ΓΔ: 1449.4 -0.63% Τζίρος: 71.23 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
yiannis stournaras
Φωτο: Dimitris Kapantais / SOOC

Ρομά στην αγορά εργασίας, τι κρύβει το deal στη Lamda και τα ακίνητα των ΕΛΤΑ

Η ριζοσπαστική πρόταση Στουρνάρα, οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την αγορά εργασίας, οι εκλογές στον ΣΕΒ, η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των ΕΛΤΑ και τα μυστικά στο deal της Lamda.

Μια ριζοσπαστική, για τα ελληνικά μέτρα, πρόταση για την ενίσχυση της αγοράς εργασίας έριξε στο τραπέζι του δημοσίου διαλόγου ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, προτείνοντας την ένταξη των Ρομά στην αγορά εργασίας. Μιλώντας την προηγούμενη εβδομάδα στο συνέδριο του ΤΜΕΔΕ, ο διοικητής της ΤτΕ υπογράμμισε ότι η ενίσχυση της αγοράς εργασίας είναι κομβικής σημασίας και για την οικονομική ανάπτυξη, καλώντας τους πάντες να σκεφτούν έξω από τα συνηθισμένα πλαίσια. Γιατί να μην ενσωματώσουμε στην αγοράς εργασίας τους Ρομά, αναρωτήθηκε ο κ. Στουρνάρας. «Ρομά έχει και η Ισπανία, και η Ιταλία και άλλες χώρες στην Ευρώπη και οι οποίοι είναι ενσωματωμένοι. Δεν πρέπει και εμείς να αφήσουμε τα στερεότυπα και να προχωρήσουμε;», σημείωσε ο διοικητής της ΤτΕ. Ο ίδιος πάντως έχει εγκαταλείψει προ πολλού τα στερεότυπα, αποδίδοντας πρόσφατα ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Αλβανούς αλλά και άλλους οικονομικούς μετανάστες για τη συμβολή τους στην ένταξη της Ελλάδας στο ευρώ. Όπως είπε, δεν θα είχαμε κατορθώσει να μπούμε στο ευρώ αν δεν διατηρούνταν σε χαμηλά επίπεδα ο πληθωρισμός, κάτι που έγινε με τον εμπλουτισμό της αγοράς εργασίας με ξένους εργαζόμενους που κράτησαν τις αμοιβές και τον πληθωρισμό χαμηλά.

-- Σε μια αντίστοιχη κατάσταση υπερθέρμανσης βρίσκεται σήμερα η εγχώρια οικονομία, καθώς οι ελλείψεις ανθρώπινου δυναμικού σε όλο το φάσμα της οικονομίας είναι μεγάλες και μοιραία οδηγούν σε αυξήσεις των αμοιβών, αυξήσεις που με τη σειρά τους επιτείνουν τις πληθωριστικές πιέσεις. Από την οικοδομή, μέχρι τις αγροτικές εργασίες και από τη βιομηχανία μέχρι την πληροφορική, οι πάντες γκρινιάζουν για την έλλειψη εργαζομένων.   

-- Η μόνη λύση στο μέγα αυτό πρόβλημα  είναι να ανοίξει και να εμπλουτιστεί η αγορά εργασίας με «νέο αίμα»: νέους, γυναίκες, μετανάστες, Ρομά κ.α. Όπως έγινε με τους συνταξιούχους, που με νομοθετική παρέμβαση της κυβέρνησης δόθηκε η δυνατότητα, σε όσους επιθυμούν, να εργάζονται νόμιμα.

