ΓΔ: 905.55 -1.01% Τζίρος: 87.06 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
Φωτο: Shutterstock

Ανοδική πορεία αλλά με μειωμένο αγοραστικό ενδιαφέρον στο ΧΑ

Κέρδη άνω του 1,5% για την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή. Στα «ρηχά» ο τραπεζικός δείκτης. Στηρίγματα οι Lamda, ΑΔΜΗΕ και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Στο επίκεντρο η Πειραιώς μετά την έκδοση ομολόγου μειωμένης εξασφάλισης.

Σταθερά ανοδική πορεία συνεχίζει να έχει ο Γενικός Δείκτης στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, ωστόσο φαίνεται ότι έχει καθηλωθεί μεταξύ των 900 και των 905 μονάδων, ενώ ο τζίρος κινείται σε υποτονικά επίπεδα. Την ίδια στιγμή ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,22% χαμηλότερα στις 453.57 μονάδες.

Γενικός Δείκτης Τιμών στις 14:52 , διαμορφώνεται στις 905,04 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,37%.Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 18,93 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,27%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,52%. Ανοδικά κινούνται 44 μετοχές, 59 πτωτικά και 24παραμένουν σταθερές.

Η αγορά, μετά τη διόρθωση έως τις 852,54 μονάδες (ενδοσυνεδριακό χαμηλό της 21ης Μαΐου), έχει βελτιώσει σταδιακά την τεχνική της εικόνα με μικρές και συντηρητικές κινήσεις, έχοντας έκτοτε μόνο τρεις πτωτικές συνεδριάσεις σε σύνολο δέκα, ενώ στις οκτώ τελευταίες συνεδριάσεις μόνο δύο είναι πτωτικές και με πολύ μικρό ποσοστό. Η αγορά έβγαλε σχεδόν ανώδυνα την πρόσφατη αποφόρτιση και, μολονότι σύμφωνα με κάποιους αναλυτές θα ήταν προτιμότερο να υπάρξει ουσιαστικότερη διόρθωση ώστε να «φορτιστεί» εκ νέου η δυναμική και να ανατροφοδοτηθεί το σύστημα, εντούτοις ο Γενικός Δείκτης επανήλθε τάχιστα στη ζώνη των 900 μονάδων.

Πλέον, το Χ.Α. βρίσκεται για πολλοστή φορά το τελευταίο δίμηνο μπροστά στο στοίχημα της υπέρβασης του ψυχολογικού ορίου των 900-920 μονάδων, κάτι που έως τώρα δεν έχει καταφέρει, ώστε να αλλάξει επίπεδο και να ξεμπλοκάρει τεχνικά.

Στο κέντρο της προσοχής της αγοράς βρίσκεται η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς (+0,52%), η οποία προχωρά στην έκδοση ομολόγου μειωμένης εξασφάλισης, τα έσοδα από το οποίο υπολογίζονται στα βασικά κεφάλαια (CET1). Τα έσοδα από το νέο ομόλογο δεν ανακοινώθηκαν, αλλά υπολογίζεται ότι θα είναι 300 - 400 εκατ. Ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει οριακές κέρδη 0,13%. Μικρές απώλειες για τη μετοχή της Eurobank (-0,08%), ενώ κέρδη καταγράφουν η Εθνική (+0,34%) και η Alpha Bank (+0,18%).

Από τις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης, κέρδη άνω του 1,5% καταγράφει η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, ενώ στήριξη στον τραπεζικό δείκτη δίνει η Jumbo (+1,36%), μετά και τη μικρή αύξηση των πωλήσεων για τον Μάιο που ανακοίνωσε σήμερα. Κέρδη καταγράφουν επίσης η ΔΕΗ (1,47%), ενώ Lamda, ΑΔΜΗΕ και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ κινούνται κοντά στο 1%. Απώλειες άνω του 1% για την Fourlis.

Το μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσιάζουν η Frigoglass και η Alpha Bank με 2.940.888 και 2.504.521 μετοχές, αντιστοίχως.

 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
ΑΓΟΡΕΣ

Έφυγαν για τριήμερο οι επενδυτές, πτώση στο ΧΑ με χαμηλές συναλλαγές

Οι κινήσεις στις διεθνείς αγορές και η πίεση που δέχθηκε ο τραπεζικός τομέας οδήγησαν σε πτώση τον Γενικό Δείκτη. Απώλειες και περιορισμένες συναλλαγές για την πλειονότητα των τίτλων της υψηλής κεφαλαιοποίησης.