ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:15:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Η συσσώρευση της Τρ. Πειραιώς, οι νέες σταθμίσεις της ΜΥΤΙΛ και οι 1.500 μον.

Οι προσδοκίες από την αναθεώρηση της Fitch, πόσο ανεβαίνει η στάθμιση της Mytilineos στον FTSE All World, οι εντολές αγοράς στην Alpha, η σταθεροποίηση της ΤΕΝΕΡΓ, η πορεία της Τιτάν προς τον MSCI και η Intracom εκτός φόρμας.

Θα επιστρέψει στα υψηλά των 1.500 μονάδων ή θα δούμε περαιτέρω γύρισμα; Αυτό είναι το ερώτημα που απασχολεί τους επενδυτές και η απάντηση θα κριθεί και από το κλίμα στις διεθνείς αγορές. Έως τώρα, ο Γενικός Δείκτης κερδίζει 2,02% το Μάιο, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κερδίζει 5,42%, μολονότι επίσης έχει συμπληρώσει τετραήμερο πτωτικό σερί. Σε επίπεδο 5μήνου, ο Γ.Δ. καταγράφει άνοδο 14,27%, ο FTSE 25 είναι στο +14,68%, ο Mid Cap +5,16%, ενώ ξεχωρίζει ο τραπεζικός δείκτης με άνοδο 22,87%.

Την προσεχή Παρασκευή, 31 Μαΐου ο αμερικανικός οίκος Fitch θα ανακοινώσει την αξιολόγησή του για την ελληνική οικονομία και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, θα αναβαθμίσει σε θετικές προοπτικές της Ελλάδος από ουδέτερες, χωρίς να μεταβάλει την επενδυτική αξιολόγηση BBB-.

-- Wall Street – Λονδίνο: Κλειστή σήμερα η αμερικανική αγορά λόγω Memorial Day (Ημέρα Πεσόντων), οπότε και στην Ευρώπη και στο Χ.Α. λογικά θα έχουμε μειωμένες συναλλαγές. Θυμίζουμε πως στο Χ.Α. στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις ο τζίρος κρατήθηκε κάτω από τα 100 εκατ. ευρώ. Αργία όμως θα έχουμε σήμερα και στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, κάτι που επίσης θα μειώσει κατά πολύ τις συναλλαγές στην Ευρώπη.

-- FTSE 25 – Τράπεζες: Αμφότεροι οι δείκτες έχουν συμπληρώσει τέσσερις σερί πτωτικές συνεδριάσεις, με τον πρώτο να διορθώνει αυτό το διάστημα κατά 2,10%, ενώ ο τραπεζικός χάνει 2,52%. Από τεχνικής πλευράς, έχουν αποφορτιστεί αρκετά.

-- Τρ. Πειραιώς: Μετά από επτά διαδοχικά πτωτικές συνεδριάσεις αλλά χωρίς σημαντικές απώλειες, αντέδρασε με +0,85% την Παρασκευή, κλείνοντας στα 3,79 ευρώ. Η διοίκηση θα προτείνει στη γενική συνέλευση της 28ης Ιουνίου τη διανομή μερίσματος συνολικά 79 εκατ. ευρώ προς τους μετόχους (ήτοι 0,063 ευρώ ανά μετοχή). Η μετοχή είναι στο +0,40% το Μάιο και στο +18,44% το 2024. Η μετοχή κινείται εδώ και βδομάδες στη ζώνη 3,6 με 3,95 ευρώ και ολοένα και πιο πολύ ποντάρουν σε μια κίνηση επιστροφής προς τα 4 ευρώ.

Η πορεία της μετοχής της Τράπεζας Πειραιώς, 8 Νοεμβρίου 2023 - 24 Μαΐου 2024

-- Mytilineos: Την περασμένη εβδομάδα έκανε πολύ μεγάλους όγκους και τζίρους, ξέχωρα από το placement. Από αύριο αυξάνεται το ποσοστό στάθμισης της μετοχής στους δείκτες FTSE Russell, μετά την ολοκλήρωση του placement που αύξησε κι άλλο το free float. H Mytilineos θα παραμείνει στον δείκτη FTSE All World με αυξημένο ποσοστό στάθμισης από 73,95% που ήταν σε 79,16%. Όπως ενημέρωσε ο οίκος FTSE Russell, ο τίτλος της Mytilineos θα συμμετέχει με νέα στάθμιση στους δείκτες FTSE All-World Index, FTSE MPF All-World Index, FTSE Global Large Cap Index, FTSE Emerging Index.

