ΓΔ: 910.34 0.25% Τζίρος: 43.76 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Stocks, Agores, Xrimatistirio, Metoxes, Markets
Φωτο: Shutterstock

Μικρές διακυμάνσεις στο Χρηματιστήριο, κρατά θετικό πρόσημο ο Δείκτης

«Κλέβει» την παράσταση η μετοχή της Ελλάκτωρ, μετά τη συμφωνία με τον νέο επενδυτή, AtlasInvest. Ανέκαμψε ο τραπεζικός δείκτης. Κέρδη για Jumbo, ΓΕΚ Τέρνα και Τέρνα Ενεργειακή.

Πέριξ των 925 μονάδων κινείται ο Γενικός Δείκτης, με τους επενδυτές να προχωρούν σε προσεκτικές κινήσεις, καθώς υπενθυμίζεται ότι χθες ξεπεράστηκε το όριο των 920 μονάδων, για πρώτη φορά μετά από 17 μήνες. Την ίδια ώρα οι ευρωπαϊκές αγορές υπεραποδίδουν στον απόηχο των ανακοινώσεων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, σχετικά με τη διατήρηση της χαλαρής νομισματικής πολιτικής που θα ακολουθηθεί. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται 60% στις 457,23 μονάδες.

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 15:50, διαμορφώνεται στις 925,59 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,14%, ενώ η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 42,53 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,11%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεταισε ποσοστό 0,04%. Ανοδικά κινούνται 59 μετοχές, 46 πτωτικά και 15 παραμένουν σταθερές.

Πλέον η αγορά έχει θέσει το όριο των 950 μονάδων ως επόμενο στόχο, ενώ είναι θετικό ότι οι συναλλαγές ενισχύονται σε ανοδικές συνεδριάσεις, ενώ σε πτωτικές παρουσιάζουν μείωση. Παράλληλα, η χθεσινή απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να να διατηρήσει ανοικτές τις στρόφιγγες χρηματοδότησης, προσφέρει ένα επιπλέον «μαξιλάρι» ασφαλείας στους επενδυτές.

Στο κέντρο της προσοχής του επενδυτικού κοινού σήμερα, βρίσκεται η ανακοίνωση του deal μεταξύ ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ για την από κοινού κατασκευή του νέου υπερσύγχρονου Αεριοστροβιλικού Σταθμού Συνδυασμένου Κύκλου στην Κομοτηνή, μια επένδυση ύψους 375 εκατ. ευρώ.

Στα αξιοσημείωτα της ημέρας είναι η αναθεώρηση των προβλέψεων της Εθνικής Τράπεζας για την ανάπτυξη του 2021, καθώς ανεβάζει τον πήχη  από 4,7% σε 5,7%. Η τράπεζα επισημαίνει ότι ο επιχειρηματικός τομέας είχε μεγάλη συνεισφορά στις επιδόσεις της οικονομίας το πρώτο τρίμηνο, καθώς η κερδοφορία το πρώτο τρίμηνο σημείωσε αύξηση για πρώτη φορά από το 2019. 

Ο τραπεζικός δείκτης ανέκαμψε και πλέον κινείται σε θετικό «έδαφος», έχοντας κέρδη 0,31%, με την Εθνική (+0.18%), την Eurobank (+0,89%) και την Alpha Bank (0,42%) να βρίσκονται στο «πράσινο». Υπό πίεση βρίσκεται η μετοχή της Πειραιώς, έχοντας απώλειες -0,68%.

Στις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης, κέρδη άνω του 2% καταγράφει η Ελλάκτωρ και ενώ έγινε γνωστό ότι η AtlasInvest επένδυσε με ένα πακέτο 3,6% (7.734.562 μετοχές συνολικής αξίας 11,2 εκατ. ευρώ) και με προοπτικές αύξησης του ποσοστού της.

Κέρδη άνω του 1% σημειώνουν η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Jumbo. Αντίθετα Fourlis και ΕΛΠΕ υποχωρούν περισσότερο από 1%.

 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