ΓΔ: 956.28 0.73% Τζίρος: 50.08 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
Φωτο: Shutterstock

Πτώση λόγω διεθνούς αρνητικού κλίματος για το ΧΑ, με αυξημένο τζίρο

Απώλειες μικρότερες από τις ευρωπαϊκές αγορές για το Χρηματιστήριο, χάρη και στην καλή πορεία της μετοχής του ΟΤΕ που ενισχύεται 0,7%, ενώ ο τζίρος ξεπερνά το επίπεδο των 43 εκατ. ευρώ.

Σταθερά σε πτωτική πορεία κινείται η εγχώρια αγορά, με τον Γενικό Δείκτη στο επίπεδο των 877 μονάδων, πλήρως ευθυγραμμισμένη με το διεθνές αρνητικό κλίμα, καθώς η τιμή του φυσικού αερίου στην Ευρώπη συνεχίζει το ράλι, έχοντας εμφανίσει κέρδη έως και 40% σήμερα και επαναφέροντας στο προσκήνιο τις ανησυχίες για τον πληθωρισμό αλλά και για πλήγμα στην ανάκαμψη της οικονομίας. 

Στις 15:18 ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί 0,56% στις 877,17 μονάδες, έχοντας κινηθεί σήμερα μεταξύ 873,12 και 880,49 μονάδων, με την αξία των συναλλαγών να είναι «ανεβασμένη» και να φθάνει στα 43,90 εκατ. ευρώ, πορεία που οφείλεται και στην ύπαρξη αρκετών πακέτων το ύψος των οποίων ξεπερνά τα 7,9 εκατ. ευρώ. Απόλυτη επικράτηση των πτωτικών μετοχών που φθάνουν στις 74, έναντι μόλις 24 ανοδικών και 17 που παραμένουν αμετάβλητες. Πτώση 0,67% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να υποχωρεί 0,59%.

Απώλειες που φθάνουν το 1,14% για τον τραπεζικό δείκτη, με τη μετοχή της Eurobank να υποχωρεί 0,07%, την Alpha Bank να έχει απώλειες 1,67%, την Εθνική Τράπεζα να αποδυναμώνεται 1,61%, ενώ στο -1,48% βρίσκεται ο τίτλος της Τράπεζας Πειραιώς. 

Η πορεία του Γενικού Δείκτη είναι αρκετά καλύτερη από την αντίστοιχη των ευρωπαϊκών αγορών, όπου ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 αλλά και ο γερμανικός DAX έχουν απώλειες που ξεπερνούν το 2%. Σύμφωνα, πάντως, με στοιχεία που δημοσιοποιήθηκα απο το ελληνικό Χρηματιστήριο Ενέργειας η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος θα ξεπεράσει αύριο τα 204 ευρώ. 

Η ελαφρώς καλύτερη εικόνα για την ελληνική αγορά θα πρέπει να αποδοθεί και στα κέρδη 0,76% που εμφανίζει ο δεικτοβαρής τίτλος του ΟΤΕ, ο οποίος ενδοσυνεδριακά έφθασε να ενισχύεται και άνω του 1%, ενώ με θετικό πρόσημο συνεχίζουν να κινούνται και οι μετοχές των ΕΥΔΠΑ, ΕΧΑΕ, Sarantis και Τέρνα Ενεργειακή. Στον αντίποδα σημαντικές πιέσεις με απώλειες 1,45% εμφανίζει η μετοχή της Coca-Cola HBC, δρώντας ως αρνητικό αντίβαρο στον ΟΤΕ, ενώ απώλειες που ξεπερνούν το 1% σημειώνουν οι τίτλοι των Lamda Development και Mytilineos. 

Το Χρηματιστήριο Αθηνών «έδειξε» στη χθεσινή συνεδρίαση ότι διαθέτει αντιστάσεις, καθώς κατόρθωσε να κλείσει με θετικό πρόσημο, αλλά σήμερα βρέθηκε αντιμέτωπο με το εξαιρετικά αρνητικό κλίμα στις διεθνείς αγορές και ως εκ τούτου οι αγοραστές προτίμησαν να παραμείνουν στο περιθώριο και να αναμένουν τις εξελίξεις κυρίως από το ενεργειακό μέτωπο. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Τράπεζες και blue chips πιέζουν κάτω από τις 950 μονάδες τον Γ. Δείκτη

Μετά το ανοδικό ράλι των τελευταίων συνεδριάσεων, οι τραπεζικές μετοχές έχουν βρεθεί στο επίκεντρο και με απώλειες που ξεπερνούν το 1,4% πιέζουν τον Γενικό Δείκτη χαμηλότερα. Σε αρνητικό έδαφος γύρισε και η μετοχή της Coca Cola HBC.