Άκρως επιτυχημένο κρίνεται το road show της Morgan Stanley που διοργανώθηκε μαζί με την ΕΧΑΕ στο Λονδίνο.
Στο διήμερο συνέδριο έλαβαν μέρος 42 εταιρείες και παραβρέθηκαν περίπου 450 άτομα, εκ των οποίων 350 άτομα ήταν στο κτήριο της Morgan Stanley την πρώτη μέρα.
Συνολικά 170 επενδυτές είχαν δηλώσει συμμετοχή και τα ραντεβού που ζητήθηκαν ξεπέρασαν τα 1.100. Έγιναν επίσης 300 ομαδικές συναντήσεις με επενδυτές και πάνω από 650 ήταν οι επαφές επενδυτών και εταιρειών.
Το Ελληνικό Χρηματιστήριο κατά τη διάρκεια του συνεδρίου κατέγραψε άνοδο, ενώ σήμερα ο όγκος των πακέτων ήταν αυξημένος, εξέλιξη που παρατηρείται συνήθως σε συνέδρια που είναι επιτυχημένα, γιατί συνοδεύονται από εντολές που δίνουν οι επενδυτές για αγορές μετοχών.
Οι τράπεζες -όπως ξαναέγραψε το ΒD- είχαν θετική αποδοχή και τονίστηκε το περιθώριο ανόδου που έχουν και το discount που διατηρούν έναντι των ομοειδών.
Οι επικεφαλής των τραπεζών επιβεβαίωσαν την δυναμική πορεία του τραπεζικού συστήματος, επωφελούμενο της ισχυρής πορείας της οικονομίας, τη διατήρηση των υψηλών ρυθμών πιστωτικής επέκτασης, την ενίσχυση των διανομών προς τους μετόχους υπογραμμίζοντας ότι και το 2026 θα είναι μια χρονιά ισχυρής ανάπτυξης.
Παράλληλα η πορεία της ελληνικής οικονομίας συνεχίζει να πηγαίνει καλά και η ανάπτυξη που θα έχει και το 2026 δείχνει πως μπορεί να είναι το νέο έτος μία ακόμα καλή χρηματιστηριακή χρονιά.
Η σκυτάλη στην Πράγα και την Νέα Υόρκη
Να σημειωθεί πως ξεκινά σήμερα το road show της Wood στην Πράγα και πως στις 8 Δεκεμβρίου θα γίνει το συνέδριο της Capital Link στη Νέα Υόρκη.
Στη Νέα Υόρκη έχουν δηλώσει συμμετοχή η Credia Bank, η Avax, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, η Metlen, η Viohalco, η HelleniQ Energy, η Qualco, η ΔΕΗ , η ΕΥΔΑΠ, το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών και από τον κλάδο των ακινήτων η Dimand, η Lamda Development και η Orilina AEEAΠ.