ΓΔ: 2628.73 0.65% Τζίρος: 272.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Τζόρτζια Μελόνι Ιταλία

Μελόνι: Δεν έχω επαρκή στοιχεία για όσα έγιναν στο Ιράν

Η Τζόρτζια Μελόνι δήλωσε πως δεν έχει τα απαραίτητα στοιχεία για να τοποθετηθεί σχετικά με τα γεγονότα στο Ιράν, τονίζοντας πως η Ιταλία δεν θα εμπλακεί στον πόλεμο και ότι οι κανόνες διεθνούς δικαίου δεν τηρούνται πλέον.

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι δήλωσε πως δεν διαθέτει τα απαραίτητα στοιχεία για να τοποθετηθεί με κατηγορηματικό τρόπο σχετικά με τα γεγονότα στο Ιράν, επισημαίνοντας ότι το ίδιο ισχύει και για την υπόλοιπη Ευρώπη. Σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό όμιλο Μπερλουσκόνι, ανέφερε πως «εκτός από τον Ισπανό πρωθυπουργό, κανένας άλλος δεν καταδίκασε την πρωτοβουλία και κανένας δεν συμμετέχει στη σύρραξη». Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «η Ιταλία δεν είναι μέρος του πολέμου και δεν προτίθεται να εμπλακεί».

Η επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης σημείωσε ότι συμφωνεί με τις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας, Γκουίντο Κροζέτο, τονίζοντας πως «πρέπει όλοι να αναμετρηθούν με ένα πλαίσιο στο οποίο έπαψαν να ισχύουν οι κανόνες του διεθνούς δικαίου».

Αναφερόμενη στη γενικότερη διεθνή κατάσταση, η Μελόνι υπογράμμισε ότι το παγκόσμιο πλαίσιο χαρακτηρίζεται από έντονο χάος και πως η κρίση έχει πλέον καταστεί δομική, ιδιαίτερα μετά την κρίση στην Ουκρανία. Όπως είπε, «υποτίθεται ότι τα Ηνωμένα Έθνη θα έπρεπε να διασφαλίζουν τον σεβασμό του διεθνούς δικαίου, αλλά έχουμε ένα μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που πριν από τέσσερα χρόνια εισέβαλε σε γειτονική χώρα για να προσπαθήσει να την προσαρτήσει».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ισπανικό Κοινοβούλιο κτίριο
ΔΙΕΘΝΗ

Ένταση Ισπανίας-Ιταλίας για το μεταναστευτικό ζήτημα

Συνεχίζεται η κόντρα Ισπανίας-Ιταλίας για το μεταναστευτικό. Ο Ισπανός ΥΠΕΞ Χοσέ Μανουέλ Άλβαρες τόνισε ότι πολλές χώρες, μεταξύ τους και η Ιταλία, δεν ανταποκρίθηκαν επαρκώς σε κρίσεις, όπως αυτές στη Λαμπεντούζα.
Τζόρτζια Μελόνι Ιταλία
ΔΙΕΘΝΗ

Μελόνι: Η Ιταλία δεν θα μείνει θεατής στη μεταναστευτική κρίση Ισπανίας

Η Τζόρτζια Μελόνι δήλωσε ότι η Ιταλία δεν θα παραμείνει θεατής στην κρίση της Ισπανίας και εξετάζει έκτακτα μέτρα, όπως την προσωρινή παύση της ζώνης Σένγκεν, για την προστασία των συνόρων και την αντιμετώπιση παράτυπης μετανάστευσης.
Θερμόμετρο καύσωνα
ΔΙΕΘΝΗ

Καύσωνας σαρώνει την Ευρώπη: Ρεκόρ ζέστης και δεκάδες πνιγμοί στη Γαλλία

Στη Γαλλία 40 άτομα πνίγηκαν από 18/6 λόγω καύσωνα, ενώ στη χώρα καταγράφηκε η πιο ζεστή νύχτα. Συναγερμός σε Ισπανία, Ιταλία και Βρετανία, καθώς η δυτική Ευρώπη πλήττεται από δεύτερο κύμα καύσωνα μέσα σε έναν μήνα.
Χρησιμοποιημένα αυτοκίνητα σειρά
ΔΙΕΘΝΗ

Οι 5 μεγαλύτερες αγορές μεταχειρισμένων αυτοκινήτων ΕΕ: Πως κινήθηκαν το α' τρίμηνο 2026

Μικτά αποτελέσματα στις 5 κορυφαίες αγορές μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της Ευρώπης το α' τρίμηνο 2026. Αύξηση σε Ισπανία-Ιταλία, σταθερά το Ην. Βασίλειο, μείωση σε Γαλλία-Γερμανία. Η Ισπανία είχε τη μεγαλύτερη άνοδο και ισχυρή ενίσχυση ηλεκτρικών.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ εξετάζει απόσυρση αμερικανικών δυνάμεων από Ιταλία και Ισπανία

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως εξετάζει την απόσυρση αμερικανικών στρατευμάτων από Ιταλία και Ισπανία, επικρίνοντας τις δύο χώρες για την έλλειψη στήριξης στις αμερικανικές επιχειρήσεις κατά του Ιράν.
Ρούμεν Ράντεφ πρόεδρος Βουλγαρίας
ΔΙΕΘΝΗ

Τηλεφωνική επικοινωνία Μελόνι με τον νικητή των εκλογών στη Βουλγαρία

Η Τζόρτζια Μελόνι συνεχάρη τηλεφωνικά τον Ρούμεν Ράντεφ για τη νίκη του στις βουλγαρικές εκλογές και συμφώνησαν στην ενίσχυση διμερών σχέσεων με πενταετές πλάνο συνεργασίας σε εμπόριο, άμυνα και νέες επενδύσεις.