ΓΔ: 896.53 0.15% Τζίρος: 5.55 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:24:37 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Pixabay

Εκδήλωση πολιτών για την οδική ασφάλεια στην Κρήτη

Οι συγκεντρωμένοι πολίτες μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια της δράσης που καλούσαν τον οδηγούς να ευαισθητοποιηθούν για τα τροχαία ατυχήματα.

Την δημιουργία κυκλικού κόμβου στον δρόμο που συνδέει την λεωφόρο Σούδας με την Εθνική οδό, ζητούν πολίτες των Χανίων που συμμετέχουν στη δράση «Ενεργών Πολιτών για τα Τροχαία Ατυχήματα».

Μέλη της δράσης, συγκεντρώθηκαν σήμερα στο σημείο και σε μια συμβολική κίνηση, τοποθέτησαν πλαστικά κολονάκια δημιουργώντας έναν κύκλο. Οι συγκεντρωμένοι πολίτες μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια της δράσης που καλούσαν τον οδηγούς να ευαισθητοποιηθούν για τα τροχαία ατυχήματα.

Όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους το μέλος της κίνησης πολιτών, νευροχειρούργος του Νοσοκομείου Χανίων Αντώνης Κρασουδάκης, «βρισκόμαστε εδώ και ζητάμε οι αρμόδιοι να φτιάξουν τους δρόμους των Χανίων και γενικότερα της Κρήτης. Οι κυκλικοί κόμβοι σώζουν ζωές αν σχεδιαστούν και κατασκευαστούν σωστά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο σημείο της δράσης οι οργανωτές τοποθέτησαν πανό με σύνθημα ευαισθητοποίησης για τα δυστυχήματα στους δρόμους, ενώ η κίνηση των οχημάτων ρυθμιζόταν από προσωπικό της τροχαίας.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τηλεματική διαχείριση συστημάτων ύδρευσης σε Χανιά και Αποκόρωνα

Οι εφαρμογές, αυτές, στηρίζονται στο ίντερνετ αλλά παράλληλα και στην υπηρεσία GSM της κινητής τηλεφωνίας, χρησιμοποιούνται πλέον για τον ολικό έλεγχο λειτουργίας ευαίσθητων και νευραλγικών τομέων της καθημερινότητας μας.
Trapeza-sporon-xania
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στα Χανιά η πρώτη μεσογειακή βιοκλιματική περιφερειακή τράπεζα σπόρων

Η υπάρχουσα σήμερα Τράπεζα Σπόρων της Μονάδας Διατήρησης Μεσογειακών Φυτών του ΜΑΙΧ λειτουργεί από το 2001 και ιδρύθηκε σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα τα οποία τηρούνται στη συλλογή σπερμάτων, στην περαιτέρω επεξεργασία και μεταχείρισή τους.