ΓΔ: 1357.3 -2.40% Τζίρος: 150.93 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
sxoleio, sxoleia
Φωτό: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Σε νέα συνεδρίαση τη Δευτέρα η απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων

Παραμένει στο τραπέζι η ημερομηνία της 8ης Ιανουαρίου, ή της 11ης του μήνα. Επιφυλακτική η Επιτροπή των Λοιμοξιολόγων εξαιτίας της νέας αύξησης των κρουσμάτων.

Άκαρπη ολοκληρώθηκε η κρίσιμη και μαραθώνια τηλεδιάσκεψη της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, με την Επιτροπή των ειδικών, με θέμα το πότε θα αρχίσουν τη δια ζώσης λειτουργία τους τα σχολεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν ελήφθη τελική απόφαση, αν και η πλειονότητα των μελών της Επιτροπής τάχθηκε υπέρ του ανοίγματος των σχολείων και μάλιστα στις 8 Ιανουαρίου 2021, ωστόσο οι ειδικοί θα επανεξετάσουν τα επιδημιολογικά δεδομένα την ερχόμενη Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, προκειμένου να προχωρήσουν στην τελική τους εισήγηση.

Όπως όλα δείχνουν, παραμένει στο τραπέζι η ημερομηνία της 8ης Ιανουαρίου, ή της 11ης του μήνα, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί αν θα ανοίξουν ταυτόχρονα όλες οι εκπαιδευτικές βαθμίδες ή θα προηγηθούν τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία.

«Καμία απόφαση δεν λαμβάνεται ελαφρά τη καρδία, αλλά με πολύ κόπο από την Επιτροπή όπου γίνεται ανάλυση όλων των επιδημιολογικών δεδομένων, καθώς έρχονται από όλες τις Περιφέρειες της χώρας και αφού εξετάζουμε όλη την επικράτεια γίνονται οι αποφάσεις. Έχοντας πει αυτό, παραμένει υψηλή προτεραιότητα, όπως το έχουμε πει, το άνοιγμα των σχολείων. Οπότε θα είναι από τα πρώτα πράγματα που θα επανεκκινήσουμε», είπε κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας ο Γκίκας Μαγιορκίνης

Παράλληλα, η Βάνα Παπαευαγγέλου τόνισε ότι «η επαναλειτουργία των σχολείων δεν αποτελεί μόνο στόχο για εκπαιδευτικούς λόγους, αλλά γενικότερα για την ψυχολογία και για την υγεία των παιδιών μας». 

Νωρίτερα, ο καθηγητής Παθολογικής Φυσιολογίας Λοιμώξεων ΕΚΠΑ Νίκος Σύψας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε πως «τα δημοτικά είναι πολύ πιο ασφαλή. «Δεν μπορούμε να κάνουμε ισχυρές προβλέψεις. Με τα σημερινά δεδομένα, μπορούν να ανοίξουν τα σχολεία». Όπως είπε, όμως, ο καθηγητής αυτό που τον φοβίζει είναι μια επιδημιολογική έκρηξη.

Σημειώνεται πως ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα αύξηση των κρουσμάτων στα 1.047 αυξήθηκαν τα κρούσματα, με 458 διασωληνωμένους και 58 νεκρούς. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με αλλαγές στα πρωτόκολλα που ισχύουν το άνοιγμα των σχολείων στις 10/1

Η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων συνεδριάζει εντός της εβδομάδας για το συγκεκριμένο θέμα, ενώ κανονικά ξεκινούν από σήμερα τη λειτουργία τους βρεφικοί, παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί.
Nosokomeio, Meth, Ygeia, Koronoios
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φόβοι για αύξηση των διασωληνωμένων μετά το άνοιγμα των σχολείων

Την ανάγκη εμβολιασμού των ενηλικών πριν την επανέναρξη της σχολικής χρονιάς επισημαίνουν οι επιστήμονες. Ανοικτό το ενδεχόμενο για επιστροφή της τηλεκπαίδευσης αν υπάρξουν συρροές κρουσμάτων.
sxoleio, sxoleia, maska
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μόνο με εργαστηριακό τεστ στα σχολεία οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί

Η νέα σχολική χρονιά θα ξεκινήσει στις 13 Σεπτεμβρίου με τους μαθητές άνω των 12 ετών και φοιτητές να οφείλουν να πραγματοποιούν δυο self test την εβδομάδα για να προσέλθουν στα σχολεία και τα πανεπιστήμια.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μόνο με πιστοποιητικό ή rapid από τον Σεπτέμβρη οι εκπαιδευτικοί

Αυστηροποιούνται τα πλαίσια για τους εκπαιδευτικούς καθώς για να προσέλθουν στις σχολικές αίθουσες από το φθινόπωρο. Όσοι δεν παρουσιάζουν τα απαραίτητα έγγραφα θα μπαίνουν σε καθεστώς αναστολής καθηκόντων άνευ αποδοχών.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιστρέφουν οι μαθητές στα Λύκεια με self tests και μέτρα προστασίας

Κανονικά προχωράνε οι προετοιμασίες σε όλες τις περιφέρειες για να υποδεχθούν τα σχολεία αύριο τους μαθητές. «Κενό» στη διαδικασία στα εσπερινά λύκεια όπου δεν έχει ανοίξει η διαδικασία των self test για τους ενήλικους μαθητές.