-- Η κυβέρνηση έχει πιάσει το κρίσιμο αυτό θέμα και την ανάγκη διεύρυνσης της αγοράς εργασίας, προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστες επιπλοκές στην οικονομία και την αναπτυξιακή δυναμική. Στο πλαίσιο αυτό, το Μέγαρο Μαξίμου και το οικονομικό επιτελείο επεξεργάζονται μέτρα και παρεμβάσεις με στόχο να σπάσουν εμπόδια και στεγανά ώστε 400.000 νέα χέρια και μυαλά να μπουν στην αγορά εργασίας. Όπως σημειώνουν στην κυβέρνηση, η προσέλκυση περισσότερων νέων, γυναικών, ΑμεΑ και ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας στην αγορά εργασίας δεν είναι μόνο θέμα κοινωνικής δικαιοσύνης, αλλά και οικονομικής αναγκαιότητας. Αλλά για να γίνει αυτό χρειάζεται και το κράτος να αφαιρέσει τα εμπόδια που υπάρχουν, ενώ και οι εργοδότες θα πρέπει να επιλέξουν στρατηγικά να στραφούν σε πληθυσμιακές ομάδες που σήμερα υποεκπροσωπούνται, προσαρμόζοντας τις στρατηγικές προσλήψεων, εκσυγχρονίζοντας νοοτροπίες, συνθήκες και όρους εργασίας. Η εκλογή νέου προέδρου στον ΣΕΒ αναμένεται να επιταχύνει το σχεδιασμό της κυβέρνησης για τον εμπλουτισμό της δεξαμενής εργαζομένων.


Σήμερα η μεγάλη μέρα στον ΣΕΒ

Σήμερα πραγματοποιούνται οι ιστορικές εκλογές στον ΣΕΒ, όπου για πρώτη φορά στη διαδρομή του Συνδέσμου διεκδικούν την προεδρία δυο επιχειρηματίες: Ιουλία Τσέτη και Σπύρος Θεοδωρόπουλος. Εκτός από την αναμέτρηση των δύο για την προεδρία, μάχες θα δοθούν και για το Διοικητικό Συμβούλιο, καθώς υπάρχουν 24 υποψηφιότητες και θα εκλεγούν 14. Μεταξύ των υποψηφίων περιλαμβάνεται ο Βασίλης Ψάλτης, διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank αλλά και ο Λάμπρος Παπακωνσταντίνου, δημιουργός της Ideal Holding. Από το υφιστάμενο διοικητικό συμβούλιο διεκδικούν την εκλογή τους έμπειρα στελέχη με «πολλά χιλιόμετρα» στον ΣΕΒ, όπως ο Γιώργος Περιστέρης της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ο Γιάννης Καραγιάννης της Olympia Group, ο Θεόδωρος Τρύφων της Elpen και ο Αριστοτέλης  Παντελιάδης της Μetro. Επίσης, υποψηφιότητα βάζει και ο νέος διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ κ. Κωνσταντίνος Νεμπής στη θέση του κ. Μιχάλη Τσαμάζ που αποχωρεί από τον ΟΤΕ και ο κ. Ευάγγελος Χρυσάφης από τη Μυτιληναίος στη θέση του Ευάγγελου Μυτιληναίου που αποχωρεί από τα διοικητικά του ΣΕΒ (σήμερα είναι ένας από τους τρεις αντιπροέδρους).

-- Τα προγνωστικά δίνουν ως φαβορί τον κ. Θεοδωρόπουλο.


Τα 80 ακίνητα των ΕΛΤΑ

Η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των ΕΛΤΑ είναι ένα στοίχημα για τη διοίκηση του οργανισμού και ήταν από τις πρώτες εξαγγελίες μαζί με την εξοικονόμηση δαπανών και την εισαγωγή της τεχνολογίας ώστε να ανακάμψει η ταλαιπωρημένη ΔΕΚΟ. Όπως ανακοινώθηκε, τα ΕΛΤΑ προκηρύσσουν διαγωνισμό για την ανάδειξη αναδόχου που θα αναλάβει τη διαχείριση και αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας. Πρόκειται για 80 ακίνητα (καταστήματα, ακίνητα και βιομηχανικούς χώρους) σε όλη την Ελλάδα. Η αγοραία αξία της περιουσίας αυτής πριν από 20 χρόνια ήταν στα 200 εκατ. ευρώ: 100 εκατ. τα οικόπεδα και 100 εκατ. τα κτίρια. Υπάρχουν κτίρια των ΕΛΤΑ σε κεντρικές πλατείες μεγάλων πόλεων όπου στο ισόγειο λειτουργεί το κατάστημα και οι επάνω όροφοι είναι άδειοι. Ο ανάδοχος που θα λάβει τη δουλειά θα έχει πεδίο δόξης λαμπρό για να αναδείξει τις κρυμμένες υπεραξίες, κάτι που θα συμφέρει και τον ίδιο, καθώς με τις υπεραξίες των αποτιμήσεων στα ακίνητα θα συνδέεται και ένα μεγάλο μέρος της αμοιβής του.


