ΓΔ: 929.94 1.82% Τζίρος: 33.61 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:33:34 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
Φωτο: Shutterstock

Ήπιες κινήσεις για το Χρηματιστήριο, με «στασιμότητα» για τον τζίρο

Ξεχωρίζει η μετοχή της Eurobank με κέρδη 1,08%, ενώ ο Γενικός Δείκτης παραμένει υψηλότερα από το ψυχολογικό όριο των 900 μονάδων. Εκ νέου χαμηλή «πτήση» για την αξία των συναλλαγών.

Προσεκτικές παραμένουν οι κινήσεις στην αγορά, με την ΑΜΚ της ΔΕΗ, που βρίσκεται σε εξέλιξη, να αποτελεί έναν παράγοντα που οδηγεί σε «στασιμότητα» και τις συναλλαγές, ενώ οι επενδυτές δεν φαίνονται πρόθυμοι να προχωρήσουν σε οποιαδήποτε επιθετική κίνηση. Το ΧΑ ακολουθεί πορεία ανάλογη με τις ευρωπαϊκές αγορές, όπου ο Stoxx 600 υποχωρεί 0,09%. 

Στις 13:54 ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί μόλις 0,04% στις 904,81 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να διατηρείται σε χαμηλά επίπεδα και να φθάνει στα 25,54 εκατ. ευρώ, ενώ κυριαρχούν οι πτωτικές μετοχές που φθάνουν στις 64, ενώ 35 κινούνται ανοδικά και 15 παραμένουν αμετάβλητες. Στο -0,05% ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να υποχωρεί 0,40%. 

Θετική στροφή για τον τραπεζικό δείκτη, ο οποίος ενισχύεται 0,10%, με τη Eurobank να ξεχωρίζει, για μία ακόμη συνεδρίαση, καθώς ενισχύεται 1,08%, ενώ σε καλή πορεία βρίσκεται και η Εθνική Τράπεζα με άνοδο 0,07%. Αντίθετα πιέσεις δέχονται τόσο η Alpha Bank όσο και η Τράπεζα Πειραιώς, με υποχώρηση 0,36% και 1,22% αντίστοιχα. Οι διεθνείς αναλυτές, πάντως, συνεχίζουν να αποδίδουν στα εύσημα στις ελληνικές τράπεζες, με την JPMorgan σε σημερινή της έκθεση να κάνει λόγω για ένα re-rating story, υπογραμμίζοντας ότι ο παράγοντας κλειδί για τον κλάδο θα είναι η επίτευξη των στόχων για την απόδοση ιδίων κεφαλαίων (ROTE), ενώ εκτιμά ότι Eurobank και Εθνική Τράπεζα θα κατορθώσουν να επιτύχουν μονοψήφιο επίπεδο NPEs έως το τέλος του 2021. 

Το ενδιαφέρον για τη μετοχή της ΔΕΗ είναι σημαντικό, η οποία κατορθώνει να καλύψει όλες τις αρχικές της απώλειες και κινείται πλέον ανοδικά στο +0,38% και τα 9,280 ευρώ, με την ΑΜΚ να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το ζητούμενο ποσό των 1,35 δισ. ευρώ καλύφθηκε σε μία μόλις ώρα μετά το σημερινό άνοιγμα του βιβλίου προσφορών. Σημειώνεται ότι το βιβλίο θα παραμείνει ανοικτό έως και την Πέμπτη, ενώ η διοίκηση της επιχειρήσεις φρόντισε να δημοσιοποιήσει τους στόχους που έχει θέσει για την επόμενη 5ετία, οι οποίοι εάν επιτευχθούν θα αποτελέσουν, το πλέον εντυπωσιακό turnaround story στο ελληνικό επιχειρείν.

Στην υψηλή κεφαλαίοποίηση, πέραν της ΔΕΗ και των τραπεζών, απώλειες που ξεπερνούν το 1% εμφανίζουν οι  Aegean Airlines, Mytilineos, ElvalHalcor και ΕΥΔΑΠ, ενώ αντίθετα οι Lamda, Jumbo και Τέρνα Ενεργειακή, εμφανίζουν κέρδη που ξεπερνούν το 1%.

Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσιάζουν η Alpha Bank και η Εθνική με 1.093.618 και 940.695 μετοχές, αντιστοίχως. Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημειώνουν η Εθνική με 2,569 εκατ. ευρώ και η ΔΕΗ με 2,052 εκατ. ευρώ.

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Ασφαλειών (+1,19%) και της Ακίνητης Περιουσίας (+1,12%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Ταξιδιών (-1,05%) και του Εμπορίου (-0,62%).

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Γενική Εμπορίου +6,45% και CPI +5,33%. Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Μουζάκης-6,25% και Κυριακούλης -5,02%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Έκοψε τη φόρα του Γενικού Δείκτη η νέα «βουτιά» του δείκτη S&P 500

Με μικρές απώλειες έκλεισε η συνεδρίαση παρότι έγινε προσπάθεια υπέρβασης των 920 μονάδων ενώ κράτησαν θετικά πρόσημα τράπεζες και ΟΤΕ. Έντονη αστάθεια στις αγορές ενόψει των αυριανών ανακοινώσεων της Fed.
Xrimatistirio, Metoxes, Markets, Stocks, Stock
ΑΓΟΡΕΣ

Θετική πορεία για το Χρηματιστήριο με ώθηση από τις τραπεζικές μετοχές

Διατηρείται κοντά στο επίπεδο των 920 μονάδων ο Γενικός Δείκτης, με τις τραπεζικές μετοχές να πρωταγωνιστούν. Σημαντικές πιέσεις για Ελλάκτωρ στον απόηχο των προβλημάτων στην Αττική Οδό.
Xrimatistirio, Markets, Stocks, Metoxes
ΑΓΟΡΕΣ

Σε διεθνή θύελλα τα χρηματιστήρια, βαριές οι απώλειες για τον Γ. Δείκτη

Σε ζώνη διόρθωσης ο S&P 500 με απώλειες που ξεπερνούν το 10% από τα υψηλά του Ιανουαρίου. Ανησυχίες για Fed και Ουκρανία. Γενικευμένες ρευστοποιήσεις στο ΧΑ, που έχασε την στήριξη των 920 μονάδων.