Η Arada, κατασκευαστική εταιρεία με έδρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, υπέγραψε συμφωνία με το Συριακό Κρατικό Ταμείο για την υλοποίηση έργου ακινήτων ύψους 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.
Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί την πρώτη επένδυση της Arada στη Συρία και προβλέπει την κατασκευή συγκροτημάτων κατοικιών, μονάδων υγείας, σχολικών εγκαταστάσεων και κέντρων ψυχαγωγίας, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του συριακού πρακτορείου.
Η συμφωνία, στην οποία συμμετέχει η Arada με τη στήριξη βασιλείων του Κόλπου, υπογράφηκε σε μια περίοδο όπου η Συρία επιδιώκει την ενίσχυση των σχέσεών της με τα ΗΑΕ. Τα ΗΑΕ είχαν κινηθεί με βραδύτερους ρυθμούς, συγκριτικά με άλλα κράτη του Κόλπου, ως προς την ανάπτυξη επαφών με τη νέα συριακή κυβέρνηση υπό την ηγεσία του Αχμέντ αλ Σάρα.
Η Δαμασκός αναζητά ξένες επενδύσεις για την ενίσχυση μιας οικονομίας που έχει πληγεί σοβαρά από τον πολύχρονο πόλεμο και τις δυτικές κυρώσεις, οι περισσότερες εκ των οποίων έχουν πλέον αρθεί. Στο πλαίσιο αυτό, έχουν συναφθεί συμφωνίες και μνημόνια κατανόησης δισεκατομμυρίων δολαρίων με επενδυτές από τον Κόλπο, συμπεριλαμβανομένων εταιρειών από τη Σαουδική Αραβία, το Κατάρ, αλλά και αμερικανικών επιχειρήσεων.