ΓΔ: 1275.09 0.14% Τζίρος: 322.82 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Trapeza, trapeza peiraios
Φωτο: Alexandros Michailidis / SOOC

Τρ. Πειραιώς: Ξεκινάει πρόγραμμα αγοράς 20 εκατ. ιδίων μετοχών

Το συνολικό κόστος απόκτησης των ιδίων μετοχών δεν θα υπερβεί τα 15 εκατ. ευρώ και το πρόγραμμα θα διαρκέσει για 24 μήνες. Στα 0,75 ευρώ η κατώτατη τιμή αγοράς και στα 5 ευρώ θα είναι το ανώτατο όριο.

Ξεκινάει η διαδικασία επαναγοράς ιδίων μετοχών από την Τράπεζα Πειραιώς που αναφέρει ότι το πρόγραμμα που θα διαρκέσει 24 μήνες, θα αφορά την απόκτηση έως και 20 εκατ. ιδιών μετοχών με κατώτατη τιμή αγοράς 0,75 ευρώ και ανώτατη τιμή αγοράς 5 ευρώ ανά μετοχή.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της τράπεζας:

Η Πειραιώς Financial Holdings Ανώνυμη Εταιρεία, σε συνέχεια (α) της από 27.06.2023 απόφασης της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της, δυνάμει της οποίας εγκρίθηκε, μεταξύ άλλων, η θέσπιση προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών σύμφωνα με το άρθρο 49 του Νόμου 4548/2018 (το «Πρόγραμμα» και οι «Ίδιες Μετοχές» αντίστοιχα), (β) της σχετικής έγκρισης από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και (β) της σχετικής, από 21.09.2023, απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της, ανακοινώνει την έναρξη εφαρμογής του Προγράμματος.

Το Πρόγραμμα αφορά στην απόκτηση μέχρι και 20.000.000 Ιδίων Μετοχών κατ’ ανώτατο όριο, με κατώτατη τιμή αγοράς €0,75 και ανώτατη τιμή αγοράς €5,00 ανά μετοχή, για χρονικό διάστημα 24 μηνών από την ημερομηνία λήψης της ως άνω απόφασης από την Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων. Το συνολικό κόστος απόκτησης των Ιδίων Μετοχών δεν θα υπερβεί τα €15.000.000. Κατά την εφαρμογή του Προγράμματος θα λαμβάνονται υπόψη η οικονομική κατάσταση και η ρευστότητα της Εταιρείας.

Σκοπός του Προγράμματος είναι η επιδίωξη και υλοποίηση κάθε νόμιμου σκοπού, σύμφωνα με τις κατά περίπτωση εφαρμοστέες διατάξεις του οικείου νομοθετικού και κανονιστικού πλαισίου.

Ημερομηνία έναρξης εφαρμογής του Προγράμματος είναι η 22.09.2023 και οι αγορές των Ιδίων Μετοχών θα πραγματοποιούνται χρηματιστηριακά μέσω της Πειραιώς ΑΕΠΕΥ.

Η παρούσα ανακοίνωση εκδίδεται σύμφωνα με τον Κανονισμό του Χρηματιστηρίου Αθηνών, τον Κανονισμό (ΕΕ) αριθ. 596/2014 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 16ης Απριλίου 2014 και τον κατ’ εξουσιοδότηση Κανονισμό (ΕΕ) 2016/1052 της Επιτροπής της 8ης Μαρτίου 2016.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Trapeza, trapeza peiraios
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πρώτη σε συναλλαγές και τον Νοέμβριο στο χρηματιστήριο η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ

Η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ ηγείται της αγοράς, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση τα τελευταία χρόνια, με σταθερή άνοδο του μεριδίου αγοράς από το 10% του 2017 σε άνω του 20% το 2021 όταν πραγματοποίησε συναλλαγές που υπερέβησαν τα 7 δισ.ευρώ.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τρ. Πειραιώς: Δυνατότητα προνομιακής συμμετοχής των παλαιών μετόχων στην ΑΜΚ

Η προνομιακή κατανομή των υφιστάμενων μετόχων αναμένεται να αποφασιστεί από το ΔΣ και θα ισχύει τόσο για τους μη ειδικούς όσο και για τους ειδικούς επενδυτές που θα συμμετάσχουν στο book building στην Ελλάδα.
Trapeza, trapeza peiraios
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Καραμουσαλής: Σε 4 τομείς στοχεύει ο μετασχηματισμός της Τρ. Πειραιώς

Ο κ. Γ. Καραμουσαλής, Γενικός Διευθυντής, Deputy CFO, Chief Transformation Officer τόνισε ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός και οι άνθρωποί μας είναι οι βασικοί πυλώνες που διατρέχουν το συνολικό πρόγραμμα μετασχηματισμού της Τράπεζας.
Xristos Megalou, Trapeza Peiraios
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τρ. Πειραιώς: Σημαντική επιτάχυνση στο 9μηνο με ισχυρή βελτίωση μεγεθών

Άλμα εσόδων και εντυπωσιακή απόδοση ιδίων κεφαλαίων +17,6%.  Καθαρή πιστωτική επέκταση 800 εκατ. και μείωση του δείκτη NPEs στο 5,5%. Χρ. Μεγάλου: «Είμαι βέβαιος ότι θα επιτύχουμε ή θα υπερβούμε τους στόχους μας για το 2023»