ΓΔ: 1237.46 1.36% Τζίρος: 68.42 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:57:43 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
ellaktor_office
Τα κεντρικά γραφεία της Ελλάκτωρ. Πηγή: ellaktor.gr

Ελλάκτωρ: Διακοπή των διαπραγματεύσεων για την πώληση της ΑΚΤΩΡ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ελλάκτωρ σταματούν οι αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με το σχήμα των εταιρειών Wade Adams Hellas SMSA και Adamas Group Limited.

Το τέλος των αποκλειστικών της διαπραγματεύσεων με με το σχήμα εταιρειών Wade Adams Hellas SMSA και Adamas Group Limited για την πώληση της θυγατρικής της ΑΚΤΩΡ δημοσιοποίησε η Ελλάκτωρ με επίσημη ανακοίνωσή της στην ιστοσελίδα του Χρηματιστήριου Αθηνών. 

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση «Σε συνέχεια της από 30.01.2023 ανακοίνωσής της, η Εταιρεία με την επωνυμία ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ και το διακριτικό τίτλο «ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε.» (εφεξής «η Εταιρεία»), ανακοινώνει προς ενημέρωση του επενδυτικού κοινού, την οριστική διακοπή των αποκλειστικών διαπραγματεύσεων με το σχήμα εταιρειών Wade Adams Hellas SMSA και Adamas Group Limited, για την πώληση του συνόλου των μετοχών της θυγατρικής της εταιρείας ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ.

Η ανωτέρω ενημέρωση γίνεται σύμφωνα με τους Κανονισμούς (ΕΕ) 596/2014 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και του Χρηματιστηρίου Αθηνών».

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Ιανουαρίου η Ελλάκτωρ είχε ανακοινώσει ότι ξεκινά αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με το εν λόγω εταιρικό σχήμα, προκειμένου να πωλήσει την ΑΚΤΩΡ. Η συμφωνία εάν είχε οριστικοποιηθεί εκτιμάται ότι θα ξεπερνούσε τα 100 εκατ. ευρώ και θα δημιουργούσε νέα  δεδομένα στον κλάδο αφού την Άκτωρ την αναλαμβάνουν στρατηγικοί επενδυτές με εμπειρία στον χώρο και οικονομικά ισχυροί. 

Οι Ολλανδοί μέτοχοι της Ελλάκτωρ, με την αύξηση κεφαλαίου των 100 εκατ. ευρώ στην Άκτωρ κατάφεραν να εξυγιάνουν την εταιρεία που αποτελούσε τα τελευταία χρόνια «βαρίδι» για τον όμιλο με τα ζημιογόνα αποτελέσματα που κατέγραφε κάθε χρόνο. Ήδη, στο 9μηνο του 2022 η εταιρεία είχε σχεδόν μηδενίσει τις λειτουργικές της ζημίες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εξετάζει όλες τις επιλογές για το 25% του κλάδου των ΑΠΕ η Ελλάκτωρ

Η κατασκευαστική εταιρεία ανακοίνωσε επίσης πως αποφάσισε να παραχωρήσει στην WA&AD περίοδο αποκλειστικότητας για την διαπραγμάτευση και ολοκλήρωση της συμφωνίας για την εξαγορά της ΑΚΤΩΡ έως και την 31.03.2023.
ellaktor_office
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με Wade Adams - Κούτρα αρχίζει η Ελλάκτωρ

Η συμφωνία, που αν οριστικοποιηθεί θα ξεπεράσει τα 100 εκατ. ευρώ, θα δημιουργήσει νέα δεδομένα στον κλάδο αφού την Άκτωρ την αναλαμβάνουν στρατηγικοί επενδυτές με εμπειρία στον χώρο και οικονομικά ισχυροί.