ΓΔ: 905.55 -1.01% Τζίρος: 87.06 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
Φωτο: Shutterstock

Σε «ρηχά νερά» το Χρηματιστήριο, ανακάμπτει ο τραπεζικός δείκτης

Ελαφρώς χαμηλότερα ο Γενικός Δείκτης. Ανακάμπτει ο τραπεζικός δείκτης, με στήριξη της Alpha Bank. Πακέτο για το 3,6% του μετοχικού κεφαλαίου της Ελλάκτωρ.

Συνεχίζονται οι οριακές διακυμάνσεις στην σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, καθώς η αγορά δεν μπορεί να βρει καταλύτη, η οποία θα της δώσει ώθηση, ώστε να περάσει σε θετικό «έδαφος». Την ίδια στιγμή ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 καταγράφει μικρές απώλειες 0,05%, όντας αναμονή των στοιχείων του πληθωρισμού από τις ΗΠΑ.

Γενικός Δείκτης Τιμών , διαμορφώνεται στις 911,7 μονάδες σημειώνοντας οριακή πτώση 0,19 %. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 35,54 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,15%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,54%. Ανοδικά κινούνται 43μετοχές, 62 πτωτικά και 15 παραμένουν σταθερές.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση, η προσοχή είναι στραμμένη στη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς, καθώς άνοιξε το βιβλίο προσφορών για την έκδοση ομολόγου μειωμένης εξασφάλισης, με το επενδυτικό ενδιαφέρον να είναι αρκετά μεγάλο. Σύμφωνα με πληροφορίες το ποσό που έχει συγκεντρωθεί ξεπερνά τα 1,75 δισ. ευρώ, ενώ η έκδοση αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα. Προηγήθηκαν διαδικτυακές παρουσιάσεις της έκδοσης σε επενδυτές. Η μετοχή της τράπεζας ενισχύεται κατά 0,58%.

Παράλληλα, αυξημένη ήταν η ζήτηση για το 10ετές ομόλογο, το οποίο εκδόθηκε στις 27 Ιανουαρίου, με τις προσφορές να ξεπερνούν τα 26 δισ., ξεπερνώντας το ύψος της αρχικής έκδοσης, τον Ιανουάριο. Η απόδοσή του διαμορφώθηκε στο Mid Swap + 85 μονάδες βάσης, δηλαδή στο 0,91%. Στόχος είναι η άντληση κοντά στα 2 δισ. ευρώ, που σύμφωνα με τον ΟΔΔΗΧ θα οδηγήσει στην κατάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας.

Εντωμεταξύ πακέτο 7,7 εκατ. τεμαχίων «πέρασε» στη μετοχή της Ελλάκτωρ, στην τιμή των 1,45 ευρώ, ήτοι με premium σχεδόν 4% σε σχέση με την τρέχουσα τιμή. Το πακέτο αντιστοιχεί στο 3,60% του μετοχικού κεφαλαίου της Ελλάκτωρ και η αξία του έφτανε 11,2 εκατ. ευρώ.

Ο τραπεζικός δείκτης ενισχύεται  0,35 %, με την Alpha Bank να έχει κέρδη 1,04%, την Eurobank να βρίσκεται στο +0,34%, ενώ  αντίθετα η Εθνική υποχωρεί 0,67%.

Από τις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν η Fourlis (+2,37%) και η Alpha Bank, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν η Jumbo (-1,15%) και η EXAE (-0,82%).

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
ΑΓΟΡΕΣ

Έφυγαν για τριήμερο οι επενδυτές, πτώση στο ΧΑ με χαμηλές συναλλαγές

Οι κινήσεις στις διεθνείς αγορές και η πίεση που δέχθηκε ο τραπεζικός τομέας οδήγησαν σε πτώση τον Γενικό Δείκτη. Απώλειες και περιορισμένες συναλλαγές για την πλειονότητα των τίτλων της υψηλής κεφαλαιοποίησης.