ΓΔ: 1392.62 0.84% Τζίρος: 117.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
grimaldi
Φώτο: Shutterstock

Αύριο θα συνεχιστούν οι έρευνες στο εσωτερικό του Euroferry Olympia

Οι διασώστες που είχαν ανέβει στο πλοίο, απομακρύνθηκαν. Τα θερμικά φορτία στο πλοίο είναι ανεβασμένα, και το σκοτάδι μαζί με τους πυκνούς καπνούς, δυσχεραίνει το έργο των διασωστών.

Με το πρώτο φως της ημέρας αναμένεται να επαναληφθούν από άνδρες της ΕΜΑΚ, οι έρευνες στο εσωτερικό του πλοίου «Euroferry Olympia», που συνεχίζει να φλέγεται ανοιχτά της Κέρκυρας. Οι δύο εναέριοι διασώστες και οι άλλοι τέσσερις πυροσβέστες που είχαν ανέβει στο πλοίο, απομακρύνθηκαν, ενώ όπως σημείωναν πηγές από το λιμενικό σώμα, τα θερμικά φορτία στο πλοίο είναι ανεβασμένα, και το σκοτάδι μαζί με τους πυκνούς καπνούς, δυσχεραίνει το έργο των διασωστών.

Πάντως οι προσπάθειες κατάσβεσης στο φλεγόμενο πλοίο θα συνεχιστούν σε όλη τη διάρκεια της νύχτας από τρία ρυμουλκά σκάφη με πυροσβεστική δυνατότητα και πυροσβεστικά οχήματα που βρίσκονται πάνω σε επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο. Αναμένεται επίσης, ένα πλωτό πυροσβεστικό, καθώς και ένα ρυμουλκό με αυξημένη πυροσβεστική δυνατότητα.

Έως τώρα από την όλη επιχείρηση έχουν διασωθεί 278 άτομα, ενώ άλλα 12 άτομα φέρονται τελικά ως αγνοούμενοι μεταξύ των οποίων και τρεις Έλληνες υπήκοοι.

Ένας Αφγανός μετανάστης που δεν συμπεριλαμβανόταν στη λίστα επιβατών και ένας Βούλγαρος οδηγός απεγκλωβίστηκαν τελικά από το φλεγόμενο πλοίο «Euroferry Olympia» ανακοίνωσε πριν από λίγο το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή. Αρχικά είχε γίνει γνωστό ότι δύο αλλοδαποί οδηγοί είχαν ζητήσει βοήθεια από τις Αρχές για τον απεγκλωβισμό τους από το πλοίο αλλά εντοπίσθηκε μόνον ο ένας οδηγός.

Με αεροσκάφος AS 332C1 Super Puma, έφτασαν στο αεροδρόμιο "Ιωάννης Καποδίστριας", οι δύο εγκλωβισμένοι επιβάτες του φλεγόμενου σκάφους. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ και οι δύο φέρεται να έχουν αναπνευστικό πρόβλημα λόγου του καπνού που εισέπνευσαν, με τον έναν εκ των δύο να είναι σε πιο σοβαρή κατάσταση.

Οι δύο επιβάτες φέρεται πως βρήκαν διέξοδο σωτηρίας σε ένα «τυφλό» σημείο του πλοίου, στο 5ο υπόγειο κατάστρωμα, όπου κατέφυγαν προκειμένου να γλυτώσουν από τις πύρινες φλόγες. Η επιχείρηση διάσωσής τους κράτησε πολλές ώρες, με τους άνδρες της ΕΜΑΚ και της πυροσβεστικής να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ. Πλακιωτάκης: Αναβαθμίζεται η ακτοπλοϊκή σύνδεση Κάσου και Καρπάθου

Όπως ανέφερε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με τον διαγωνισμό θα υπάρξει οριστική επίλυση της σύνδεσης των νησιών. Σημείωσε επίσης το υπουργείο έχει λάβει όλα μέτρα για να μην πληγεί ο τουρισμός στις περιοχές αυτές.
Epivatiko Ploio, Peiraias
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυξήσεις στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων σε ορισμένα δρομολόγια

Σημειώνεται ότι η αύξηση αυτή είναι η τρίτη που γίνεται μέσα στο 2022. Η πρώτη είχε γίνει τον Απρίλιο του 2022 και η αύξηση στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων διαμορφωνόταν μεσοσταθμικά από 10% έως 12%.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρόσκληση του υπ. Ναυτιλίας στις ακτοπλοϊκές για κάλυψη 127 γραμμών

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, θα μπορούν να αποκλειστούν από την πρόσκληση πλοιοκτήτες των οποίων τα πλοία τους στο παρελθόν έχουν υποπέσει σε σοβαρές ή επαναλαμβανόμενες παραβάσεις καλής εκτέλεσης των δρομολογίων / όρων δρομολόγησης.
grimaldi
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προσπάθεια απεγκλωβισμού δυο Ελλήνων από το φλεγόμενο Euroferry Olympia

Στο σημείο όπου είναι σε εξέλιξη το συμβάν βρίσκεται ένα πλοίο με πυροσβεστικά οχήματα που κάνουν συνεχείς ρίψεις νερού στο πλοίο, αλλά και ένα ρυμουλκό που επιχειρεί και αυτό στην κατάσβεση της φωτιάς. Έχει ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των επιβατών.
grimaldi
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά σε πλοίο ανοιχτά της Κέρκυρας, γίνεται η περισυλλογή των επιβατών

Σε ετοιμότητα βρίσκεται το Νοσοκομείο της Κέρκυρας εάν χρειαστεί να μεταφερθεί κάποιος επιβάτης του πλοίου ή κάποιο μέλος του πληρώματος ενώ σύμφωνα με αξιωματούχους γίνεται καταμέτρηση των επιβατών και δεν υπάρχου θύματα.