ΓΔ: 905.55 -1.01% Τζίρος: 87.06 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
Φωτο: Shutterstock

Επενδυτική «ακινησία» στο ΧΑ, περιορισμένη διακύμανση του Δείκτη

Πρωταγωνιστεί στο ταμπλό η Alpha, μετά και τη χθεσινή θετική ανταπόκριση των Ελλήνων θεσμικών στο Project Tomorrow. Σε ανοδική πορεία Fourlis και Jumbo. Κέρδη για τον τραπεζικό δείκτη.

Η περιορισμένη μεταβλητότητα καλά κρατεί στο Χρηματιστήριο στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης, καθώς η αγορά προχωρά σε πολύ επιλεκτικές κινήσεις, ακολουθώντας το... παράδειγμα της Ευρώπης, στην οποία αυτήν την ώρα ο πανευερωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,30% στις 454,92 μονάδες. Ώθηση στον Γενικό Δείκτη προσπαθούν να δώσουν η Alpha Bank, τα κέρδη της οποίας διαμορφώνονται στο 0,68%, ενώ η Fourlis και η Jumbo, καταγράφουν κοντά στο 1%.

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 13:58, διαμορφώνεται στις 904,74 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,30%, ενώ η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 24,05 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,37%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,11%.  Ανοδικά κινούνται 54 μετοχές, 47 πτωτικά και 22 παραμένουν σταθερές. 

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης βρίσκεται η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας καθώς αργά χθες το απόγευμα κατατέθηκαν οι δεσμευτικές προσφορές για την τιτλοποίηση Frontier. Σύμφωνα με πληροφορίες δεσμευτικές προσφορές έχουν καταθέσει η Intrum, η doValue, η Cepal καθώς και η QQuant μαζί με την Carval. Υπενθυμίζεται ότι η Qquant είναι θυγατρική του ομίλου Qualco στην οποία μετέχει η Pimco.

Παράλληλα, στο άνοιγμα της συνεδρίασης «πέρασαν» 8 πακέτα της Τιτάν,  στην τιμή των 16,90 ευρώ, με τη συνολική αξία τους να φτάνει τα 5,7 εκατ. ευρώ.

Ο τραπεζικός δείκτης καταφέρνει να διευρύνει τα κέρδη του, κινούμενος στο +0,46%, με την Εθνική και τη Eurobank ωστόσο να καταγράφουν απώλειες 0,56% και 0,23% αντίστοιχα. Υψηλότερα κατά 0,72% κινείται η Πειραιώς. Σημειώνεται ότι η σημερινή ανοδική πορεία της Alpha Bank έρχεται ως αποτέλεσμα της θετικής ανταπόκρισης των Ελλήνων θεσμικών επενδυτών αναφορικά με το νέο στρατηγικό σχέδιο της τράπεζας, του Project Tomorrow, κατά τη χθεσινή παρουσίασή του.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Fourlis (+1,37%) και της Jumbo (+1,04%) . Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Aegean Airlines (-0,54%) και των ΕΛΠΕ (-0,46%).

'Ανοδο καταγράφουν όλοι οι επιμέρους δείκτες και τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες της Υγείας (+3,40%), των Προσωπικών Προϊόντων (+1,07%) και του Εμπορίου (+1,01%).

Το μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσιάζουν η Alpha Bank και η Eurobank διακινώντας 2.125.169 και 1.601.405 μετοχές, αντιστοίχως. Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημειώνουν η Τιτάν με 5,762 εκατ. ευρώ και η Alpha Bank με 2,382 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
ΑΓΟΡΕΣ

Έφυγαν για τριήμερο οι επενδυτές, πτώση στο ΧΑ με χαμηλές συναλλαγές

Οι κινήσεις στις διεθνείς αγορές και η πίεση που δέχθηκε ο τραπεζικός τομέας οδήγησαν σε πτώση τον Γενικό Δείκτη. Απώλειες και περιορισμένες συναλλαγές για την πλειονότητα των τίτλων της υψηλής κεφαλαιοποίησης.