ΓΔ: 876.76 0.11% Τζίρος: 92.87 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
Φωτο: Shutterstock

Διεύρυνση απωλειών λόγω κατοχύρωσης κερδών για το Χρηματιστήριο

Διολισθαίνει προς το επίπεδο των 868 μονάδων ο Γενικός Δείκτης, με σημαντικές πιέσεις σε αρκετούς δεικτοβαρείς τίτλους. Ξεχωρίζουν Fourlis στο +2,3% και Τράπεζα Πειραιώς στο +6,8%.

Διολισθαίνει από το επίπεδο των 870 μονάδων ο Γενικός Δείκτης, με τους επενδυτές να προχωρούν σε ρευστοποίηση μέρους των κερδών που αποκόμισαν στις προηγούμενες συνεδριάσεις, κατά τις οποίες η αγορά κατέκτησε συνεχόμενα νέα υψηλά 52 εβδομάδων, ενώ την ίδια ώρα ανοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τον Stoxx 600 να ενισχύεται 0,22%. 

Σε θετικό, πάντως, έδαφος συνεχίζουν να κινούνται ορισμένες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης οι οποίες ευνοούνται από τη διαφαινόμενη επανεκκίνηση του λιανικού εμπορίου, όπως αυτή της Fourlis, ενώ στους κερδισμένους παραμένει και η Τράπεζα Πειραιώς, με το ισοζύγιο ανοδικών - πτωτικών μετοχών να είναι αρκετά ισορροπημένων καθώς διαμορφώνεται σε 46 και 52 αντίστοιχα. 

Ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί 0,59% στις 868,43 μονάδες, έχοντας υψηλό ημέρας στις 874,55 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να φθάνει στα 28,41 εκατ. ευρώ. Πτώση 0,58% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να υποχωρεί 0,48%. 

Στο +2,32% η μετοχή της Fourlis, μετά και τη δήλωση του υπ. Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι το άνοιγμα του λιανικού εμπορίου, με φυσικά παρουσία των καταναλωτών, από τη Δευτέρα 5 Απριλίου, ενώ λιγότερο «ενθουσιώδης» είναι η αντίδραση για τη μετοχή της Jumbo, η οποία ενισχύεται μόλις 0,13%. 

Πτωτική κίνηση για τον τραπεζικό δείκτη, ο οποίος αποδυναμώνεται 0,95%, καθώς μόνο η Τράπεζα Πειραιώς κινείται ανοδικά, εμφανίζοντας κέρδη 6,8%. Αντίθετα απώλειες 0,47% εμφανίζει η Alpha Bank, με την Εθνική Τράπεζα να υποχωρεί 1,95% και την Eurobank να έχει πτώση 1,11%. 

Σε αρνητική πορεία και ορισμένα «βαριά χαρτιά» της υψηλής κεφαλαιοποίησης όπως η Coca-Cola HBC με απώλειες 0,87%, ο ΟΤΕ ο οποίος υποχωρεί 0,95% και η ΔΕΗ που αποδυναμώνεται 1,65%. Διατηρούνται οι πιέσεις για τον τίτλο της Ελλάκτωρ (-1,98%), εν αναμονή και της  Γενικής Συνέλευσης την Παρασκευή 2 Απριλίου, ενώ η εταιρεία μοιάζει να εισέρχεται σε νέες περιπέτειες μετά την άρνηση του ΤΑΙΠΕΔ να δεχθεί παράταση για τον έναν μήνα των προσφορών για την Εγνατία Οδό. Ήπια ανοδική πορεία για τη Motor Oil με κέρδη 0,22%, με την εταιρεία να ανακοινώνει ότι θα προχωρήσει σε εξαγορά συνολικά 12 αιολικών πάρκων. 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