ΓΔ: 1458.52 0.43% Τζίρος: 74.62 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:24:59 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Οι 1.450 μονάδες, η αναβάθμιση Εθνικής - Πειραιώς και οι φήμες για Intrakat

Η αθόρυβη άλωση των 1.450 μονάδων, τα καλά νέα από Moody's για τις τράπεζες, το +15% της Alpha Bank, οι νέες διανομές των mezzanine, η πίεση στην Intrakat και η άνοδος - παρηγοριά στην ΕΧΑΕ.

Χωρίς τυμπανοκρουσίες «έσπασε» και το επίπεδο των 1.450 μονάδων ο Γενικός Δείκτης, κλείνοντας με κέρδη για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση. Ο ΓΔ έκλεισε και χθες στο υψηλό ημέρας, στις 1.450,92 μονάδες με κέρδη +0,72%, με πολλές μετοχές να «ανεβάζουν» στροφές ενώ φαίνεται ότι έρχονται και εντολές από το εξωτερικό. Κάτι που αποτυπώνεται και στην αύξηση της συναλλακτικής δραστηριότητας.

Σίγουρα η εκτόνωση των ανησυχιών στη Γαλλία, μετά το αποτέλεσμα των εκλογών, βοήθησε, ωστόσο είναι σαφές ότι υπάρχει μεγάλη όρεξη για την εγχώρια αγορά και πολλές εξελίξεις σε επιχειρηματικό επίπεδο που όχι μόνο θα διατηρήσουν αλλά και θα ενισχύσουν την όρεξη.  

-- Εθνική – Πειραιώς: Στο -0,53% η ΕΤΕ στο +1,69% η Πειραιώς. Μετά το κλείσιμο ήρθαν τα πολύ ευχάριστα νέα από τη Moody's που θα βοηθήσουν την περαιτέρω πορεία των μετοχών των δυο τραπεζών. Στη διανομή του μερίσματος προχωρά η Πειραιώς και όπως ανακοινώθηκε χθες από την τράπεζα ημερομηνία αποκοπής, από την οποία οι μετοχές θα διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών χωρίς το δικαίωμα είσπραξης μερίσματος, ορίζεται η Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024.

Η πορεία της μετοχής της Τράπεζας Πειραιώς, 16 Ιανουαρίου 2024 – 8 Ιουλίου 2024

-- Alpha Bank: Συνεχίζει δυναμικά και από το χαμηλό (1,444 ευρώ) που έγραψε την Τετάρτη 26 Ιουνίου αποκομίζει κέρδη σχεδόν +15%. Από την αρχή του έτους ωστόσο υποαποδίδει και παραμένει σε απόσταση από τις άλλες συστημικές. Στο +7,7% η Alpha, +16,3% η Πειραιώς, +27,5% η Εθνική και στο +32,05% η Eurobank.

Η πορεία της μετοχής της Alpha Bank, 16 Ιανουαρίου 2024 – 8 Ιουλίου 2024

-- Phoienix, Sunrise, Galaxy: Κέρδη και για τα τρία... μεζεδάκια, στον απόηχο των Γενικών Συνελεύσεων των τριών οχημάτων που πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα (για Sunrise και Phoenix) και οι οποίες αποφάσισαν την επιστροφή κεφαλαίου – ουσιαστικά την πληρωμή στους μετόχους των τοκομεριδών που έχουν εισπράξει από τα mezzanine ομόλογα. Επιστροφή 0,0128 ευρώ για την Phoenix (η 3η), 0,0504 ευρώ για Sunrise και 0,09 ευρώ για Galaxy. Από τα 3 πιο ζωηρό το Phoenix Vega με κέρδη +3,21% και υψηλές συναλλαγές. Αντίθετα στο Sunrise και Galaxy το τελευταίο διάστημα οι συναλλαγές στις δυο μετοχές έχουν μειωθεί πολύ. Έχουν δώσει τρελές αποδόσεις ωστόσο πρόκειται για τίτλους που απαιτούν τη… βοήθεια του θεού γιατί ουδείς γνωρίζει πραγματικά την πραγματική τους αξία.

Η πορεία της μετοχής της Phoenix, 16 Ιανουαρίου 2024 – 8 Ιουλίου 2024

-- Intrakat: Εκτός κλίματος το χαρτί. Ψίθυροι στην αγορά επαναφέρουν τα σενάρια για αύξηση κεφαλαίου. Να σημειώσουμε ωστόσο ότι κρατά τα μεγάλα κέρδη που έχει αποκομίσει από τον περασμένο Οκτώβριο.

Η πορεία της μετοχής της Intrakat, 16 Ιανουαρίου 2024 – 8 Ιουλίου 2024

-- ΟΤΕ - ΜΠΕΛΑ: Δυο μετοχές από τις χθεσινές αναφορές της στήλης που ανέβασαν στροφές.

-- ΕΧΑΕ: Εντυπωσιακό ριμπάουντ μετά από τέσσερις διαδοχικές πτωτικές συνεδριάσεις. Ένας κούκος όμως δεν φέρνει την άνοιξη και η μετοχή εξακολουθεί να απογοητεύει όσους έχουν τοποθετηθεί.

Η πορεία της μετοχής της ΕΧΑΕ, 16 Ιανουαρίου 2024 – 8 Ιουλίου 2024


Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης παρέχονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη της ιστοσελίδας για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

MARKET MAKER

Η άλωση των 1.200 μον., η τραπεζική έκρηξη και ακόμη δεν είδαμε... τίποτα

Ο ενθουσιασμός της αγοράς για τις πολιτικές εξελίξεις, η έλευση της επενδυτικής βαθμίδας και η πορεία προς τις 2.000 μονάδες, η έκρηξη συναλλαγών στις τράπεζες, τα mezzanine και τα νέα υψηλά για ΜΥΤΙΛ, ΕΧΑΕ και ΜΠΕΛΑ.
MARKET MAKER

Κρατήθηκαν οι 1.435 μονάδες, μεγάλοι τζίροι στις τράπεζες, η Alpha και η Σαράντης

Ήπια διόρθωση χωρίς να «σπάσει» καθοδικά το υψηλό 13 ετών, στα 310 εκατ. οι συναλλαγές στις τράπεζες αυτή την εβδομάδα, η Alpha κράτησε θετικό πρόσημο, ράλι 19,37% για την ΕΚΤΕΡ, η πρωτιά της Σαράντης και οι απώλειες της Intrrakat.
Xrimatistirio, Markets, Stocks, Metoxes
MARKET MAKER

Το «τρέξιμο» της αγοράς, η αποτίμηση της Aegean, το άλμα της ΕΧΑΕ και η Phoenix

Η προσδοκία έκτακτης αναβάθμισης της Ελλάδας, το υψηλό της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, γιατί δεν είναι υπερβολική η αποτίμηση της Aegean, πώς η ΕΧΑΕ έγινε το ιδανικό στοίχημα, η υστέρηση της Pgoenix Vega, η άνοδος της Intrakat και οι νέοι μέτοχοι και το άλμα της Δομικής Κρήτης.
MARKET MAKER

Διόρθωση, επιλεκτικές τοποθετήσεις και τα ζεστά 18 εκατ. του Phoenix Vega

Δεύτερη ημέρα ρευστοποιήσεων με τον ΓΔ να κλείνει μακριά από τα χαμηλά ημέρας, οι εκτιμήσεις της Deutsche Bank για τις τραπεζικές μετοχές, η νέα διανομή της Phoenix Vega και τα ρεκόρ για Ευ. Μυτιληναίο και Γ. Περιστέρη.