ΓΔ: 1423.48 0.42% Τζίρος: 63.35 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:09:43 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Pixabay

Εκδήλωση πολιτών για την οδική ασφάλεια στην Κρήτη

Οι συγκεντρωμένοι πολίτες μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια της δράσης που καλούσαν τον οδηγούς να ευαισθητοποιηθούν για τα τροχαία ατυχήματα.

Την δημιουργία κυκλικού κόμβου στον δρόμο που συνδέει την λεωφόρο Σούδας με την Εθνική οδό, ζητούν πολίτες των Χανίων που συμμετέχουν στη δράση «Ενεργών Πολιτών για τα Τροχαία Ατυχήματα».

Μέλη της δράσης, συγκεντρώθηκαν σήμερα στο σημείο και σε μια συμβολική κίνηση, τοποθέτησαν πλαστικά κολονάκια δημιουργώντας έναν κύκλο. Οι συγκεντρωμένοι πολίτες μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια της δράσης που καλούσαν τον οδηγούς να ευαισθητοποιηθούν για τα τροχαία ατυχήματα.

Όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους το μέλος της κίνησης πολιτών, νευροχειρούργος του Νοσοκομείου Χανίων Αντώνης Κρασουδάκης, «βρισκόμαστε εδώ και ζητάμε οι αρμόδιοι να φτιάξουν τους δρόμους των Χανίων και γενικότερα της Κρήτης. Οι κυκλικοί κόμβοι σώζουν ζωές αν σχεδιαστούν και κατασκευαστούν σωστά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο σημείο της δράσης οι οργανωτές τοποθέτησαν πανό με σύνθημα ευαισθητοποίησης για τα δυστυχήματα στους δρόμους, ενώ η κίνηση των οχημάτων ρυθμιζόταν από προσωπικό της τροχαίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηράκλειο: Προειδοποίηση προς τους οδηγούς λόγω της χιονόπτωσης

Οι οδηγοί, θα πρέπει μέχρι και την Τετάρτη το απόγευμα να περιορίσουν τις άσκοπες μετακινήσεις, ενώ αν κινηθούν προς τα Ανώγεια τα οχήματα θα πρέπει να είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες.
astinomia, astynomia, ELAS
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΛΑΣ: Χωρίς ζώνη ασφαλείας και κράνος οι οδηγοί στην Κρήτη

Σκοπός των ελέγχων ήταν η αναβάθμιση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας των πολιτών και όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ, κατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένοι τροχονομικοί έλεγχοι σε οχήματα και οδηγούς.