Η πορεία της μετοχής της Mytilineos, 8 Νοεμβρίου 2023 - 24 Μαΐου 2024

-- Alpha Bank: Διορθωτικά κινήθηκε στις τελευταίες συνεδριάσεις της προηγούμενης εβδομάδας η μετοχή, μετά από ένα εξαήμερο ισχυρά ανοδικό ξέσπασμα. Ωστόσο, στο γύρισμα της Παρασκευής (τρίτη πτωτική ημέρα) βγήκαν σημαντικές εντολές αγοράς, οι απώλειες καλύφθηκαν και τελικά η μετοχή έκλεισε με απώλειες -0,67%, μακριά από τα χαμηλά ημέρας. Δέλεαρ για τη μετοχή το υψηλό discount. 

Η πορεία της μετοχής της Alpha, 8 Νοεμβρίου 2023 - 24 Μαΐου 2024 

-- Τέρνα Ενεργειακή: Σταθεροποιητικά κινήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα η μετοχή εν αναμονή του... χιλιοτραγουδισμένου deal. Παρά τις καθυστερήσεις και μεταθέσεις, οι περισσότεροι στην αγορά θεωρούν ότι η συμφωνία θα ανακοινωθεί μέχρι τα μέσα Ιουνίου. Επαναλαμβάνουμε ότι η εξαγορά της ΤΕΡΝΕΡΓ θα επιδράσει ιδιαίτερα θετικά ευρύτερα στην αγορά και ακόμα πιο πολύ στη «μαμά» ΓΕΚ Τέρνα.

Η πορεία της μετοχής της Τέρνα Ενεργειακής, 8 Νοεμβρίου 2023 - 24 Μαΐου 2024

-- Τιτάν: Μολονότι διόρθωσε κατά 1,24% την Παρασκευή, έβγαλε την περασμένη εβδομάδα με άνοδο 3,92%, με την κεφαλαιοποίηση στα 2,49 δισ. ευρώ. Στόχος είναι η είσοδος στον MSCI Standard Greece στην επόμενη, αυτή του φθινοπώρου, αναθεώρηση. Με άνοδο +48,25% φέτος, είναι η κορυφαία σε απόδοση μετοχή του Large Cap.

Η πορεία της μετοχής της Τιτάν, 8 Νοεμβρίου 2023 - 24 Μαΐου 2024

-- Intracom Holdings: Εκτός φόρμας τελευταία, συμπλήρωσε τετραήμερο πτωτικό σερί με συνολικές απώλειες 5,30%. Χάνει κοντά στο 17% από τα υψηλά των 4,3350 ευρώ που βρέθηκε ενδοσυνεδριακά στις 20 Φεβρουαρίου. Στο +5% μειώθηκε η απόδοση φέτος. Η κεφαλαιοποίηση διαμορφώνεται στα 298,8 εκατ. ευρώ.

Η πορεία της μετοχής της Intracom, 8 Νοεμβρίου 2023 - 24 Μαΐου 2024

-- Autohellas: Αντέδρασε με άνοδο 2,50% την Παρασκευή στα 12,30 ευρώ, ύστερα από εννιά συνεδριάσεις χωρίς θετικό πρόσημο. Υποχωρεί σε ποσοστό 4,50% το Μάιο με την αποτίμηση στα 598 εκατ. ευρώ.

Η πορεία της μετοχής της Autohellas, 8 Νοεμβρίου 2023 - 24 Μαΐου 2024

-- Doppler: Έχει βγει από τον πολυετή λήθαργο και ανεβάζει στροφές αλλά και όγκους για τα δεδομένα της. Στο +7,83% την Πέμπτη με 7,2 χιλ. τεμάχια, στο +9,68% την Παρασκευή με 8 χιλ. τεμάχια, ενώ έβγαλε την εβδομάδα με ράλι άνω του +35% και νέα υψηλά 10,5 ετών τα 1,36 ευρώ. Αποτιμάται στα 14,4 εκατ. ευρώ.