Τι κρύβει το deal στη Lamda

Αίσθηση προκάλεσε στην αγορά η συνεργασία της Lamda Development με τον εφοπλιστή Γιώργο Προκοπίου στο έργο του Ελληνικού. Οι δύο πλευρές θα αναπτύξουν από κοινού σε οικόπεδο της έκτασης οικιστικά και γραφειακά συγκροτήματα αλλά και εκπαιδευτικό ίδρυμα με διεθνές πρόγραμμα σπουδών , συνολικής επιτρεπόμενης δόμησης 86.000 τ.μέτρα. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για την έκταση που είχε δεσμεύσει το Κολλέγιο Αθηνών το οποίο όμως δεν θα δραστηριοποιηθεί επιχειρηματικά στο Ελληνικό. Η βαθμίδα των σπουδών δεν έχει διευκρινιστεί. Θα πρόκειται για πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση ή για ένα σύγχρονο ιδιωτικό πανεπιστήμιο; 

--  Το σίγουρο είναι ότι η Lamda αποκτά άλλον έναν ισχυρό σύμμαχο για την ανάπλαση της έκτασης του παλιού αεροδρομίου. Ο κ. Προκοπίου για να «δέσει» τη συμφωνία απέκτησε το 2% της Lamda με μετοχές που πουλήθηκαν από το χαρτοφυλάκιο των ιδίων μετοχών της εισηγμένης έναντι 7,10 ευρώ ανά μετοχή με premium δηλαδή 9% σε σχέση με το κλείσιμο της μετοχής την περασμένη Παρασκευή καταβάλλοντας περίπου 25 εκατ. ευρώ. Βεβαίως, η σχεδιαζόμενη επένδυση θα είναι πολλαπλάσια του τιμήματος για την αγορά των μετοχών.

-- Η Lamda επιχειρηματικά έχει αναπτύξει σημαντικές στρατηγικές συμφωνίες στο Ελληνικό με την ΤΕΜΕΣ, τη Fourlis και τη BrookeLane αλλά και μετοχικές αφού στο μετοχικό της κεφάλαιο εκτός από τον όμιλο Λάτση μετέχουν το Olympia Group, το family office της οικογένειας Κάτσου, η Brevan Howard, η EBRD, η Aegean Airlines και τώρα ο tycoon Γιώργος Προκοπίου.


Οι Οθωμανοί στο 2024

Με τόλμη μίλησε χθες στη Βουλή ο Κωστής Χατζηδάκης για ένα πρόβλημα που όλοι γνωρίζουν ότι υπάρχει, αλλά σπάνια μιλάμε γι’ αυτό. Μιλώντας για τα διακατεχόμενα ακίνητα του Δημοσίου, για τα οποία νομοθετεί και πάλι το υπουργείο, αναγνώρισε ότι υπήρξε «αδράνεια και υποκρισία της Πολιτείας επί πολλές δεκαετίες. Είχαν φθάσει κάποιες υπηρεσίες να διεκδικούν π.χ. όλη τη Σαρωνίδα, επικαλούμενες έγγραφα που ανάγονται στην Οθωμανική κατοχή, τα οποία θυμήθηκε το Δημόσιο 150 ή και περισσότερα χρόνια αργότερα». Έτσι, όπως εξήγησε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, ή «θα βγουν από τα σπίτια τους όλοι οι κάτοικοι της Σαρωνίδας ή της Καλαμαριάς, ή θα ρυθμιστεί το ζήτημα με ρεαλιστικό τρόπο». Η κυβέρνηση προφανώς επιλέγει τη δεύτερη και λογική οδό, προτιμώντας να αφήσει τα φιρμάνια των σουλτάνων εκεί όπου ανήκουν, στο ιστορικό αρχείο.


