Φωτο: Shutterstock

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (26/01 - 01/02)

Θέματα για την αγορά ακινήτων, τις τράπεζες και την οικονομία ήταν αυτά που ξεχώρισαν την προηγούμενη εβδομάδα και διαβάστηκαν πιο πολύ από τους αναγνώστες του Business Daily.

Θέματα για την αγορά ακινήτων, όπως o oδηγός επιβίωσης ιδιοκτητών ακινήτων και τα κερδοσκοπικά κόλπα στην αγορά ακινήτων, η εισαγωγή ηλεκτρονικού εισιτηρίου στα ΚΤΕΛ, ο «πόλεμος» για την Ψυτάλλεια, η διπλή αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από την Fitch, η μάχη για τον συντελεστή στάθμισης των τίτλων που θα εκδοθούν στο πλαίσιο του σχεδίου «Ηρακλής», η άγνωστη υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από την S&P και η συμφωνία Viva Wallet με την Praxia Bank ήταν τα θέματα του Business Daily που διαβάστηκαν περισσότερο την προηγούμενη εβδομάδα.

Τα 10 πιο διαβασμένα θέματα του Business Daily:

 

1. Οδηγός επιβίωσης ιδιοκτητών ακινήτων: Πώς θα αποφύγουν υπέρογκες χρεώσεις, 28/01/2020

Τι πρέπει να κάνουν μέσα σε δύο μήνες όσοι έχουν αδήλωτα τετραγωνικά από νομιμοποίηση ημιυπαίθριων και τακτοποίηση αυθαιρεσιών για να μην υποστούν «χαράτσι» από τους δήμους. Διαβάστε το άρθρο.

2. Ολοταχώς η χώρα στην επενδυτική βαθμίδα, «ξεκλειδώνουν» τεράστια κεφάλαια, 26/01/2020

Ρεαλιστικός ο στόχος της επιστροφής στην επενδυτική βαθμίδα μέσα στο α' εξάμηνο του 2021, μετά την ευχάριστη έκπληξη από την Fitch. Τα ευρύτερα οφέλη και η άμεση επίδραση στη δημοπρασία 15ετών ομολόγων. Διαβάστε το άρθρο.

3. Κερδοσκοπικά κόλπα άρχισαν πάλι στην αγορά ακινήτων, 27/01/2020

Στην αγορά επιστρέφουν ορισμένοι κερδοσκόποι επενδυτές που εμφανίζονται ως ενδιαφερόμενοι αγοραστές οικοπέδων και υπόσχονται αστρονομικά ποσοστά αντιπαροχής. Διαβάστε το άρθρο.

 

4. Μπαίνει ηλεκτρονικό εισιτήριο και στα ΚΤΕΛ εντός τετραμήνου, 28/01/2020

Συστήματα τηλεματικής θα εγκαταστήσουν ΟΑΣΑ, ΟΑΣΘ και ΚΤΕΛ για έλεγχο των δρομολογίων και επιβολή προστίμων σε περίπτωση μη εκτέλεσης καθορισμένου δρομολογίου. Διαβάστε το άρθρο.

5. Χάνεται η μάχη για τη μηδενική στάθμιση κινδύνου στους τίτλους του «Ηρακλή», 30/01/2020

Άλυτο παραμένει το πρόβλημα με τις κρατικές εγγυήσεις στις τιτλοποιήσεις, ορατός ο κίνδυνος να επιβληθεί στις τράπεζες συντελεστής στάθμισης κινδύνου μέχρι να φθάσει η Ελλάδα στην επενδυτική βαθμίδα. Διαβάστε το άρθρο.

 

6. Ο «πόλεμος» για την Ψυττάλεια και η παρέμβαση του Μαξίμου, 31/01/2020

Επιστολή του γαλλικού ομίλου Suez στο πρωθυπουργικό γραφείο προκάλεσε την παρέμβαση του Μαξίμου στο διαγωνισμό της ΕΥΔΑΠ. Κρίσιμη η εισήγηση του ΤΕΕ για την αξιολόγηση των προσφορών. Διαβάστε το άρθρο.

