ΓΔ: 881.79 0.43% Τζίρος: 16.19 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:26:38 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Οι τράπεζες διατηρούν το Χρηματιστήριο σε επαφή με τις 900 μονάδες

Μαζεύει τα αρχικά της κέρδη η αγορά, με υπεραπόδοση για τις μετοχές των Εθνικής και Alpha Bank στο +4,6% και 3%, αλλά και συγκεκριμένους τίτλους της υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Περιορίζει ελαφρώς τα κέρδη του το χρηματιστήριο, με τον Γενικό Δείκτη να διαμορφώνεται στο επίπεδο των 897 μονάδων, αφού, όμως, έσπασε ενδοσυνεδριακά το φάσμα των 900 μονάδων και μάλιστα σε μία ημέρα όπου οι ευρωπαϊκές αγορές κινούνται πτωτικά και ο Stoxx 600 υποχωρεί 0,24%. 

Με αιχμή του δόρατος τις μετοχές Alpha Bank και Εθνικής Τράπεζας αλλά και ορισμένους ακόμη τίτλους της υψηλής κεφαλαιοποίησης η Λεωφόρος Αθηνών εμφανίζεται αποφασισμένη να διατηρήσει τα κεκτημένα των τελευταίων συνεδριάσεων και να κινηθεί υψηλότερα, εν τω μέσω αυξημένου τζίρου. 

Ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται 0,67% στις 897,64 μονάδες, έχοντας φθάσει ενδοσυνεδριακά έως και το επίπεδο των 903,5 μονάδων, με την αξία των συναλλαγών να φθάνει στα 53,19 εκατ. ευρώ. Κέρδη 0,78% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να βρίσκεται στο 0,26%. Ανοδικά κινούνται 58 μετοχές, 50 εμφανίζουν απώλειες, ενώ 17 παραμένουν αμετάβλητες. 

Στα θετικά για την αγορά η ανάλυση του οίκου Fitch, η οποία, όμως, έχει διττή ανάγνωση, καθώς από τη μία πλευρά τονίζει ότι το ελληνικό χρέος, παρά το  ότι θα διογκωθεί περαιτέρω παραμένει βιώσιμο, από την άλλη όμως ξεκαθαρίζει ότι οποιαδήποτε αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας θα καθυστερήσει για ένα ή ακόμη και δύο έτη. 

Ο τραπεζικός κλάδος παραμένει ο τροφοδότης της ανόδου για την αγορά, με τον τραπεζικό δείκτη να ενισχύεται 1,83%. Μεικτή, όμως, η εικόνα των επιμέρους μετοχών, καθώς η Alpha Bank έχει κέρδη 3%, η Εθνική Τράπεζα κινείται 4,6% υψηλότερα, ενώ η Eurobank υποχωρεί 0,18%. Παραμένει σε κλοιό ισχυρών πιέσεων η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς, στο -14,2% μία τάση που πιθανώς να συνεχιστεί έως ότου ξεκαθαρίσει πλήρως το τοπίο για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της. 

Ισχυρά κέρδη για την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή (3,95%), λόγω φημών για ανακατατάξεις στη μετοχική της σύνθεση, με τη Fourlis να έχει άνοδο 2,6%, μετά και την ανακοίνωση για επαναλειτουργία των καταστημάτων ΙΚΕΑ, ενώ στους τίτλους που συμβάλλουν και αυτή στην καλή πορεία της αγοράς συγκαταλέγονται ΕΥΔΑΠ (2,5%), ΕΛΠΕ (3,36%) και ΟΠΑΠ (0,6%). «Ανεκτική» εμφανίζεται η Aegean (0,19%), η οποία ανακοίνωσε ζημίες για το 2020, ενώ πτωτικά κινείται ο τίτλος της ΔΕΗ (-0,7%), ο οποίος, όμως, έχει «τρέξει» εντυπωσιακά το τελευταίο διάστημα. 
 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Διευρύνει τα κέρδη το ΧΑ με ώθηση από τις τράπεζες

Προσπάθεια να εδραιωθεί πάνω από τις 880 μονάδες ο Γενικός Δείκτης με τις τραπεζικές μετοχές να δίνουν καύσιμο να συνεχιστεί για 8η ημέρα το κερδοφόρο σερί της αγοράς. Ξεχωρίζει η μετοχή της Εθνικής με κέρδη 3,7% και Coca Cola HBC με άνοδο 1,53%.
Stocks, Agores, Xrimatistirio, Metoxes, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Συνεχίζει ανοδικά το Χρηματιστήριο, προσπάθεια διάσπασης των 880 μονάδων

Ο Γενικός Δείκτης συνεχίζει να ενισχύεται μετά από επτά συνεχόμενες κερδοφόρες συνεδριάσεις που έχει καταγράψει άνοδο 5,38%, ωστόσο ο τζίρος παραμένει πολύ χαμηλός. «Ξυπνάει» από τον λήθαργο ο τραπεζικός κλάδος.