ΓΔ: 1406.91 -2.19% Τζίρος: 127.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Ιουλία Τσέτη, CEO του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη. Πηγή ΑΠΕ.

Τσέτη: Δεν έχω σκελετούς στην ντουλάπα - Τι λέει για τις εκλογές του ΣΕΒ

Η Ι. Τσέτη τόνισε ότι είχε ζητήσει κατ΄επανάληψη ηλεκτρονική ψηφοφορία στις εκλογές του ΣΕΒ κι επειδή διαπίστωσε αδιαφορία απέστειλε εξώδικο. Τελικά η διοίκηση του ΣΕΒ αποφάσισε να μην γίνει ηλεκτρονικά η ψηφοφορία.

«Είμαι η Τζούλια η Τσέτη και είμαι υποψήφια για την προεδρία του ΣΕΒ». Έτσι έκλεισε την αυτοπαρουσίαση της η κ. Ιουλία Τσέτη χθες το βράδυ –στις εγκαταστάσεις της φαρμακοβιομηχανίας Unifarma– παρουσιάζοντας την  υποψηφιότητα της για την προεδρία του ΣΕΒ.

Η κ. Τσέτη, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη ανάγκη στήριξης της εγχώριας βιομηχανίας –κυρίως προς τις μικρομεσαίες, αλλά και τις νεοφυείς επιχειρήσεις. Ανέφερε μάλιστα χαρακτηριστικά πως θα πρέπει ο ΣΕΒ μαζί με τις τράπεζες που είναι μέλη του και άλλους χρηματοδοτικούς οργανισμούς, να συγκροτήσουν fund για να στηρίξουν ιδιαίτερα τις νεοφυείς επιχειρήσεις. Κι έκανε λόγο για την ανάγκη ύπαρξης διαφάνειας στη λειτουργία του ΣΕΒ, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι πρέπει να «σταματήσουμε την αλαζονεία και τον ελιτισμό».

Για την ίδια, είπε πως «δεν υπάρχουν σκελετοί στην ντουλάπα». Αναφορικά με το θόρυβο που προκλήθηκε πρόσφατα με τις επιστολή του πρωθυπουργού προς την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη λήψη μέτρων για τις πολυεθνικές εταιρείες, η υποψήφια πρόεδρος του ΣΕΒ είπε ότι «τις πολυεθνικές τις είχαμε ανάγκη στην πανδημία και γι΄ αυτά τα θέματα υπάρχει η Επιτροπή Ανταγωνισμού».

Ανέφερε ότι είχε ζητήσει κατ΄επανάληψη τη διεξαγωγή ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στις εκλογές του ΣΕΒ κι επειδή διαπίστωσε αδιαφορία επί του θέματος απέστειλε εξώδικο. Και τελικά η διοίκηση του ΣΕΒ αποφάσισε να μην γίνει ηλεκτρονικά η ψηφοφορία. Και πρόσθεσε ακόμη ότι θα υπάρχουν κι άλλες υποψηφιότητες –πλέον της μίας– και για τις άλλες θέσεις του διοικητικού συμβουλίου του ΣΕΒ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι εκλογικές μάχες στον ΣΕΒ για την προεδρία και το Διοικητικό Συμβούλιο

Εκτός από την αναμέτρηση Τσέτη - Θεοδωρόπουλου για την προεδρία, μάχες θα δοθούν και για το Διοικητικό Συμβούλιο, καθώς υπάρχουν 24 υποψηφιότητες και θα εκλεγούν 14. Το BD παρουσιάζει το ψηφοδέλτιο.
emporika katastimata-Kyriakes
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ευκαιρία για μεγάλες μεταρρυθμίσεις βλέπουν οι εκπρόσωποι επιχειρήσεων

Η αυτοδυναμία της ΝΔ με σοβαρή αποδυνάμωση της αντιπολίτευσης ανοίγει παράθυρο ευκαιρίας για τις πιο δύσκολες μεταρρυθμίσεις, εκτιμούν εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου. Κρίσιμο στοίχημα η διαχείριση 80 δισ. ευρώ.