Η αριθμητική του ΠΑΣΟΚ

Χαρτί και μολύβι έχουν πιάσει οι υποψήφιοι «δελφίνοι» στο ΠΑΣΟΚ, κάνοντας καθημερινά αριθμητικές πράξεις για να δουν αν τους βγαίνουν τα «κουκιά», προκειμένου να θέσουν εαυτούς στην κρίση της βάσης του κόμματος. Με τους εν δυνάμει υποψήφιους να έχουν φτάσεις αισίως τους… οκτώ, ζητούμενο παραμένει πόσους από αυτούς μπορεί να «σηκώσει» η έτσι και αλλιώς κουτσουρεμένη εκλογική δεξαμενή του ΠΑΣΟΚ, και κυρίως, τι ερείσματα έχει ο καθένας στους σκληρούς μηχανισμούς της Χαριλάου Τρικούπη, αλλά και εκτός αυτών. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι δύο εκ των «υποψηφίων» - εκλεγμένες βουλευτίνες και οι δύο - ποντάρουν πολλά για να αυξήσουν την επιρροή τους ακόμα και στα λεγόμενα «ορφανά» του Ανδρέα Λοβέρδου. Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος κατέβηκε στις ευρωεκλογές με το νεοσυσταθέν κόμμα του «Δημοκράτες», άφησε πίσω του έναν σημαντικό αριθμό στελεχών που τον στήριζε τα προηγούμενα χρόνια και τα οποία αυτή τη στιγμή αναζητούν τον επόμενο «ηγέτη» τους στην πολυκατοικία της Κεντροαριστεράς. Εύλογα λοιπόν άρχισαν τα τηλεφωνήματα στον «σύντροφο» Ανδρέα για να πει μια καλή κουβέντα όποτε αποφασίσει ο Νίκος Ανδρουλάκης να στηθούν οι κάλπες.


Χαμηλοί κυβερνητικοί τόνοι στο Athens Pride

Το ότι ο νόμος για τα ομόφυλα ζευγάρια δημιούργησε μια βαθιά πληγή ανάμεσα στους παραδοσιακούς ψηφοφόρους της ΝΔ και την κυβέρνηση το καταλάβαμε. Το παραδέχθηκε και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης λίγες ώρες αφότου άνοιξαν οι κάλπες των ευρωεκλογών και είδε το κόμμα του να σταματάει στο 28%. Ίσως για αυτό και επιχείρησε άρον άρον να κλείσει άπαξ δια παντός το θέμα, ξεκαθαρίζοντας ότι ούτε καν συζητάει ενδεχόμενες αλλαγές σε ό,τι αφορά το σύμφωνο συμβίωσης, ενώ για το ζήτημα τεκνοθεσίας ούτε καν να ακούσει.Το βαρύ κλίμα στο ΜΜ μετά το εκλογικό αποτέλεσμα φαίνεται πως οδήγησε σε μια άτυπη απόφαση να πέσουν οι τόνοι και η παρουσία κυβερνητικών στελεχών στο Athens Pride να είναι σεμνή. Φαίνεται λοιπόν πως οι συστάσεις έπιασαν τόπο, αφού αυτόπτες μάρτυρες δεν είδαν τον υπουργό Επικρατείας Άκη Σκέρτσο στην πλατεία Συντάγματος το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, ενώ και ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης περιορίστηκε στην ανάρτηση ενός βίντεο στα social media με εικόνες από την παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας, χωρίς να διευκρινίζεται αν ο έδωσε το παρών…


Οι ανένδοτοι Κύπριοι και τα επιχειρηματικά συμφέροντα

Από εδώ τους φέρνουν επενδυτές. Από από κει τους φέρνουν επενδυτές. Κι όμως ανένδοτοι αυτοί οι Κύπριοι. Ο λόγος για τη διασύνδεση της Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, γνωστό και ως το Great Sea Interconnector (GSI), καθώς για την έλευση των νέων επενδυτών με τους οποίους δεν φαίνεται να συγκινούνται στη Μεγαλόνησο. Χθες ο ΑΔΜΗΕ ανακοίνωσε ότι υπέγραψε Μνημόνιο Κατανόησης (MoU) με την γαλλική Meridiam για την είσοδο της στη μετοχική σύνθεση της GSI. Δεν είναι ένας οποιοσδήποτε επενδυτής. Πρόκειται για έναν ισχυρό «παίκτη», καθώς η Meridiam είναι βασικός επενδυτής στο έργο NeuConnect, την πρώτη ηλεκτρική διασύνδεση μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Γερμανίας. Διαχειρίζεται, επίσης, περισσότερα από 22 δισ. δολάρια περιουσιακών στοιχείων, έχοντας παρουσία σε 56 χώρες. Το νέο για την Meridiam ακολουθεί την είδηση ότι στο υποθαλάσσιο καλώδιο ενδιαφέρεται να μπει και ο αμερικανικός κρατικός χρηματοδοτικός οργανισμός DFC, είτε ως χρηματοδότης, είτε ως μέτοχος ή με συνδυασμό των δύο.

