ΓΔ: 2059.39 -0.75% Τζίρος: 209.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
Φωτο: Shutterstock

Ανοδική πορεία για το Χρηματιστήριο αλλά με εμφανή νευρικότητα

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις σε συγκεκριμένες εταιρείες επικεντρώνουν την προσοχή τους οι επενδυτές, με ταυτόχρονη προσεκτική κατοχύρωση κερδών.

Συχνές εναλλαγές πρόσημων και διακύμανση εντός περιορισμένης κλίμακας για τον Γενικό Δείκτη, ο οποίος διαμορφώνεται στο επίπεδο των 879 μονάδων, επικρατούν την πρώτη ώρα της συνεδρίασης στην αγορά, ενώ συνεχίζεται η διάθεση για κατοχύρωση κερδών σε τίτλους οι οποίοι «έτρεξαν» αρκετά στις προηγούμενες συνεδριάσεις. 

Στο επίκεντρο της αγοράς βρίσκονται εξελίξεις σε επιχειρήσεις όπως η Ελλάκτωρ αλλά και η Τράπεζα Πειραιώς, με την μεν πρώτη να διανύει μία περίοδο ανοιχτής σύγκρουσης μεταξύ των βασικών μετόχων της, ενώ η σημερινή ημέρα είναι ιδιαίτερα σημαντική για την Πειραιώς, καθώς το απόγευμα πραγματοποιείται η Γενική Συνέλευση των μετόχων της, στην οποία θα ανακοινωθεί και επίσημα η ΑΜΚ και οι όροι βάσει της οποίας θα πραγματοποιηθεί. 

O Γενικός Δείκτης στις 11.50, διαμορφώνεται στις 879,76  μονάδες σημειώνοντας κέρδη 0,31, με την αξία των συναλλαγών να ανέρχεται στα 19,89 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει κέρδη 0,48%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,25%. Ανοδικά κινούνται 40 μετοχές, 42 εμφανίζουν πτώση, ενώ εννέα παραμένουν αμετάβλητες. 

Οριακή πτώση 0,16% για τον τραπεζικό δείκτη, καθώς μόνο η μετοχή της Eurobank εμφανίζει κέρδη 0,21%. Αντίθετα πτώση 0,19% σημειώνει η Alpha Bank, απώλειες 0,12% για την Εθνική Τράπεζα, ενώ τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχεται η Τράπεζα Πειραιώς οι οποίες φθάνουν στο -5,06%. 

Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση συνεχίζονται οι πιέσεις για τη μετοχή της Ελλάκτωρ στο -1,39%, καθώς συνεχίζεται η ανταλλαγή επιθετικών ανακοινώσεων μεταξύ της διοίκησης και της Greenhill Investm, ενώ απώλειες 0,87% καταγράφει ο τίτλος της Jumbo, μετά την ανακοίνωση της πορείας των πωλήσεων για τον Μάρτιο αλλά και το α' τρίμηνο, όπου οι ξένες αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται ήταν αυτές που στήριξαν τον όμιλο. 

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες της Τεχνολογίας (+2,88%) και των Τροφίμων (+1,61%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Πρώτων Υλών (-0,29%) και του Πετρελαίου (-0,24%).

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Χαϊδεμένος +7,14% και Κυριακούλης +6,37%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Fieratex -3,64% και Πειραιώς -3,26%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ψηφιακή καινοτομία τεχνολογία
ΑΓΟΡΕΣ

Ποια είναι η Trek Development που κάνει ντεμπούτο στην ΕΝ.Α Plus στις 17/11

Η Trek Development, με ισχυρή παρουσία σε τεχνολογίες, ενέργεια και smart cities από το 1995, ενισχύει τη διεθνή της δραστηριότητα με νέο αναπτυξιακό πλάνο. Τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου ξεκινά η διαπραγμάτευση της μετοχής της στην ΕΝ.Α του ΧΑ.
Χρηματιστήριο
MARKET MAKER

Οι long είναι εδώ, το ράλι του ΑΔΜΗΕ, οι αυξήσεις στο νερό και οι τράπεζες

Δυνατή κίνηση το τελευταίο διάστημα από το ΧΑ αλλά και σνησυχία για τον κίνδυνο «ατυχήματος» στις ΗΠΑ στον τομέα της τεχνολογίας. τεχνολογικές μετοχές δέχονται πιέσεις και η πορεία των ξένων αγορών μπορεί να μας επηρεάσει σήμερα.
Χρηματιστήριο μετοχές γράφημα
ΑΓΟΡΕΣ

Σκαρφαλώνει υψηλότερα ο Γενικός Δείκτης, νέα κέρδη +1,04% και αυξημένο τζίρο

Στις 2.074,96 μονάδες έκλεισε ο Γενικός Δείκτης που ενισχύθηκε κατά 1,04%. Ο ενεργειακός κλάδος συνεχίζει να έχει αγοραστές και η ΔΕΗ καταγράφει νέα πολυετή υψηλά. Ώθηση στη μετοχή του ΑΔΜΗΕ, πτώση 3% για ΟΤΕ.
Χρηματιστήριο Αθηνών
ΑΓΟΡΕΣ

«Σκληρές μάχες» στη μετοχή της Metlen, ισχυρή αντίδραση σήμερα

Η μετοχή το προηγούμενο διάστημα λόγω δέχθηκε ισχυρές πιέσεις λόγω των φημών, οι οποίες επιβεβαιώθηκαν, για έξοδο της μετοχής από τον MSCIGreece. Αντιδρά η αγορά μετά τις αγορές μετοχών από τον Ευάγγελο Μυτιληναίο.