ΓΔ: 1422.35 0.34% Τζίρος: 108.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
kikilias, ypourgeio ygeias, koronoios
Φωτο: Menelaos Myrillas / SOOC

Κικίλιας: Σήμερα αναμένεται να ξεπεράσουν τους 5.000 οι εμβολιασμοί

Ο προγραμματισμός του εμβολιασμού προχωρά κανονικά και εμείς καθημερινά θα βελτιωνόμαστε δήλωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας που επισκέφθηκε το εμβολιαστικό κέντρο στο Γενικό Αντικαρκινικό-Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ο Άγιος Σάββας».

Σε υψηλούς ρυθμούς σε όλη τη χώρα προχωρούν οι εμβολιασμοί των υγειονομικών, που ξεκίνησαν χθες και που σήμερα εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν τους 5.000, σύμφωνα με δήλωση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, ο οποίος σήμερα επισκέφθηκε το εμβολιαστικό κέντρο στο Γενικό Αντικαρκινικό-Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ο Άγιος Σάββας».

Οι εμβολιασμοί στο νοσοκομείο ξεκίνησαν χθες, οπότε και εμβολιάστηκαν 105 υγειονομικοί, ενώ μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να έχει ξεπεραστεί ο στόχος των 620 εμβολιασμών.

Ο υπουργός Υγείας συνεχάρη τη Διοίκηση και το προσωπικό του νοσοκομείου τόσο για την άψογη οργάνωση του εμβολιαστικού κέντρου, όσο και για τα πολύ υψηλά ποσοστά δήλωσης συμμετοχής για τους εμβολιασμούς.

«Ο "'Αγιος Σάββας" είναι για εμάς ένα κομβικό Ογκολογικό Νοσοκομείο και χαίρομαι που είχα την ευκαιρία σήμερα με τη διοίκηση, με το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, να μπορέσω να έχω εικόνα του πώς προχωρούν οι εμβολιασμοί των υγειονομικών μας για την Covid-19. Καταλαβαίνετε ότι σε ένα τέτοιο νοσοκομείο ειδικής υφής, είναι ακόμα πιο σημαντικό να εμβολιαστεί το προσωπικό, για να προστατεύσουμε σε ακόμα πιο υψηλό επίπεδο τους ασθενείς», τόνισε ο υπουργός.

Σημείωσε ότι «παρά την Covid-19 και την τεράστια πίεση που δέχεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας, τα ογκολογικά μας νοσοκομεία λειτουργούν κανονικά, φροντίζουμε τον κόσμο και μάλιστα βλέπω ότι οι εργαζόμενοι εδώ λειτουργούν με ιδιαίτερη αγάπη και συναίσθηση της ευθύνης».

Υπογράμμισε ότι «ο προγραμματισμός του εμβολιασμού προχωρά κανονικά και εμείς καθημερινά θα βελτιωνόμαστε. Είναι μια ευκαιρία να μπορούμε να βλέπουμε επί τόπου πώς κυλάει το πρόγραμμα και να αναβαθμίζουμε συνέχεια τις υπηρεσίες μας, έτσι ώστε να μπορέσουμε να εμβολιάσουμε στο συντομότερο χρονικό διάστημα όσο πιο πολλούς υγειονομικούς -και μετά και άλλους συμπολίτες μας». 

Παράλληλα προχωρά ο εμβολιασμός από τις κινητές ομάδες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας του υπουργείου Υγείας των φιλοξενουμένων σε γηροκομεία και κλειστές δομές φροντίδας, «γιατί η πρώτη μέριμνά μας είναι οι άνθρωποι που δεν μπορούν, οι άνθρωποι που δεν έχουν, οι άνθρωποι που διαβιούν σε ειδικές συνθήκες», είπε ο υπουργός.

«Έτσι θα προχωρήσουμε βήμα-βήμα. Για μία ακόμα φορά να συστήσω υπομονή, όχι πολλά λόγια, μελέτη του προγραμματισμού που ξεδιπλώνεται και προσπάθεια μόνιμα να στηρίξουμε τους συμπολίτες μας», κατέληξε ο Β. Κικίλιας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

nosokomeio, ygeia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τριακόσιες κλίνες Covid του ιδιωτικού τομέα στη μάχη κατά της πανδημίας

Όπως ανέφερε ο ΓΓ υπηρεσιών υγείας του υπ. Υγείας, κ. Ιωάννης Κωτσιόπουλος, οι μικρές ιδιωτικές κλινικές με τις οποίες συνεργάζεται το υπουργείο θα προσφέρουν επιπλέον κλίνες που θα ανακοινωθούν μέσα στην εβδομάδα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπ. Υγείας: Οι ιδιωτικές κλινικές θα ανταποκριθούν στις ανάγκες του ΕΣΥ

Η ανακοίνωση ήρθε μετά την τηλεδιάσκεψη που είχε σήμερα το βράδυ ο υπ. Υγείας Θ. Πλεύρης με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Κλινικών, προκειμένου να επικαιροποιήσουν το πλαίσιο συνεργασίας δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.
nosokomeio, ygeia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιδιωτικές κλινικές στην υπηρεσία του ΕΣΥ λόγω αύξησης κρουσμάτων

Ο γ.γ. Υπηρεσιών Υγείας, Ι. Κωτσιόπουλος, υπέγραψε σήμερα συμφωνία με πέντε ιδιωτικές κλινικές, εκ των οποίων η μία είναι στη Θεσσαλονίκη και οι τέσσερις στο Βόλο και τη Λάρισα, για τη διάθεση κλινών σε Covid και non Covid ασθενείς.  
nosokomeio, meth, koronoios, ygeia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυξάνει η πίεση στο σύστημα Υγείας με την Αττική στο «κόκκινο»

Ξεπερνά το 90% η κάλυψη των κλινών ΜΕΘ για Covid-19 στην Αττική με αρκετά νοσοκομεία αναφοράς να έχουν φθάσει στο απόλυτο όριο και το υπ. Υγείας να προχωρά και σε χρήση κλινών σε ιδιωτικές κλινικές.