Φώτο: Shutterstock

ΟΑΕΔ: Από σήμερα η υποβολή αιτήσεων για πρόσβαση στο Coursera

Το πρόγραμμα αφορά την εκπαίδευση 50.000 ανέργων, ενώ οι αιτήσεις μπορούν να γίνουν μόνο διαδικτυακά από σήμερα έως και τις 2 Δεκεμβρίου.

Από σήμερα, Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου και ώρα 16:00 ξεκινά η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων για δωρεάν πρόσβαση 50.000 ανέργων σε διαδικτυακά μαθήματα διαφορετικών θεματικών ενοτήτων και ειδικοτήτων, στο πλαίσιο της νέας συνεργασίας του ΟΑΕΔ με το Coursera.

Οι ενδιαφερόμενοι εγγεγραμμένοι άνεργοι, που διαθέτουν ενεργό δελτίο ανεργίας κατά την ημερομηνία έναρξης των αιτήσεων καλούνται να υποβάλουν, αποκλειστικά ηλεκτρονικά, αίτηση συμμετοχής, έως και την Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου και ώρα 23:59 ή έως τη συμπλήρωση των 50.000 προσφερόμενων θέσεων.

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.gov.gr. Συγκεκριμένα η διαδρομή είναι: gov.gr → Εκπαίδευση → Ψηφιακές Δεξιότητες → Δωρεάν κατάρτιση για ανέργους (Coursera). Στη συνέχεια επιλέγουν "Είσοδος στην Υπηρεσία" και "Είσοδος στο Σύστημα" καταχωρώντας τους κωδικούς πρόσβασης TAXISnet ή τους κωδικούς πρόσβασης πιστοποιημένων χρηστών ΟΑΕΔ.

Η εταιρεία Coursera μέσω της παγκοσμίως αναγνωρισμένης διαδικτυακής πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης που διαθέτει, παρέχει σειρά μαθημάτων σε πλήθος ειδικοτήτων σε συνεργασία με κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου, όπως τα Carnegie Mellon, Columbia University, Duke University, École Polytechnique, Johns Hopkins University, Imperial College, New York University, Princeton University, Stanford University, University of Chicago, University of Leeds και Yale University.

O ΟΑΕΔ παρέχει δωρεάν πρόσβαση σε εγγεγραμμένους ανέργους σε 77 σειρές μαθημάτων υποτιτλισμένων στα ελληνικά, καθώς και σε ακόμη 3.800 αγγλόγλωσσες σειρές μαθημάτων του Coursera, με στόχο την αναβάθμιση των δεξιοτήτων τους και την απόκτηση νέων γνώσεων, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης του Coursera.

Ενδεικτικές σειρές μαθημάτων με ελληνικούς υπότιτλους είναι οι εξής:

- Αρχές και πρακτικές διαχείρισης έργων
- Διαχείριση έργου (Project management)
- Η λιτή διαχείριση (Lean management) στην παραγωγή και στις υπηρεσίες 
- Διαχείριση εφοδιαστικής αλυσίδας 
- Σχεδιασμός εφοδιαστικής αλυσίδας 
- Υλικοτεχνική υποστήριξη εφοδιαστικής αλυσίδας
- Εισαγωγή στη βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης 
- Βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης (SEO)
- Κύριο μάθημα Διαχείρισης Προϊόντων Λογισμικού 
- Διαχείριση προϊόντων λογισμικού 
- Εισαγωγή στον προγραμματισμό με MATLAB
- Προγραμματισμός με MATLAB για μηχανικούς και φυσικούς επιστήμονες 
- Διαχείριση συγκρούσεων 
- Διαδικασίες λογισμικού και ευέλικτες πρακτικές 
- Πώς να αναπτύξετε τις ηγετικές σας δεξιότητες 
- Ανάγκες πελατών και απαιτήσεις λογισμικού 
- Η κυβερνοασφάλεια και οι δέκα τομείς της
-  Βασικές αρχές Υπολογιστικής
- H εργαλειοθήκη του Unix
- Διαπολιτισμική επικοινωνία και επίλυση συγκρούσεων 
- Πώς θα μάθετε να μαθαίνετε: Ισχυρά διανοητικά εργαλεία που θα σας βοηθήσουν να κάνετε κτήμα σας δύσκολα γνωστικά αντικείμενα 

Μετά την υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων, θα αποστέλλεται  σε εβδομαδιαία βάση ενημερωτικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) στους ωφελούμενους με αναλυτικές οδηγίες σχετικά με την εγγραφή και πρόσβασή τους στην πλατφόρμα του Coursera.

Η διαδικασία επιλογής των μαθημάτων θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 15 Δεκεμβρίου 2020 και η παρακολούθηση των μαθημάτων θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 15 Φεβρουαρίου 2021. 

Όσοι ωφελούμενοι ολοκληρώσουν επιτυχώς κάθε επιλεγόμενο μάθημα, θα τους παρέχεται δωρεάν πιστοποιητικό παρακολούθησης από την εταιρεία Coursera.
 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Η νέα απόφαση για τις επιταγές: Ποιοι και πώς παίρνουν αναστολή

Μέχρι τις 30 Νοεμβρίου η προθεσμία για τη δήλωση των εσόδων από επιχειρήσεις που πλήττονται από την πανδημία. Η λίστα των ΚΑΔ που εμπίπτουν στη ρύθμιση. Τι ανακοίνωσε η Ένωση Τραπεζών για το σφράγισμα επιταγών.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΟΑΕΔ: Έως τη Δευτέρα οι αιτήσεις για το ειδικό εποχικό βοήθημα

'Εως σήμερα, έχουν υποβληθεί 241.991 αιτήσεις, καταγράφοντας αύξηση 69% σε ετήσια βάση. Το ύψος του ειδικού εποχικού βοηθήματος κυμαίνεται από 508,20 έως 1.016,40 ευρώ και καταβάλλεται εφάπαξ στο τρίμηνο Σεπτεμβρίου-Νοεμβρίου κάθε έτους.
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Δωρεάν η τηλεκπαίδευση από τους παρόχους τηλεφωνίας

Μηδενική η χρέωση δεδομένων σε όλες τις πλατφόρμες που χρησιμοποιεί το Υπουργείο για την τηλεκπαίδευση και μηδενική χρέωση για πρόσβαση στην πλατφόρμα σύγχρονης τηλεκπαίδευσης μέσω σταθερού ή κινητού τηλεφώνου.