ΓΔ: 1419.5 -0.72% Τζίρος: 73.20 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

ΥΠΕΞ: Ανυπόστατοι και φαιδροί οι ισχυρισμοί του Αλτούν για την Ελλάδα

Αφορμή για την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών ήταν προκλητική ανάρτηση του επικεφαλής της Διεύθυνσης Επικοινωνιών της Προεδρίας της Τουρκίας που κάνει λόγο για καταφύγιο τρομοκρατικών οργανώσεων στην Ελλάδα.

«Απορρίπτουμε κατηγορηματικά κάθε προσπάθεια σπίλωσης της εικόνας της Ελλάδας μέσω της προβολής απαράδεκτων μυθευμάτων» τονίζει το υπουργείο Εξωτερικών. Σε ανακοίνωσή του σχετικά με πρόσφατες κατηγορίες εναντίον της Ελλάδας, το υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνει πως ερώτημα δημιουργεί η επιλογή του χρόνου εμφάνισης τέτοιων ανυπόστατων και φαιδρών ισχυρισμών.

Αφορμή για την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών ήταν προκλητική ανάρτηση του επικεφαλής της Διεύθυνσης Επικοινωνιών της Προεδρίας της Τουρκίας Φαχρετίν Αλτούν στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

 

Στην ανάρτηση ο Αλτούν κατηγορεί την η Ελλάδα ως «καταφύγιο για τρομοκρατικές οργανώσεις» κάνοντας λόγο για στρατόπεδα προσφύγων, στα οποία οι τρομοκράτες οργανώνουν ακόμα και επιθέσεις αυτοκτονίας κατά της Τουρκίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας θα μεταβεί την Τετάρτη στην Τουρκία ύστερα από πρόσκληση του Τούρκου ομολόγου του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σεισμός στην Τουρκία και τη Συρία: Αλυσίδα αλληλεγγύης από την Ελλάδα

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών, τον συντονισμό των φορέων για την παράδοση της ανθρωπιστικής βοήθειας σε πληγείσες περιοχές της Τουρκίας και της Συρίας έχει αναλάβει ο υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης.
Gerapetritis-Fidan-Hakan
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεραπετρίτης: Είναι σημαντικοί οι δίαυλοι επικοινωνίας Ελλάδας-Τουρκίας

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ότι η Ελλάδα ενθαρρύνει την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, η οποία δύναται να είναι αμοιβαία επωφελής, τόσο για την ΕΕ όσο και για την Τουρκία.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λιμενικό: Πώς έγινε η αιματηρή καταδίωξη του ταχύπλοου με μετανάστες

«Στο Τ/Χ επέβαιναν συνολικά δεκατέσσερις (14) αλλοδαποί (5 ανήλικοι, 8 άντρες, 1 γυναίκα), ενώ από το Λιμεναρχείο Σύμης συνελήφθησαν δύο (02) αλλοδαποί που αναγνωρίστηκαν ως διακινητές» τονίζεται στην ανακοίνωση.
businessdaily-nikiforos_fokas-fregata
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέντε τουρκικά πλοία μεταξύ Κάσου - Καρπάθου, ένταση για πόντιση καλωδίου

Γίνονται κινήσεις σε όλα τα επίπεδα από το υπουργείο Εξωτερικών για την αποσυμφόρηση της κατάστασης με αφορμή την προσπάθεια της Τουρκίας να επιβάλλει επί του πεδίου το τουρκολιβυκό μνημόνιο.