7. Ποια «ξεχασμένα» ακίνητα της Αθήνας θα πάρουν ζωή ως ξενοδοχεία, 01/02/2020

«Βροχή» οι διαγωνισμοί από ασφαλιστικά Ταμεία και ιδρύματα για την αξιοποίηση σημαντικών ακινήτων στο κέντρο της Αθήνας, όπως το κτήριο της Σταδίου, όπου στεγαζόταν η αλυσίδα Fokas. Διαβάστε το άρθρο.

 

8. Η άγνωστη υποβάθμιση της Ελλάδας από την S&P στην τρίτη κατηγορία, 29/01/2020

Από το κακό στο χειρότερο το θεσμικό πλαίσιο για την αφερεγγυότητα και η εφαρμογή του. Στην ίδια κατηγορία με την Ρωσία, το Καζακστάν και το Βιετνάμ έχει ρίξει η S&P την Ελλάδα. Διαβάστε το άρθρο.

9. Λήξη προθεσμίας για Forthnet: Υπογραφές ή νέα παράταση; 28/01/2020

Την Παρασκευή εκπνέει η προθεσμία αποκλειστικότητας στις διαπραγματεύσεις της Alter Ego με τις τράπεζες, αλλά είναι πιθανή μια νέα μικρή καθυστέρηση στο mega deal των τηλεπικοινωνιών. Διαβάστε το άρθρο.

 

10. Η συμφωνία της Viva για Praxia και η «σφήνα» από την Duet, 27/01/2020

Τι προβλέπει η συμφωνία της Viva για την εξαγορά της Praxia, γιατί αποχώρησε η Παγκρήτια Τράπεζα και πώς επιχειρεί να μπει «σφήνα» η Duet Capital. Τι προκάλεσε την ενόχληση της Τράπεζας της Ελλάδος. Διαβάστε το άρθρο.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (30/08 - 05/09)

Θέματα για τις τράπεζες όπως τα επιτόκιο και το νέο πλαίσιο οφειλών, οι παρενέργειες της κρίσης στο εμπόριο και την οικονομία και επιχειρηματικά θέματα ήταν μεταξύ των πιο διαβασμένων από τους αναγνώστες του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (12/07 - 18/07)

Το σχέδιο αναδιάρθρωσης της Άκτωρ, το μεγάλα φωτοβολταϊκά έργα της ΔΕΗ και οι βασικοί άξονες του σχεδίου Πισσαρίδη ήταν μεταξύ των θεμάτων που κέντρισαν το ενδιαφέρον των αναγνωστών του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (05/07 - 11 /07)

Η ελάφρυνση των φόρων στα αυτοκίνητα, η μείωση της παραγωγής ηλεκτρισμού από λιγνίτη κατά 90% και οι αυξήσεις τιμών κατοικιών και ενοικίων στη Δυτική Αθήνα ήταν μεταξύ των 10 θεμάτων που διαβάστηκαν περισσότερο.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (28/06 - 04/07)

Τα φθηνά δάνεια του υπουργείου Οικονομικών, οι συντάξεις της Εθνικής Τράπεζας και η πολεμική ατμόσφαιρα μεταξύ υπ. Οικονομικών και Τρ. Ελλάδος βρέθηκαν στην κορυφή των προτιμήσεων των αναγνωστών.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (21/06 - 27/06)

ΟΙ εξελίξεις για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, τα υπερσύγχρονα smart homes με το νέο «Εξοικονομώ κατ' οίκον», το μυστήριο με την Sky Box που εξαγοράζει την SingularLogic και η χαριστική βολή στη ΛΑΡΚΟ ήταν μεταξύ των 10 πιο δημοφιλών θεμάτων του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα.