ΓΔ: 1392.62 0.84% Τζίρος: 117.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Xartaetos, Kathara Deytera
Φωτο: Shutterstock

Ποια ειδικά μέτρα ισχύουν σήμερα για τον εορτασμό της Κ. Δευτέρας

Καμία αλλαγή στην απαγόρευση κυκλοφορίας, η οποία είναι στις 9 το βράδυ για όλες τις περιοχές αυξημένου κινδύνου, ενώ κλειστά παραμένουν στα σούπερ μάρκετ.

Εντελώς διαφορετικός σε σύγκριση με προηγούμενες χρονιές είναι ο φετινός εορτασμός της Καθαρά Δευτέρας, καθώς παραμένουν σε εφαρμογή τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα λόγω της πανδημίας, τα οποία θα ισχύσουν έως και τις 22 Μαρτίου. 

Για την Καθαρά Δευτέρα θα ισχύσουν οι περιορισμοί που είναι σε εφαρμογή έως τώρα, χωρίς καμία εξαίρεση. Επίσης, ανοιχτά θα παραμείνουν ορισμένα καταστήματα προκειμένου οι καταναλωτές να κάνουν τις αγορές τους για το σαρακοστιανό τραπέζι.

Πάντως κανονικά θα λειτουργήσουν τα ιχθυοπωλεία στη Βαρβάκειο, ενώ επιπλέον ανοιχτά είναι τα μίνι μάρκετ, οι φούρνοι, οι λαϊκές αγορές και τα ιχθυοπωλεία. Επίσης, κλειστά θα είναι τα σούπερ μάρκετ σε όλη τη χώρα.

Το πέταγμα του χαρταετού την Καθαρά Δευτέρα μπορεί σε πάρκα εντός του οικείου δήμου των πολιτών ή σε απόσταση έως 2 χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας.

Επίσης:

  • Δεν επιτρέπονται υπερτοπικές μετακινήσεις πλην των γνωστών εξαιρέσεων (π.χ. για εργασία ή επιστροφή σε μόνιμη κατοικίας).
  • Οι μετακινήσεις για άσκηση ή βόλτα με το κατοικίδιο με κωδικό 6 στο 13033 επιτρέπονται μόνο πεζή ή με ποδήλατο και όχι με αυτοκίνητο.
  • Παράλληλα η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει κανονικά, όπως κάθε Δευτέρα, δηλαδή από τις 21:00 έως τις 5:00 για τις περιοχές που βρίσκονται σε επίπεδο αυξημένου κινδύνου καθώς και σε Αττική και Θεσσαλονίκη.
Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Athina, Athens, Koronoios, Lockdown
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ελάττωσαν το κάπνισμα οι Αθηναίοι αλλά αύξησαν τη χρήση κοκαΐνης

Σύμφωνα με έρευνα του ΕΚΠΑ στα απόβλητα της Αθήνας στη διάρκεια του πρώτου lockdown, επηρεάστηκε σημαντικά η ψυχολογία των πολιτών. Κατακόρυφη αύξηση της εμφάνισης απορρυπαντικών και αντισηπτικών ουσιών στα λύματα.
xardalias, xrysoxoidis, lockdown, koronoios
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξετάζονται μέτρα σε Ίο, Πάρο και Κρήτη λόγω αύξησης των κρουσμάτων

Προβληματίζει η επιδημιολογική κατάσταση στα νησιά όπου η θετικότητα ξεπέρασε το 4% σε Πάρο, Μύκονο, Τήνο, ενώ κρίσιμη είναι η εικόνα και σε Ίο, Κρήτη. Μεταβαίνουν αστυνομικοί από Αθήνα για την τήρηση των μέτρων.