-- Στην Κύπρο όμως συνεχίζουν πολλοί να αμφισβητούν το έργο, λέγοντας ότι δεν είναι προς όφελος των καταναλωτών και της οικονομίας. Από την άλλη, παρατηρητές της αγοράς «βλέπουν» επιχειρηματικά συμφέροντα που κερδίζουν από την κλειστή αγορά ηλεκτρικού ρεύματος. Αν είναι πράγματι έτσι, όσους επενδυτές και να τους πάνε, δεν πρόκειται να πεισθούν εύκολα για την βιωσιμότητα του έργου. 


Πολυεθνική στα δίχτυα της ΑΑΔΕ

Πάντα οι υποθέσεις με πολυεθνικές εταιρείες συζητούνται στην Ελλάδα με αρκετές δόσεις υπερβολής, που αγγίζει και τα όρια της μυθοπλασίας σε κάποιες περιπτώσεις. Χθες, λίγο έλειψε να γίνει λαϊκό αφήγημα η περίπτωση με το κεντρικό κατάστημα της σουηδικής αλυσίδας H&M στο Σύνταγμα, όπου οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ διαπίστωσαν ότι από τις 15 Ιανουαρίου έως τις 12 Ιουνίου έκοψε, αλλά δεν διαβίβασε στα κεντρικά συστήματα της ΑΑΔΕ 21.100 αποδείξεις. Επιβλήθηκε το προβλεπόμενο πρόστιμο και διήμερο «λουκέτο» στο κατάστημα.

-- Προσοχή, όμως: Καλό είναι ξεχωρίζουμε τι ακριβώς έχει συμβεί εδώ. Τυπική παράβαση υπήρξε, όχι όμως και φοροδιαφυγή. Αυτό είναι μάλλον αυταπόδεικτο, αφού οι αποδείξεις λιανικής είχαν κοπεί και, όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό, όταν έχουν κοπεί οι αποδείξεις δεν μπορείς να κρύψεις φορολογητέα ύλη. Η ίδια η εταιρεία δεν είναι, βεβαίως, άμοιρη ευθυνών. Σχεδόν για ένα εξάμηνο δυσλειτουργούσαν τα συστήματά της και αυτό δεν μπορεί να δικαιολογηθεί για μια μεγάλη και σοβαρή εταιρεία. Όσο για τη φοροδιαφυγή/φοροαποφυγή των πολυεθνικών, φυσικά και είναι υπαρκτό και σοβαρό φαινόμενο, όμως ουδεμία σχέση έχει με τις αποδείξεις στο ταμείο, υπάρχουν άλλα, πολύ πιο έξυπνα κόλπα.

-- Πάντως, όπως έλεγε σε ανύποπτο χρόνο στη στήλη ορκωτός ελεγκτής που έχει την ευθύνη του λογιστηρίου ευρωπαϊκής πολυεθνικής, «όλα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα με τα υποχρεωτικά POS, την υποχρεωτική διασύνδεση με τις ταμειακές και την υποχρεωτική αποστολή στοιχείων στην ΑΑΔΕ δυσκολευόμαστε πολύ να τα εξηγήσουμε στην κεντρική οικονομική διεύθυνση του ομίλου. Είναι δύσκολο να εξηγήσουμε την πολυπλοκότητα των υποχρεωτικών συστημάτων και του θεσμικού πλαισίου, καθώς και τα υψηλά κόστη τους». Είπαμε, όμως: Μοναδική περίπτωση φοροδιαφυγής η Ελλάδα στην Ευρώπη, μοναδικά και τα «όπλα» που χρησιμοποιούνται κατά της φοροδιαφυγής…


