ΓΔ: 2305.74 0.26% Τζίρος: 327.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Κυριάκος Πιερρακάκης ομιλία
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης μιλά σε συνέντευξη Τύπου με φόντο ευρωπαϊκή σημαία.

Πιερρακάκης: Καταλύτης ανάπτυξης η ΕΤΕπ με επενδύσεις άνω των 16 δισ. ευρώ

Ο Κ. Πιερρακάκης δηλώνει ότι η European Investment Bank, με επενδύσεις άνω των 16 δισ. ευρώ, αποτελεί στρατηγικό εταίρο στην ανάπτυξη της Ελλάδας και ενισχύει τον ρόλο της χώρας στον ευρωπαϊκό ενεργειακό χάρτη.

Σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κυριάκος Πιερρακάκης, αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων στην αναπτυξιακή πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Όπως σημειώνει, συνολικά πάνω από 16 δισ. ευρώ έχουν επενδυθεί στη χώρα, καθιστώντας την ΕΤΕπ καταλύτη για την οικονομική πρόοδο της Ελλάδας.

Ο κ. Πιερρακάκης υπογραμμίζει ότι η σχέση της Ελλάδας με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων δεν περιορίζεται στη χρηματοδότηση, αλλά αποτελεί "σχέση στρατηγικής σύμπραξης".

Σε σχετικό βίντεο, ο υπουργός επισημαίνει ότι, με τη στήριξη της τράπεζας, η Ελλάδα ενισχύει τη θέση της στον ενεργειακό τομέα, σε μία Ευρώπη που επιδιώκει μεγαλύτερη ασφάλεια. Τονίζει επίσης πως η συνεργασία αυτή ξεπερνά τα στενά όρια της οικονομίας, επηρεάζοντας και τον ευρύτερο ρόλο της χώρας στον ευρωπαϊκό καταμερισμό.

Πηγή: Ανάρτηση Κυριάκου Πιερρακάκη στο Facebook

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ιωάννης Τσακίρης πορτρέτο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΤΕπ: Διπλασιάζει στα 6 δισ. ευρώ την χρηματοδότηση για προσιτή στέγαση

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων διπλασιάζει τη χρηματοδότηση για προσιτή και βιώσιμη στέγαση, φτάνοντας τα 6 δισ. ευρώ έως το 2026. στο πλαίσιο του σχεδίου της Κομισιόν που παρουσιάστηκε σήμερα.
Κυριάκος Πιερρακάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιερρακάκης: Η Ευρώπη πρέπει να ενωθεί σε οικονομία, άμυνα και τεχνολογία

Στο IE Competitiveness Hub, το πάνελ συζήτησε τις αποταμιεύσεις, την ψηφιακή χρηματοδότηση και τις προκλήσεις της ευρωπαϊκής ανταγωνιστικότητας, με τη συμμετοχή Πιερρακάκη, Gentiloni και Cuerpo υπό τον συντονισμό της Paola Tamma.
Κυριάκος Πιερρακάκης προφίλ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυριάκος Πιερρακάκης: Η Ευρώπη να περάσει στην αντεπίθεση

Ο Κυρ. Πιερρακάκης τόνισε ότι η Ευρώπη πρέπει να περάσει από την ανθεκτικότητα στη διαμόρφωση του μέλλοντός της, ζητώντας πιο ενεργό ρόλο, ενίσχυση ανταγωνιστικότητας και μεταρρυθμίσεις για να αντιμετωπίσει προκλήσεις και να αναπτυχθεί.
Κυριάκος Πιερρακάκης Eurogroup
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιερρακάκης: «Θα είμαστε η γενιά που θα απελευθερώσει το δυναμικό της ΕΕ;»

Ο Κ. Πιερρακάκης, μιλώντας στο ECOFIN, τόνισε την ανάγκη πολιτικού θάρρους για τον οικονομικό μετασχηματισμό της ΕΕ και υποστήριξε την πρόταση για ενίσχυση της ESMA, καλώντας σε ουσιαστική δράση πέρα από διαρκείς συζητήσεις.