ΓΔ: 876.76 0.11% Τζίρος: 92.87 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
Φωτο: Shutterstock

Ανοδική πορεία για το Χρηματιστήριο αλλά με εμφανή νευρικότητα

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις σε συγκεκριμένες εταιρείες επικεντρώνουν την προσοχή τους οι επενδυτές, με ταυτόχρονη προσεκτική κατοχύρωση κερδών.

Συχνές εναλλαγές πρόσημων και διακύμανση εντός περιορισμένης κλίμακας για τον Γενικό Δείκτη, ο οποίος διαμορφώνεται στο επίπεδο των 879 μονάδων, επικρατούν την πρώτη ώρα της συνεδρίασης στην αγορά, ενώ συνεχίζεται η διάθεση για κατοχύρωση κερδών σε τίτλους οι οποίοι «έτρεξαν» αρκετά στις προηγούμενες συνεδριάσεις. 

Στο επίκεντρο της αγοράς βρίσκονται εξελίξεις σε επιχειρήσεις όπως η Ελλάκτωρ αλλά και η Τράπεζα Πειραιώς, με την μεν πρώτη να διανύει μία περίοδο ανοιχτής σύγκρουσης μεταξύ των βασικών μετόχων της, ενώ η σημερινή ημέρα είναι ιδιαίτερα σημαντική για την Πειραιώς, καθώς το απόγευμα πραγματοποιείται η Γενική Συνέλευση των μετόχων της, στην οποία θα ανακοινωθεί και επίσημα η ΑΜΚ και οι όροι βάσει της οποίας θα πραγματοποιηθεί. 

O Γενικός Δείκτης στις 11.50, διαμορφώνεται στις 879,76  μονάδες σημειώνοντας κέρδη 0,31, με την αξία των συναλλαγών να ανέρχεται στα 19,89 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει κέρδη 0,48%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,25%. Ανοδικά κινούνται 40 μετοχές, 42 εμφανίζουν πτώση, ενώ εννέα παραμένουν αμετάβλητες. 

Οριακή πτώση 0,16% για τον τραπεζικό δείκτη, καθώς μόνο η μετοχή της Eurobank εμφανίζει κέρδη 0,21%. Αντίθετα πτώση 0,19% σημειώνει η Alpha Bank, απώλειες 0,12% για την Εθνική Τράπεζα, ενώ τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχεται η Τράπεζα Πειραιώς οι οποίες φθάνουν στο -5,06%. 

Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση συνεχίζονται οι πιέσεις για τη μετοχή της Ελλάκτωρ στο -1,39%, καθώς συνεχίζεται η ανταλλαγή επιθετικών ανακοινώσεων μεταξύ της διοίκησης και της Greenhill Investm, ενώ απώλειες 0,87% καταγράφει ο τίτλος της Jumbo, μετά την ανακοίνωση της πορείας των πωλήσεων για τον Μάρτιο αλλά και το α' τρίμηνο, όπου οι ξένες αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται ήταν αυτές που στήριξαν τον όμιλο. 

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες της Τεχνολογίας (+2,88%) και των Τροφίμων (+1,61%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Πρώτων Υλών (-0,29%) και του Πετρελαίου (-0,24%).

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Χαϊδεμένος +7,14% και Κυριακούλης +6,37%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Fieratex -3,64% και Πειραιώς -3,26%.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