Η στρατηγική για την Τεχνητή Νοημοσύνη

Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να υπάρξουν ανακοινώσεις σχετικά με τη στρατηγική της χώρας για την Τεχνητή Νοημοσύνη, καθώς η Συμβουλευτική Επιτροπή Υψηλού Επιπέδου για την Τεχνητή Νοημοσύνη που στελεχώθηκε τον Οκτώβριο είναι έτοιμη να δημοσιεύσει τη «Λευκή Βίβλο» της. Όπως αναφέρουν πληροφορίες, οι ανακοινώσεις θα έρχονταν μετά τις ευρωεκλογές, καθώς ήταν όλα έτοιμα. Ωστόσο το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και ο ανασχηματισμός οδήγησαν στην καθυστέρηση των ανακοινώσεων για τον «οδικό χάρτη» που πρέπει να ακολουθήσει η χώρα και να εκμεταλλευτεί την έκρηξη της νέας τεχνολογίας που θα μεταμορφώσει την καθημερινότητα των ανθρώπων και την παγκόσμια οικονομία.


Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης παρέχονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη της ιστοσελίδας για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Stournaras, Trapeza tis Ellados, TtE
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Η μαγική σκέψη στο ΜΜ, ο Στουρνάρας για την αναβάθμιση, η Coca Cola HBC και η Ρωσία

Γιατί η τακτική «όλα στο φως» για τα Τέμπη δεν έχει πολύ νόημα, η ένεση αισιοδοξίας από τον διοικητή της ΤτΕ και η αθόρυβη αλλά δραστήρια παρουσία της εγχώριας Coca Cola στη Ρωσία.
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Το εθνικό lobbying για το investment grade, «Τσαμάζ 2024» και τα διλήμματα της ΕΚΤ

Η ιδέα της συντονισμένης δράσης κυβέρνησης - Τράπεζας της Ελλάδος - ΟΔΔΗΧ και τράπεζων για την επενδυτική βαθμίδα, η επιτυχία Τσαμάζ και το μελανό σημείο και η έξοδος της ΕΚΤ από το έκτακτο καθεστώς νομισματικής πολιτικής.
Attica bank, trapeza attikis
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Οι έξι προσφορές για Attica Bank, το πάθημα του τέως τραπεζίτη και τα «βαθιά λαρύγγια» του ΤΧΣ

Το παρασκήνιο για την ΑΜΚ της Attica Bank, η προσπάθεια να καταλήξει στο ΤΧΣ και γιατί κυβέρνηση και ΤτΕ θα περάσουν από κόσκινο δύο μέλη του Γενικού Συμβουλίου του ΤΧΣ. Τι θα γίνει με τα Ναυπηγεία Ελευσίνας.
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Η άλλη όψη της πράσινης μετάβασης, οι πιέσεις για τη Βασιλεία ΙΙΙ και το «βαρύ» ΧΑ

Γιατί οι ευρωπαϊκές κεντρικές τράπεζες θέλουν να αποτρέψουν αλλαγές στη Βασιλεία ΙΙΙ, το υψηλό κόστος της πράσινης μετάβασης, ο εγκλωβισμός Τσίπρα στα καμώματα Πολάκη και η «χαμηλή πτήση» του ΧΑ παρά την «απογείωση» της οικονομίας.
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Η DG Comp στα ΕΛΤΑ, τα παράλογα της Πειραιώς και οι κυβερνητικοί πανηγυρισμοί

Το γεύμα και η συμφωνία απόψεων Μητσοτάκη - Στουρνάρα, οι πανηγυρισμοί κυβερνητικών στελεχών για την ΑΜΚ της Πειραιώς, γιατί η DG Comp «σκαλίζει» την αύξηση των ΕΛΤΑ, το ακατανόητο +29,95% της Πειραιώς και το τσουρούφλισμα των πρωινών αγοραστών.
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Η υπόσχεση Διαμαντοπούλου, οι στοιχηματικές, Μαντωνανάκης και επιτόκια

Η αλά ελληνικά συμφωνία για Μαντωνανάκη και πώς επηρεάζει τα... επιτόκια, το τιτίβισμα Διαμαντοπούλου - υπόσχεση στους φίλους του ΠΑΣΟΚ, περιμένοντας την Attica Bank, οι έλεγχοι στις στοιχηματικές και servicers υπό εκκαθάριση.