ΓΔ: 1435.19 -0.93% Τζίρος: 94.42 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Vouli
Φωτο: Menelaos Myrillas / SOOC

Πολιτική κόντρα από τις δηλώσεις του πρώην αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου

«Δεν υπήρξε καμία συναλλαγή», απαντά η κυβέρνηση, με ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής να ζητούν να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης και να μην μείνει κανένα κενό.

Ανεβάζει τους τόνους της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση ο αντιπρόεδρος του Α. Πάγου Χρ. Τζανερίκος και απειλεί ότι θα αποκαλύψει ποιος κυβερνητικός παράγοντας του άσκησε πίεση,όπως ισχυρίζεται, για να ασκήσει την επιρροή του για τον αποκλεισμό του κόμματος Κασιδιάρη από την εκλογική διαδικασία.

Ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου σε δηλώσεις του στο iEidiseis, ανέφερε πως στη συνάντηση που υπήρξε με τον κυβερνητικό παράγοντα που δεν αποκαλύπτεται προς το παρόν, του προτάθηκε να βοηθήσει στον αποκλεισμό του κόμματος Κασιδιάρη και του δόθηκε η υπόσχεση ότι θα μπορούσε να αξιοποιηθεί ο ίδιος σε διάφορες Αρχές μετά την συνταξιοδότησή του.

Στη συνέχεια ο κ. Τζαννερίκος κάλεσε τον κυβερνητικό παράγοντα που συναντήθηκαν να αποκαλύψει εκείνος τι ειπώθηκε στην επαφή τους, σημειώνοντας πως αν δεν εμφανιστεί, θα αναγκαστεί ο ίδιος να αποκαλύψει ποιος ήταν. «Θα αναγκαστώ να τους τα θυμίσω πω εγώ με λεπτομέρειες, ποιος και γιατί μου ζήτησε να βοηθήσω, για να αποκλειστεί το κόμμα Κασιαδιάρη στις εκλογές και σε περίπτωση, που βοηθήσω, τι μου υποσχέθηκε..!» ανέφερε χαρακτηριστικά,

Στον κ. Τζανερίκο απάντησε νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Επικρατείας, κ. Γ. Γεραπετρίτης. Ο κ. Γεραπετρίτης σημείωσε ότι «δεν υπάρχει καμία απολύτως ανταλλαγή, δεν υπάρχει κανένα παζάρεμα. Η κυβέρνηση είναι μια κυβέρνηση αξιών και δεν πρόκειται να κάνει καμία έκπτωση».

Ο κ. Γεραπετρίτης σε ερώτηση δημοσιογράφων για τον παραιτηθέντα αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου Χρήστου Τζανερίκου, ανέφερε ειδικότερα: «βεβαίως είχα εκτενή διαβούλευση με την ηγεσία του Αρείου Πάγου και με την πρόεδρο και με τον αντιπρόεδρο, τον κ. Τζανερίκο, στο πλαίσιο των διατάξεων και σε ό,τι αφορά τα διαδικαστικά ζητήματα, δεν υπήρξε όμως καμία απολύτως συζήτηση γι' αυτά τα οποία αναφέρονται». Πρόσθεσε δε ότι σημασία για τη χώρα έχει «να μπορέσει να συνεχίσει τη δημοκρατική της πορεία και μορφώματα τα οποία είναι αντιδημοκρατικά, φασιστικά, θα πρέπει να μένουν εκτός πολιτικής σκηνής και αυτό θα πρέπει να είναι η επιδίωξη όλων μας».

Έντονη ήταν η αντίδραση, σε αντίστοιχη ερώτηση, και από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος διέψευσε ότι κυβερνητικός παράγοντας συνάντησε τον ανώτατο δικαστικό, και τα περί προτάσεων για τοποθέτησή του σε Ανεξάρτητη Αρχή. «Δεν υπήρξε καμία παρέμβαση της κυβέρνησης», ήταν η απάντηση του κ. Οικονόμου «και δεν θα μπορούσε να υπάρξει διότι εμείς δεν παζαρεύουμε την άποψή μας, εγκληματίες και μαχαιροβγάλτες να μην είναι υποψήφιοι στις εκλογές».

Αντιδράσεις από ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής 

Να απαντήσει ξεκάθαρα καλούν την κυβέρνηση τόσο το ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής με ανακοινώσεις τους, υποστηρίζοντας ότι το θέμα αυτό δεν θα πρέπει να μείνει «θολό». 

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι: «Ο κ. Μητσοτάκης τον γνωρίζει προσωπικά; Ή μήπως τον κοιτάζει στον καθρέφτη κάθε πρωί; Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί για ακόμη μία φορά να κάνει τον ανήξερο. Οφείλει να απαντήσει ποιος είναι ο ανώτατος κυβερνητικός παράγοντας που έκανε αυτή την ευθεία παρέμβαση τάζοντας ανταλλάγματα για μια δικαστική απόφαση. Σε κάθε περίπτωση με αυτούς τους πρωτοφανείς χειρισμούς του, ο κ. Μητσοτάκης γίνεται ο μεγαλύτερος χορηγός της Ακροδεξιάς». 

Απαντήσεις από τον αρμόδιο υπουργό Δικαιοσύνης ζητά το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, μέσω κοινής ανακοίνωσης  των Τομέων Δικαιοσύνης και Θεσμών του κόμματος. Όπως τονίζει «Οι σημερινές αποκαλύψεις του υπό παραίτηση Αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου για συναντήσεις με υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη και για το δέλεαρ που του προσφέρθηκε, εγείρουν πολύ σοβαρά ερωτήματα σχετικά με τον τρόπο που πολιτεύεται η Κυβέρνηση στο πεδίο της Δικαιοσύνης.

Τα ερωτήματα αυτά πρέπει να τα απαντήσει πρώτος απ’ όλους ο Υπουργός Δικαιοσύνης και να μην ερημοδικήσει για πολλοστή φορά”, τονίζεται στην ανακοίνωση. Τα αρμόδια στελέχη επιρρίπτουν, ωστόσο, ευθύνες και στον ίδιο τον κ. Τζανερίκο, θέτοντας ένα επιπλέον ερώτημα: “ο κ. Αντιπρόεδρος γιατί προσήλθε σε συναντήσεις και έστερξε σε συνομιλίες επί θέματος που θα έκρινε σε λίγες ημέρες; Διότι οι πρώτοι φύλακες της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης είναι οι λειτουργοί της, ιδίως αυτοί που έχουν τιμηθεί με τα ύπατα αξιώματά της».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Ρουμπάτης: Γιατί παρακολουθούσε η ΕΥΠ τον Στέργιο Πιτσιόρλα

Ο Γ. Οικονόμου τόνισε πως ο Αλ. Τσίπρας δεν ήθελε να ασχοληθεί η Εξεταστική με τη δική του περίοδο διακυβέρνησης για να μην αποκαλυφθεί ότι ο Στέργιος Πιτσιόρλας παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ και στη συνέχεια αναβαθμίστηκε πολιτικά.