-- Ατζέντα: Πλούσια σε ανακοινώσεις αποτελεσμάτων θα είναι η τρέχουσα εβδομάδα, καθώς σήμερα μετά τη συνεδρίαση δημοσιεύει η ΕΧΑΕ, αύριο ακολουθεί η Motor Oil, ενώ την Τετάρτη είναι προγραμματισμένες οι ανακοινώσεις των ΟΠΑΠ και Cenergy Holdings. Την Παρασκευή αναμένονται επίσης αποτελέσματα τριμήνου από την AustriaCard. Από αύριο η CNL Capital θα διαπραγματεύεται χωρίς το υπόλοιπο μερίσματος χρήσης ύψους 0,25 ευρώ/μετοχή, ενώ από την Πέμπτη 30/05 χωρίς το μέρισμα χρήσης (0,93 ευρώ/μετοχή) θα διαπραγματεύονται οι μετοχές της Coca Cola HBC. Επίσης, ξεκινούν την Τετάρτη και ολοκληρώνονται την Παρασκευή οι εγγραφές για τη δημόσια προσφορά μετοχών της Noval Properties ΑΕΑΑΠ για την εισαγωγή στην Κύρια Αγορά του ΧΑ.


Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης παρέχονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη της ιστοσελίδας για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

MARKET MAKER

Τα placements έφεραν διόρθωση, η καλή εικόνα Τιτάν - ΔΑΑ και το χάλι της ΕΧΑΕ

Τα όρια της διόρθωσης, γιατί αρέσει το placmenet της ΜΥΤΙΛ παρά τις πιέσεις, το Αεροδρόμιο ανακτά το μέρισμα, η διόρθωση της ΕΚΤΕΡ, η δύναμη της Τιτάν, οι απώλειες των mezz και η ΕΧΑΕ πρώτη στην πτώση και τελευταία στην άνοδο.
MARKET MAKER

Κρατήθηκαν οι 1.435 μονάδες, μεγάλοι τζίροι στις τράπεζες, η Alpha και η Σαράντης

Ήπια διόρθωση χωρίς να «σπάσει» καθοδικά το υψηλό 13 ετών, στα 310 εκατ. οι συναλλαγές στις τράπεζες αυτή την εβδομάδα, η Alpha κράτησε θετικό πρόσημο, ράλι 19,37% για την ΕΚΤΕΡ, η πρωτιά της Σαράντης και οι απώλειες της Intrrakat.
stocks, xrimatistiria, agores
MARKET MAKER

Ψυχραιμία στις αγορές, η ΜΥΤΙΛ στο Λονδίνο και το χρήμα ρέει στη ΦΒΜΕΖΖ

Δεν κλονίζει τις αγορές το χτύπημα του Ιράν, η Mytilineos προχωρά την παράλληλη εισαγωγή στο Λονδίνο, η Phoenix Mezz ανακοίνωσε εντυπωσιακά μεγέθη το 2023 και ΟΠΑΠ - Jumbo έδειξαν ανθεκτικότητα στην πτώση.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
MARKET MAKER

Η πτώση και η επόμενη ημέρα, τράπεζες σε χαμηλά διμήνου και οι κινήσεις της ΙΝΛΟΤ

Οι θετικές προοπτικές της αγοράς και οι φόβοι για πρόσκαιρη ταλαιπωρία, το πτωτικό σερί των τραπεζών, τα συμβόλαια στις ΗΠΑ που «χτυπάει» η Intralot, η «βουτιά» του ΟΛΠ και τα πέντε blue chips που έδειξαν αντοχές.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
MARKET MAKER

Η τραπεζική διόρθωση, η Τιτάν ξεχωρίζει, η ΜΥΤΙΛ και τα 50 ευρώ και η Cenergy

Οι «τακτοποιήσεις» στα χαρτοφυλάκια τραπεζικών μετοχών από θεσμικούς, η Τιτάν σε πρωταγωνιστικό ρόλο, οι επαναγορές της ΜΥΤΙΛ σε τιμή έως 50 ευρώ, η κερδοφορία της Cenergy και η καλή πορεία της Autohellas.
MARKET MAKER

Το Χρηματιστήριο, το «στοίχημα» της επενδυτικής βαθμίδας και οι ξένες αγορές

Οι προσδοκίες για το δεύτερο εξάμηνο στο ΧΑ και το στοίχημα της αναβάθμισης, η προειδοποίηση της Pimco για δύσκολη «προσγείωση», οι αποδόσεις των ενεργειακών μετοχών, το υψηλό της ΔΕΗ, το ομόλογο της Mytilineos και οι τράπεζες.