ΓΔ: 1998.38 -0.80% Τζίρος: 284.44 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Λογότυπο ΣΥΡΙΖΑ
Λογότυπο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία σε πάνελ εκδήλωσης με μικρόφωνα και καρέκλες.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ζητούμε αλήθεια και δικαιοσύνη για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογραμμίζει ότι η έκταση των σκανδάλων διαφθοράς επί Νέας Δημοκρατίας είναι άνευ προηγουμένου στην Ευρώπη, με αφορμή τη διαβίβαση της δικογραφίας ΟΠΕΚΕΠΕ στη Βουλή από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία.

«Η συχνότητα αποκάλυψης σκανδάλων διαφθοράς επί Νέας Δημοκρατίας είναι πρωτοφανής στην Ευρώπη», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με αφορμή την διαβίβαση από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία στη Βουλή της δικογραφίας για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ.

«Το κλιμάκιο των εντεταλμένων της ευρωπαϊκής εισαγγελίας μετά τους ελέγχους που διενήργησε στον ΟΠΕΚΕΠΕ για την περίοδο 2019-2024, "σκόνταψε" σε πολιτικά πρόσωπα και έστειλε την υπόθεση στη Βουλή. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, πρόκειται για τους πρώην υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη και Λευτέρη Αυγενάκη, για τους οποίους οι ευρωπαίοι εισαγγελείς, έστειλαν το φάκελο με όλα τα στοιχεία για το σκάνδαλο με τα "γαλάζια βοσκοτόπια" στη Βουλή μέσω της Εισαγγελίας» αναφέρει ακόμη ο ΣΥΡΙΖΑ και κλείνοντας υποστηρίζει:

«Οι Ευρωπαίοι και Έλληνες εισαγγελείς θα πρέπει να φτάσουν μέχρι το τέλος και η Βουλή να κάνει πλέον το χρέος της για Αλήθεια και Δικαιοσύνη σε ένα σκάνδαλο που εκθέτει τη χώρα μας και ζημιώνει τον αγροτικό κόσμο. Μέχρι τότε ο κ. Βορίδης θα βρίσκεται στο Μαξίμου;»

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αλεξάνδρα Σδούκου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σδούκου: Προτεραιότητά μας η Δικαιοσύνη και η διαφάνεια, όχι οι εντυπώσεις

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, τόνισε στην ERTnews πως η Ελλάδα θέλει οι ευρωπαϊκοί πόροι να αξιοποιούνται με διαφάνεια, ενώ χαρακτήρισε εποικοδομητική τη συνεργασία με την Ευρωπαία Εισαγγελέα.
Νίκος Ανδρουλάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Το σκάνδαλο στον ΟΠΕΚΕΠΕ αντικατοπτρίζει τη διαφθορά της ΝΔ

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής σχολιάζει πως η Ελλάδα διασύρεται, οι πολίτες πληρώνουν πρόστιμα για σκάνδαλο διαφθοράς στον ΟΠΕΚΕΠΕ, οι αγρότες αγωνιούν για τις ενισχύσεις και παρακολουθούμε ένα «θέατρο του παραλόγου».
Λογότυπο ΠΑΣΟΚ νύχτα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Θεσμική εκτροπή και κομματικός έλεγχος επί Αυγενάκη στον ΟΠΕΚΕΠΕ

Πηγές του ΠΑΣΟΚ κατηγορούν τον Λευτέρη Αυγενάκη για κομματικές παρεμβάσεις, διορισμούς «ημετέρων» και πολιτικό έλεγχο στον ΟΠΕΚΕΠΕ, που οδήγησαν σε απώλεια αξιοπιστίας και καθυστερήσεις πληρωμών.
Σημαία Νέας Δημοκρατίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Ο ΟΠΕΚΕΠΕ σε νέα φάση διαφάνειας και θεσμικής ανασυγκρότησης

Σύμφωνα με πηγές της ΝΔ, ο ΟΠΕΚΕΠΕ λειτουργεί πλέον σε ενισχυμένο πλαίσιο διαφάνειας και ελέγχου, με στόχο τη θωράκιση του Οργανισμού και τη διασφάλιση των ευρωπαϊκών πόρων για τους αγρότες.
Λογότυπο ΣΥΡΙΖΑ τραπέζι
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Αποτυχία της κυβέρνησης η υπαγωγή ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υποστηρίζει ότι η μεταφορά του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ αποτελεί ομολογία αποτυχίας της κυβέρνησης στη διαχείριση των αγροτικών επιδοτήσεων και ζητά πλήρη διαφάνεια και απόδοση ευθυνών.