ΓΔ: 900.65 -0.31% Τζίρος: 58.44 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Μυτιληναίος

Με μεγάλη υπερκάλυψη το «πράσινο» ομόλογο της Mytilineos

Το επενδυτικό ενδιαφέρον για την ομολογιακή έκδοση του ομίλου ύψους 500 εκατ. ευρώ είναι πολύ μεγάλο και σύντομα αναμένεται να «κλείσει» το βιβλίο προσφορών.

Με μεγάλη υπερκάλυψη εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί η ομολογιακή έκδοση της Mytilineos καθώς το επενδυτικό ενδιαφέρον για την έκδοση είναι πολύ μεγάλο. Το βιβλίο προσφορών αναμένεται να κλείσει τις επόμενες ώρες ενώ οι ανάδοχοι δίνουν καθοδήγηση για το επιτόκιο στο επίπεδο του 2,5%.

Το νέο «πράσινο» ομόλογο, ύψους 500 εκατ. ευρώ, θα έχει διάρκεια 5,5 ετών. Ανάδοχοι της έκδοσης είναι οι τράπεζες BNP Paribas, Citigroup, και HSBC που διοργάνωσαν τις προηγούμενες ημέρες σειρά εξ αποστάσεων παρουσιάσεις σε επενδυτές που τοποθετούνται σε τίτλους σταθερού εισοδήματος στην Ευρώπη.

Τα κεφάλαια που θα αντληθούν από τις Ομολογίες θα διατεθούν στην εξόφληση υφιστάμενων δανειακών υποχρεώσεων καθώς και τη χρηματοδότηση των επενδύσεων και των δραστηριοτήτων του ομίλου. Ποσό αντίστοιχο με τα καθαρά κεφάλαια που θα αντληθούν από τις Ομολογίες θα διατεθεί για τη χρηματοδότηση ή αναχρηματοδότηση, ολικά ή μερικά, Επιλέξιμων Πράσινων Έργων (συμπεριλαμβανομένων άλλων σχετικών υποστηρικτικών δαπανών), όπως προβλέπεται στο Πρόγραμμα Πράσινων Ομολογιών (Green Bond Framework) της Εταιρείας.

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες ημέρες  ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings αναβάθμισε την προοπτική (outlook) της Mytilineos σε σταθερή από αρνητική με την πιστοληπτική αξιολόγηση να παραμένει σταθερή στο "BB". Η αναθεώρηση αυτή έρχεται ως αποτέλεσμα των καλύτερων από το αναμενόμενο οικονομικών αποτελεσμάτων για το 2020. Ο οίκος σημειώνει ακόμα ότι θεωρεί την επέκταση του ομίλου στον λιγότερο κυκλικό τοµέα της ηλεκτρικής ενέργειας ως πιστωτικά θετικό γεγονός και επισημαίνει ότι περιμένει ισχυρή ζήτηση για «πράσινα» έργα σε παγκόσμιο επίπεδο.

 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Mytilineos, Vaggelis Mytilineos, Skrekas
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στην τελική ευθεία ο νέος σταθμός ηλεκτρικής ενέργειας της Mytilineos

Η εταιρεία παρέλαβε υπερσύγχρονο αεριοστρόβιλο της General Electric. Για σπουδαία επένδυση έκανε λόγο ο ΥΠΕΝ κ. Σκρέκας. Η μονάδα θα έχει τη δυνατότητα να καλύψει το 50% της ενεργειακής ζήτησης που σήμερα προέρχεται από λιγνίτη.