ΓΔ: 905.55 -1.01% Τζίρος: 87.06 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
ellaktor_office
Τα κεντρικά γραφεία της Ελλάκτωρ. Πηγή: ellaktor.gr

Νέος επενδυτής στην Ελλάκτωρ η AtlasInvest με ποσοστό 3,6%

Η AtlasInvest ιδρύθηκε το 2007 από τον Marcel van Poecke με στόχο να επικεντρωθεί στην επένδυση ενεργειακών έργων έχοντας εκ τότε αποκτήσει αλλά και πουλήσει ενεργειακές εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα Διοίκηση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ δίνει ένα από τα μεγαλύτερα fund της Ευρώπης. Η AtlasInvest επενδύει στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ με ένα πακέτο 3,6% (7.734.562 μετοχές συνολικής αξίας 11,2 εκατ. ευρώ) και με προοπτικές αύξησης του ποσοστού της.

Όπως αναφέρουν κύκλοι της αγοράς, ο Όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ παρά τις δυσκολίες εκτιμάται και αξιολογείται ως δυνατή επένδυση από τα μεγαλύτερα fund της Ευρώπης – ένα ευρύτερο μήνυμα εμπιστοσύνης όχι μόνο προς τον Όμιλο και τις δυνατότητές του αλλά και προς τη χώρα και τις προοπτικές ανάπτυξης της οικονομίας της.

Το προφίλ του νέου Επενδυτή 

Η AtlasInvest ιδρύθηκε το 2007 από τον Marcel van Poecke με στόχο να επικεντρωθεί στην επένδυση ενεργειακών έργων έχοντας εκ τότε αποκτήσει αλλά και πουλήσει ενεργειακές εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Η AtlasInvest επικεντρώνεται σήμερα όλο και περισσότερο σε επενδύσεις που απαντάνε στην παγκόσμια ενεργειακή μετάβαση, αυξάνοντας τη συμμετοχή της σε εταιρείες ΑΠΕ καθώς και σε επιχειρήσεις που υποστηρίζουν την ψηφιοποίηση του ενεργειακού τομέα.

Μέσω της συνεργασίας της με τον Όμιλο Carlyle www.carlyle.com, η AtlasInvest διαχειρίζεται επίσης κεφάλαια 7 δισ. δολάρια ενεργειακών επιχειρήσεων παγκοσμίως.

Υπενθυμίζεται, ότι το αργότερο μέχρι το τέλος Ιουνίου θα έχει εγκριθεί από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς η αύξηση κεφαλαίου των 121 εκατ. ευρώ, με στόχο να ολοκληρωθεί τον Ιούλιο. Σημειώνεται επίσης ότι ο νέος διευθύνων σύμβουλος της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Θύμιος Μπουλούτας, στην τηλεδιάσκεψη της 27ης Μαΐου με τους αναλυτές για τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου, είπε πως το ομολογιακό δάνειο των 50 εκατ. ευρώ που εκδόθηκε πρόσφατα και θα αποπληρωθεί από τα έσοδα της αύξησης, μαζί με τα πρόσθετα κεφάλαια θα επιτρέψουν την ομαλή επανεκκίνηση των εργοταξίων της ΑΚΤΩΡ, αλλά και την υλοποίηση των νέων έργων.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου που ανακοίνωσε  η εταιρεία ο κύκλος εργασιών του ομίλου διαμορφώθηκε στα 193 εκατ. ευρώ μειωμένος κατά 14% σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2020 (225 εκατ. ευρώ).

Τα Κέρδη προ Φόρων, Τόκων και Αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 40 εκατ. ευρώ έναντι €51 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα το προηγούμενο έτος. Όπως αναφέρει η διοίκηση, το EBITDA του Ομίλου επηρεάστηκε από την κάμψη των επιδόσεων του κλάδου των Παραχωρήσεων, λόγω των επιπτώσεων της COVID-19 και των μέτρων περιορισμού (-€11,7 εκατ. έναντι του 1ου 3μήνου ‘20), του κλάδου της Κατασκευής (-€8,5 εκατ. έναντι του 1 ου 3μήνου ‘20), αλλά και από τη σημαντική βελτίωση του κλάδου των ΑΠΕ (+€7,8 εκατ. έναντι του 1 ου 3μηνου ‘20).

Οι ζημιές προ φόρων ήταν €7 εκατ. το 1ο 3μηνο 2021 σε σύγκριση με κέρδη €2,8 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του 2020, ενώ τα Καθαρά Κέρδη / Ζημιές μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ήταν ζημιές €9,9 εκατ. έναντι ζημιών €8,8 εκατ. το 1ο 3μηνο 2020.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ellaktor_office
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ελλάκτωρ: Ο Ευθύμιος Μπουλούτας αναλαμβάνει νέος διευθύνων σύμβουλος

Στη θέση του αντιπροέδρου του ομίλου τοποθετείται ο κ. Άρης Ξενόφος, μέχρι πρότινος διευθύνων σύμβουλος, ώστε «συμβάλει περαιτέρω στην επίτευξη των στρατηγικών στόχων» της εταιρείας.