ΓΔ: 1422.35 0.34% Τζίρος: 108.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
lockdown, Karantina, Athina, Koronoios
Φωτο: Shutterstock

Παράταση του lockdown έως 16 Μαρτίου λόγω «συναγερμού» στο ΕΣΥ

Η Αττική παραμένει η πλέον επιβαρυμένη περιοχή με τις κλινικές ΜΕΘ να έχουν μειωθεί σημαντικά, ενώ δεύτερος στόχος παραμένει το σταδιακό άνοιγμα του λιανικού εμπορίου.

Βέβαιη θα πρέπει να θεωρείται η παράταση των περιοριστικών μέτρων έως και τη δεύτερη εβδομάδα του Μαρτίου, κάτι το οποίο άφησε, άλλωστε, να εννοηθεί και σε χθεσινές δηλώσεις του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης

Οι επίσημες ανακοινώσεις θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή όπου και πραγματοποιεί την τακτική εβδομαδιαία σύσκεψή της η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων του υπ. Υγείας, όμως τόσο η πορεία των κρουσμάτων όσο κυρίως η πληρότητα την οποία εμφανίζουν οι κλίνες ΜΕΘ Covid-19 δείχνουν ότι η επέκταση των μέτρων είναι αναγκαία. 

Παράλληλα βάσει και των χθεσινών στοιχείων που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, η Αττική παραμένει η πλέον επιβαρυμένη περιοχή, με 553 εκ των 1.176 κρουσμάτων, ενώ ο συνολικός αριθμός των διασωληνωμένων συνεχίζει να ενισχύεται. 

Σημειώνεται ότι χθες το μεσημέρι, οι κλίνες ΜΕΘ Covid-19 στην Αττική ήταν περίπου 300 –από 250 πριν από δέκα ημέρες– και αναμένεται να αυξηθούν στις 340 έως το τέλος της εβδομάδας. Το υπ. Υγείας εφαρμόζει σχέδιο μέσω του οποίου θα υπάρξει  μετατροπή απλών κλινών και κλινών εντατικής σε κλίνες COVID, και η οποία γίνεται με τη διακομιδή των ασθενών non-COVID που νοσηλεύονται σε αυτές σε άλλα νοσοκομεία του ΕΣΥ αλλά και του ιδιωτικού τομέα. Για τον σκοπό αυτό υπάρχει συνεργασία του υπουργείου Υγείας με τις ιδιωτικές κλινικές της Αττικής, που έχουν ήδη διαθέσει 120 κλίνες εντατικής.

Πέραν της απαραίτητης «ανάσας» για το σύστημα Υγείας, στόχος της κυβέρνησης είναι να περάσουν οι επόμενες κρίσιμες εβδομάδες και να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες ώστε να επαναλειτουργήσει το λιανικό εμπόριο

Άλλωστε είναι, ήδη, έτοιμος  προς χρήση ο νέος 5ψήφιος αριθμός (13032) που θα δέχεται την αποστολή SMS μόνο για τα ψώνια στα καταστήματα. Σύμφωνα με το νέο σχεδιασμό οι πολίτες θα μπορούν να στείλουν μόνο ένα μήνυμα την ημέρα στο νέο πενταψήφιο με τη λέξη μετακίνηση και το ονοματεπώνυμο ώστε να επισκεφθούν εμπορικά καταστήματα. Κατά τις πληροφορίες, οι καταναλωτές θα έχουν στη διάθεσή τους έως τρεις ώρες για τα ψώνια τους, ενώ δεν θα γίνεται αποδεκτή η αποστολή δεύτερου SMS στο 13032. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Oikonomou
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οικονόμου: Τη Δευτέρα θα προχωρήσουμε στην επίταξη ιδιωτών γιατρών

«Υπάρχει ανάγκη από πνευμονολόγους, από παθολόγους, από γενικούς γιατρούς. Ό, τι χρειάζεται για να ενισχύσουμε του ΕΣΥ θα το κάνουμε χωρίς να υπολογίσουμε το οποιοδήποτε κόστος», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
athens-lockdown-shops
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έως τις 29/3 το άνοιγμα του λιανεμπορίου, οριακή η κατάσταση στο ΕΣΥ

Το άνοιγμα του λιανικού εμπορίου θα γίνει αποκλειστικά με τη χρήση SMS, ενώ θα ακολουθήσουν η Μέση Εκπαίδευση. Μέσα Απριλίου επιστρέφει η κανονικότητα για την εστίαση και μέσα Μαΐου για τον τουρισμό.