτικό ενδιαφέρον για την ομολογιακή έκδοση του ομίλου ύψους 500 εκατ. ευρώ είναι πολύ μεγάλο και σύντομα αναμένεται να «κλείσει» το βιβλίο προσφορών.

Με μεγάλη υπερκάλυψη εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί η ομολογιακή έκδοση της Mytilineos καθώς το επενδυτικό ενδιαφέρον για την έκδοση είναι πολύ μεγάλο. Το βιβλίο προσφορών αναμένεται να κλείσει τις επόμενες ώρες ενώ οι ανάδοχοι δίνουν καθοδήγηση για το επιτόκιο στο επίπεδο του 2,5%.

Το νέο «πράσινο» ομόλογο, ύψους 500 εκατ. ευρώ, θα έχει διάρκεια 5,5 ετών. Ανάδοχοι της έκδοσης είναι οι τράπεζες BNP Paribas, Citigroup, και HSBC που διοργάνωσαν τις προηγούμενες ημέρες σειρά εξ αποστάσεων παρουσιάσεις σε επενδυτές που τοποθετούνται σε τίτλους σταθερού εισοδήματος στην Ευρώπη.

Τα κεφάλαια που θα αντληθούν από τις Ομολογίες θα διατεθούν στην εξόφληση υφιστάμενων δανειακών υποχρεώσεων καθώς και τη χρηματοδότηση των επενδύσεων και των δραστηριοτήτων του ομίλου. Ποσό αντίστοιχο με τα καθαρά κεφάλαια που θα αντληθούν από τις Ομολογίες θα διατεθεί για τη χρηματοδότηση ή αναχρηματοδότηση, ολικά ή μερικά, Επιλέξιμων Πράσινων Έργων (συμπεριλαμβανομένων άλλων σχετικών υποστηρικτικών δαπανών), όπως προβλέπεται στο Πρόγραμμα Πράσινων Ομολογιών (Green Bond Framework) της Εταιρείας.

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες ημέρες  ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings αναβάθμισε την προοπτική (outlook) της Mytilineos σε σταθερή από αρνητική με την πιστοληπτική αξιολόγηση να παραμένει σταθερή στο "BB". Η αναθεώρηση αυτή έρχεται ως αποτέλεσμα των καλύτερων από το αναμενόμενο οικονομικών αποτελεσμάτων για το 2020. Ο οίκος σημειώνει ακόμα ότι θεωρεί την επέκταση του ομίλου στον λιγότερο κυκλικό τοµέα της ηλεκτρικής ενέργειας ως πιστωτικά θετικό γεγονός και επισημαίνει ότι περιμένει ισχυρή ζήτηση για «πράσινα» έργα σε παγκόσμιο επίπεδο.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Mytilineos: Παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων στο Metaverse

Η ελληνική βιομηχανία γίνεται η πρώτη εταιρεία παγκοσμίως που αξιοποιεί το συγκεκριμένο εργαλείο για να κάνει μια τέτοια παρουσίαση, απεικονίζοντας τα οικονομικά μεγέθη σε όλο το εύρος των δραστηριοτήτων της και με τόση λεπτομέρεια. 
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Mytilineos: Άλμα 116% στα καθαρά κέρδη α' εξαμήνου του ομίλου

Υψηλότερα από τις προβλέψεις της Διοίκησης στη Γενική Συνέλευση του Ιουνίου του 2021 τα αποτελέσματα του Ομίλου. Αύξηση 234% στον κύκλο εργασιών του τομέα ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου στο πρώτο εξάμηνο του 2022.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Mytilineos: Διπλάσιος τζίρος στο α΄ τρίμηνο, ξεπέρασε το 1 δισ. ευρώ

Τα EBITDA αυξήθηκαν στα 130 εκατ. ευρώ, επωφελούμενα τόσο από τις σταθερά ισχυρές επιδόσεις του σε Μεταλλουργία και Ηλεκτρικής Ενέργειας & Φυσικού Αερίου όσο και τη σημαντικά βελτιωμένη επίδοση των μονάδων ΑΠΕ και αποθήκευσης ενέργειας.