Φωτο: Shuuterstock

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (28/06 - 04/07)

Τα φθηνά δάνεια του υπουργείου Οικονομικών, οι συντάξεις της Εθνικής Τράπεζας και η πολεμική ατμόσφαιρα μεταξύ υπ. Οικονομικών και Τρ. Ελλάδος βρέθηκαν στην κορυφή των προτιμήσεων των αναγνωστών.

Ο τρίτος γύρος της επιστρεπτέας προκαταβολής, που θα αρχίσει τον Αύγουστο, το κόστος των συντάξεων της Εθνικής Τράπεζας στον κρατικό προϋπολογισμό, η αντιπαράθεση του υπουργείου Οικονομικών με την Τράπεζα της Ελλάδος και οι επενδυτικές κινήσεις των Αμερικανών στα Ναυπηγεία Ελευσίνας και, ευρύτερα, στο φυσικό αέριο, ήταν μεταξύ των 10 θεμάτων του Business Daily που διαβάστηκαν περισσότερο αυτή την εβδομάδα.

1. Τρίτο γύρο φθηνών δανείων τον Αύγουστο προαναγγέλλει ο Σταϊκούρας, 02/04/2020

Πρόγραμμα επιστρεπτέας προκαταβολής με βάση τα πραγματικά στοιχεία μείωσης τζίρου των επιχειρήσεων τον Ιούνιο και Ιούλιο. Μείωση έως και 100% στην προκαταβολή φόρου. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

2. Πάνω από 500 εκατ. κόστισαν στο κράτος οι συντάξεις της Εθνικής, 30/06/2020

Κεφαλαιακή μεταβίβαση 545 εκατ. ευρώ επιβάρυνε τον κρατικό προϋπολογισμό το 2019 για την ανάληψη υποχρεώσεων πληρωμής συντάξεων του ΛΕΠΕΤΕ. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

3. Πολεμική ατμόσφαιρα ΤτΕ - κυβέρνησης για την αναφορά Ζαββού σε «κούρεμα» καταθέσεων, 03/07/2020

Έντονη ενόχληση στην κεντρική τράπεζα προκαλεί η αναφορά του υφυπουργού Οικονομικών σε κίνδυνο για τις καταθέσεις αν υιοθετηθούν οι προτάσεις για bad bank. Το ιστορικό μιας μακράς αντιπαράθεσης. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

4. Οι τρεις κινήσεις των Αμερικανών στη σκακιέρα του φυσικού αερίου, 01/07/2020

Αμερικανικές εταιρείες, με την υποστήριξη της κρατικής αναπτυξιακής τράπεζας DFC, «φλερτάρουν» τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, το λιμάνι Αλεξανδρούπολης και την αποθήκη φυσικού αερίου στην Καβάλα. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

5. Κρίνεται η τύχη της αμερικανικής επένδυσης στην Ελευσίνα, 30/06/2020

Η αμερικανική DFC είναι έτοιμη να χρηματοδοτήσει τη διάσωση των ναυπηγείων από την ONEX και ο Α. Γεωργιάδης συγκαλεί σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους για να «ξεκολλήσει» η διαδικασία. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

elefsina_naypigeio

 

6. Χιλιάδες επιχειρήσεις μπαίνουν στο πρόγραμμα εγγυημένων δανείων, 30/06/2020

Χαλαρώνει τους κανόνες η Αναπτυξιακή Τράπεζα ώστε να χρηματοδοτηθούν επιχειρήσεις που είχαν δείξει δυσμενή συναλλακτική συμπεριφορά στο παρελθόν αλλά τελικά είχαν πληρώσει τα δάνεια. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

7. Πλήρης οδηγός για ιδιοκτήτες: Τελευταία ευκαιρία για έκπτωση 30%, 30/06/2020

Λήγει η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων Covid από ιδιοκτήτες που είχαν μείωση ενοικίων. Εξασφαλίζουν έκπτωση 30% και μπόνους 25% για εμπρόθεσμη πληρωμή. Τι πρέπει να γνωρίζουν. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

8. Διατηρείται το μυστήριο για τον αγοραστή της SingularLogic, 29/06/2020

Ο ένας από τους δύο ιδρυτές της Nexum, οι οποίοι έχουν πλέον αποχωρήσει από τη βρετανική εταιρεία, δηλώνει ότι δεν θα αποκαλύψει σε αυτή τη φάση την ταυτότητα του επενδυτή. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

9. Ιστορικές αλλαγές για χρήσεις γης και εκτός σχεδίου δόμηση, 29/06/2020

Διευκολύνονται οι αλλαγές χρήσεις γης για να υποστηριχθούν οι επενδύσεις, καθώς και η μεταφορά συντελεστή. Τίθενται νέοι κανόνες για τη δόμηση εκτός σχεδίου. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

10. Οι έξι φοροελαφρύνσεις που ψηφίζονται τον Ιούλιο, 29/06/2020

Ρυθμίσεις για προκαταβολή φόρου έως και στο μηδέν, απαλλαγή αγροτών από τέλος επιτηδεύματος, δόσεις και εκπτώσεις για εξόφληση φόρου εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ, πληρωμή χρεών της κρίσης σε 12 δόσεις. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (01 - 07/11)

Στις εξελίξεις στην Τράπεζα Πειραιώς, στην επένδυση της Αστυπάλαιας, τις επιδράσεις του νέου lockdown στην οικονομία και στα μέτρα στήριξης επικεντρώθηκε το ενδιαφέρον των αναγνωστών.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (20 - 26/09)

Oι εξελίξεις στην Eurobank, τα προβλήματα στη διεθνή αγορά κρασιού αλλά και τα γεγονότα στην εταιρεία MIG ήταν μεταξύ των πιο διαβασμένων από τους αναγνώστες του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (30/08 - 05/09)

Θέματα για τις τράπεζες όπως τα επιτόκιο και το νέο πλαίσιο οφειλών, οι παρενέργειες της κρίσης στο εμπόριο και την οικονομία και επιχειρηματικά θέματα ήταν μεταξύ των πιο διαβασμένων από τους αναγνώστες του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (12/07 - 18/07)

Το σχέδιο αναδιάρθρωσης της Άκτωρ, το μεγάλα φωτοβολταϊκά έργα της ΔΕΗ και οι βασικοί άξονες του σχεδίου Πισσαρίδη ήταν μεταξύ των θεμάτων που κέντρισαν το ενδιαφέρον των αναγνωστών του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (05/07 - 11 /07)

Η ελάφρυνση των φόρων στα αυτοκίνητα, η μείωση της παραγωγής ηλεκτρισμού από λιγνίτη κατά 90% και οι αυξήσεις τιμών κατοικιών και ενοικίων στη Δυτική Αθήνα ήταν μεταξύ των 10 θεμάτων που διαβάστηκαν περισσότερο.