ΓΔ: 1197.48 -0.98% Τζίρος: 24.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:40:11 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
asfaleies, asfalistiki agora, NN Group
Πηγή: Shutterstock

Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Metlife στην Ελλάδα από την NN Group

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η απόκτηση αυτή ενισχύει περαιτέρω τη θέση της ΝΝ στην ελληνική αγορά και αναμένεται να δημιουργήσει τη μεγαλύτερη εταιρεία στον ασφαλιστικό κλάδο.

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία απόκτησης από τον Όμιλο NN των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της Metlife στην Ελλάδα, ύστερα από τις εγκρίσεις των αρμόδιων Εποπτικών Αρχών και της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η απόκτηση αυτή ενισχύει περαιτέρω τη θέση της ΝΝ στην ελληνική αγορά και αναμένεται να δημιουργήσει τη μεγαλύτερη εταιρεία στον ασφαλιστικό κλάδο. Επιπρόσθετα, θα προσφέρει περισσότερες ευκαιρίες ανάπτυξης και θα εμπλουτίσει τις δυνατότητες διανομής της NN.

Η MetLife θα ενσωματωθεί στην ΝΝ Hellas με οδηγό τις αξίες «Νοιαζόμαστε, Είμαστε Ξεκάθαροι, Δεσμευόμαστε», εστιάζοντας στους ασφαλισμένους και την ελληνική κοινωνία, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της NN Hellas, Μαριάννα Πολιτοπούλου, αναλαμβάνει και τη θέση της προέδρου και διευθύνουσας συμβούλου της MetLife στην Ελλάδα, η οποία είναι πλέον μέλος του Ομίλου NN.

O CEO International Insurance του ΝΝ Group, Fabian Rupprecht, δήλωσε σχετικά: «Η σημερινή μέρα σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα για τον Όμιλο NN και την παρουσία μας στην Ελλάδα. Η ολοκλήρωση της απόκτησης των δραστηριοτήτων της MetLife στην Ελλάδα θα μεγαλώσει το μέγεθός μας, δημιουργώντας την κορυφαία ασφαλιστική εταιρία στη χώρα. Θα μας δώσει τη δυνατότητα να εμπλουτίσουμε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προσφέρουμε, να ενισχύσουμε τa δίκτυa διανομής μας και να ανταποκρινόμαστε καλύτερα στις ασφαλιστικές ανάγκες των Ελλήνων. Προσβλέπουμε σε μια ομαλή ενοποίηση, καθώς συνεχίζουμε να εξυπηρετούμε τους πελάτες μας».

Η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της NN Hellas και της MetLife, Μαριάννα Πολιτοπούλου, ανέφερε: «Σήμερα είναι μια μέρα ορόσημο στην ιστορία της NN στην Ελλάδα. Προχωράμε στη συνένωση των δύο εταιριών, εφαρμόζοντας στρατηγική με επίκεντρο τον άνθρωπο και οδηγό τις αξίες μας. Παραμένουμε όλοι μαζί δίπλα στους συνανθρώπους μας για να φροντίζουν όσα έχουν πραγματικά σημασία για εκείνους».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τη συνεργασία της με τον Κ. Αποστολίδη ανακοίνωσε η Howden Hellas

Ο νέος επικεφαλής Ανάπτυξης Εργασιών Ελλάδας και Κύπρου στην HOWDEN HELLAS σημείωσε ότι η τεχνογνωσία και το μέγεθος της εταιρείας αποτελούν εχέγγυα ότι αυτή η συνεργασία θα αποδώσει τα μέγιστα.
asfaleies, asfalistiki agora, NN Group
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΝΝ Group: Έγκριση από Κομισιόν για την απόκτηση ΜetLife σε Ελλάδα - Πολωνία

Η ολοκλήρωση της απόκτησης των πολωνικών και των ελληνικών εταιριών της MetLife ενδέχεται να πραγματοποιηθεί σε διαφορετικές ημερομηνίες καθώς οι διαδικασίες εποπτικών εγκρίσεων είναι διακριτές.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Θα καλύψει τα νοσήλεια των ασφαλισμένων λόγω κορονοϊού η Metlife

Στην ανακοίνωση της η Metlife τονίζει πως έχει λάβει όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού εφαρμόζοντας την εξ αποστάσεως εργασία και συνεχίζει να εξυπηρετεί τους ασφαλισμένους της τηλφωνικά και με τη χρήση ψηφιακών μέσων.