Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (12/07 - 18/07)

Το σχέδιο αναδιάρθρωσης της Άκτωρ, το μεγάλα φωτοβολταϊκά έργα της ΔΕΗ και οι βασικοί άξονες του σχεδίου Πισσαρίδη ήταν μεταξύ των θεμάτων που κέντρισαν το ενδιαφέρον των αναγνωστών του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα.

Το «ψαλίδι» μισθών στην ΑΚΤΩΡ, το πώς η ΔΕΗ στήνει το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό στην Ελλάδα, οι 15 άξονες του σχεδίου Πισσαρίδη, οι αποφάσεις για τη γραμμή 4 του μετρό, οι επιδοτήσεις για τα ηλεκτρικά ΙΧ, τα νέα έργα στον Αχελώο, οι μισθοί στο Δημόσιο, η εξαφάνιση... επιβατών στα αεροδρόμια, οι προσφορές για την ΕΛΒΟ και η εμπλοκή στις φορολογικές δηλώσεις ήταν τα δέκα πιο δημοφιλή θέματα του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα.

Αναλυτικά τα δέκα πιο δημοφιλή θέματα του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα:

1. «Ψαλίδι» μισθών στην ΑΚΤΩΡ και εθελούσια έξοδος, 13/07/2020

Μειώσεις μισθών 4% έως 15% και πρόγραμμα εθελούσιας αποχώρησης με αποζημίωση αυξημένη κατά 40% - 50% ανακοίνωσε η ΑΚΤΩΡ στο προσωπικό, στο πλαίσιο σχεδίου οικονομικής εξυγίανσης. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

2. Ολοταχώς στήνει η ΔΕΗ το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό στην Ελλάδα, 16/07/2020

Οι πρώτες εικόνες από το μέλλον της μεταλιγνιτικής εποχής: με ταχύτατες διαδικασίες η ΔΕΗ ετοιμάζει φωτοβολταϊκό πάρκο 230 μεγαβάτ στη Δυτική Μακεδονία. Σχέδιο και για ειδικά φορολογικά κίνητρα. Διαβάστε το άρθρο εδώ.


3. Οι 15 άξονες του σχεδίου Πισσαρίδη: Το νέο μοντέλο ανάπτυξης, 12/07/2020

Παρέδωσε στον πρωθυπουργό τις προτάσεις της η επιτροπή σοφών υπό το νομπελίστα οικονομολόγο Χρ. Πισσαρίδη. Τι προτείνει για φόρους - εισφορές, ασφαλιστικό σύστημα, ψηφιακό μετασχηματισμό και πράσινη ενέργεια. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

4. Ώρα αποφάσεων της κυβέρνησης για τη γραμμή 4 του μετρό, 15/07/2020

Εντός των επομένων ημερών ανακοινώνεται αν ο διαγωνισμός του 1,8 δισ. ευρώ θα προχωρήσει ή θα προκηρυχθεί νέος. Μεγάλη προσπάθεια από το υπουργείο Υποδομών για να μην καθυστερήσει άλλο το έργο. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

5. Ηλεκτρικά ΙΧ: Ανοίγει πλατφόρμα για τις αιτήσεις επιδότησης, 13/07/2020

Όποιος... προλάβει θα πάρει την επιδότηση, καθώς το συνολικό ποσό των 100 εκατ. ευρώ είναι πολύ μικρό και οι αιτήσεις θα ικανοποιηθούν κατά σειρά προτεραιότητας. Σχεδιάζεται ήδη το επόμενο πρόγραμμα. Διαβάστε το άρθρο εδώ.


6. Αρχίζουν νέα έργα για να... σωθούν τα ημιτελή έργα στον Αχελώο, 17/07/2020

Σύντομα η προκήρυξη διαγωνισμού για τις εργασίες συντήρησης των έργων του Αχελώου, που έχουν κοστίσει περισσότερα από 700 εκατ. ευρώ, αλλά μένουν αναξιοποίητα. Διαβάστε το άρθρο εδώ.


7. Μισθοί στο Δημόσιο 50% πάνω από τη βιομηχανία, 16/07/2020

Οι μισθοί στη βιομηχανία είναι οι υψηλότεροι στον ιδιωτικό τομέα και ο τομέας πρέπει να επεκταθεί για να αυξηθεί η ευημερία, τονίζει ο ΣΕΒ. Μόνο 23% των εργαζομένων απασχολούνται σε κλάδους έντασης κεφαλαίου. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

8. Εξαφάνιση... επιβατών στα αεροδρόμια, έντονη ανησυχία για τον τουρισμό, 13/07/2020

Η επιβατική κίνηση στα 14 αεροδρόμια που διαχειρίζεται η Fraport Greece υποχώρησε κατά 90% την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου και εξελίσσεται χειρότερα από τις προβλέψεις. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

9. Πέντε προσφορές για την ΕΛΒΟ, ισχυρό ενδιαφέρον από Ισραήλ, 14/07/2020

Η ισραηλινή κοινοπραξία της κατασκευάστριας τεθωρακισμένων Plasan και της Rafael Advanced Defence Systems επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον της. Ποιοι είναι οι «μνηστήρες» που μετέχουν στο διαγωνισμό. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

10. Εμπλοκή στις φορολογικές δηλώσεις και σενάριο για νέα παράταση, 15/07/2020

Λιγότερες κατά 600.000 σε σχέση με πέρυσι οι δηλώσεις που έχουν υποβληθεί. Αν δοθεί νέα παράταση, όσοι την αξιοποιήσουν χάνουν τη δυνατότητα εξόφλησης σε οκτώ δόσεις. Για ποιους εκδίδονται νέα εκκαθαριστικά. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (20 - 26/09)

Oι εξελίξεις στην Eurobank, τα προβλήματα στη διεθνή αγορά κρασιού αλλά και τα γεγονότα στην εταιρεία MIG ήταν μεταξύ των πιο διαβασμένων από τους αναγνώστες του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (30/08 - 05/09)

Θέματα για τις τράπεζες όπως τα επιτόκιο και το νέο πλαίσιο οφειλών, οι παρενέργειες της κρίσης στο εμπόριο και την οικονομία και επιχειρηματικά θέματα ήταν μεταξύ των πιο διαβασμένων από τους αναγνώστες του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (05/07 - 11 /07)

Η ελάφρυνση των φόρων στα αυτοκίνητα, η μείωση της παραγωγής ηλεκτρισμού από λιγνίτη κατά 90% και οι αυξήσεις τιμών κατοικιών και ενοικίων στη Δυτική Αθήνα ήταν μεταξύ των 10 θεμάτων που διαβάστηκαν περισσότερο.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (28/06 - 04/07)

Τα φθηνά δάνεια του υπουργείου Οικονομικών, οι συντάξεις της Εθνικής Τράπεζας και η πολεμική ατμόσφαιρα μεταξύ υπ. Οικονομικών και Τρ. Ελλάδος βρέθηκαν στην κορυφή των προτιμήσεων των αναγνωστών.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (21/06 - 27/06)

ΟΙ εξελίξεις για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, τα υπερσύγχρονα smart homes με το νέο «Εξοικονομώ κατ' οίκον», το μυστήριο με την Sky Box που εξαγοράζει την SingularLogic και η χαριστική βολή στη ΛΑΡΚΟ ήταν μεταξύ των 10 πιο δημοφιλών θεμάτων του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα.