ΓΔ: 2598.72 0.16% Τζίρος: 271.14 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:15
Γιώργος Παπανδρέου στο συνέδριο
Φωτογραφία: Ομιλία Παπανδρέου στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Credit: Giannis Dimitropoulos / SOOC

Παπανδρέου: Ζητά άμεση αποκατάσταση υποδομών στην Αιγιαλεία και καταγγέλλει καθυστερήσεις

Ο Γ. Παπανδρέου ζητά άμεση χρηματοδότηση για αποκατάσταση υποδομών και δίκτυα Αιγιαλείας μετά τις καταστροφικές φωτιές, επισημαίνοντας καθυστερήσεις σε αποζημιώσεις και ζητώντας ολοκληρωμένο σχέδιο ανθεκτικότητας για την περιοχή.

Την άμεση χρηματοδότηση για την αποκατάσταση και ενίσχυση των υποδομών του Δήμου Αιγιαλείας, οι οποίες υπέστησαν σοβαρές ζημιές από την καταστροφική πυρκαγιά της 31ης Ιουλίου, ζητά ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Σε επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε προς τους αρμόδιους υπουργούς και συνυπογράφουν επτά βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, τονίζεται η ανάγκη άμεσης παρέμβασης.

Ο κ. Παπανδρέου υπογραμμίζει πως η πυρκαγιά έπληξε κατοικίες, επιχειρήσεις, αγροτικές εκμεταλλεύσεις, καλλιέργειες, αγροτικές εγκαταστάσεις καθώς και δίκτυα ύδρευσης και άρδευσης στην Αιγιάλεια. Παράλληλα, επισημαίνει ότι «παρατηρούνται μεγάλες χρονοβόρες καθυστερήσεις στις διαδικασίες καταβολής των προβλεπόμενων αποζημιώσεων».

Στο πλαίσιο της ερώτησής του, ο πρώην πρωθυπουργός ζητά από την Πολιτεία να προχωρήσει άμεσα στη χρηματοδότηση των έργων αποκατάστασης και θωράκισης των κατεστραμμένων υποδομών και του οδικού δικτύου, καθώς και στην υλοποίηση αντιδιαβρωτικών έργων. Επαναφέρει δε το αίτημα για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανασυγκρότησης, πρόληψης και ανθεκτικότητας για την περιοχή της Αιγιάλειας και την ευρύτερη Αχαΐα, με σαφή προϋπολογισμό, πηγές χρηματοδότησης, φορείς υλοποίησης και δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα.

Την ερώτηση συνυπογράφουν οι αρμόδιοι τομεάρχες του ΠΑΣΟΚ: Ανδρέας Πουλάς, Παναγιώτης Δουδωνής, Γιώργος Νικητιάδης, Μανώλης Χνάρης, Πάρις Κουκουλόπουλος, Μανώλης Χριστοδουλάκης και Τάσος Νικολαΐδης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βασίλης Σπανάκης ομιλία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

60 εκατ. ευρώ για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στην Πικροδάφνη

Ο υφ. Εσωτερικών Β. Σπανάκης τόνισε στη Βουλή πως εξελίσσονται κανονικά τα αντιπλημμυρικά έργα στο ρέμα Πικροδάφνης και στα νότια προάστια, με χρηματοδότηση άνω των 60 εκατ. ευρώ, χωρίς καθυστερήσεις ή ασάφειες.
Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Ψευδής ο ισχυρισμός Ανδρουλάκη για το ακίνητο - Αντιδράσεις Χρηστίδη

Συνεχίστηκε η κόντρα Γεωργιάδη-ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ για το ενοίκιο Ανδρουλάκη στη Βουλή. Ο υπουργός Υγείας αρνήθηκε αιτιάσεις για απευθείας αναθέσεις, τονίζοντας ότι δεν έχει υπογράψει καμία στη θητεία του.
Παύλος Γερουλάνος ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γερουλάνος: Η κυβέρνηση έχασε τη μεγάλη ευκαιρία για πραγματική ανάπτυξη

Ο Παύλος Γερουλάνος κατηγόρησε την κυβέρνηση για αποτυχία αξιοποίησης των διαθέσιμων πόρων, τονίζοντας ότι τα κονδύλια δεν φτάνουν στην κοινωνία και η ανάπτυξη παραμένει στάσιμη.
Βουλή των Ελλήνων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Αίτημα για Επιτροπή στη Βουλή για το Μνημόνιο με Βουλγαρία

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ζητούν ενημέρωση από την υπουργό Πολιτισμού στη Βουλή για το Μνημόνιο Ελλάδας-Βουλγαρίας και τα 48 ιστορικά κειμήλια, επισημαίνοντας πως το περιεχόμενο και οι όροι της συμφωνίας παραμένουν αδημοσίευτοι.
Ενετικό λιμάνι Χανίων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

400.000 ευρώ για αποκατάσταση υποδομών στον Δήμο Σφακίων

Εγκρίθηκε χρηματοδότηση 400.000 ευρώ για την αποκατάσταση υποδομών στον Δήμο Σφακίων μέσω του προγράμματος φυσικών καταστροφών 2026-2030, με έμφαση στην ενίσχυση του αγροτικού οδικού δικτύου που επλήγη από την κακοκαιρία.