Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (15/11 έως 21/11/2020)

Σε θέματα για τα προγράμματα εθελουσίας εξόδου των τραπεζών, τη «μαύρη τρύπα» στο σχέδιο διάσωσης της Ελλάκτωρ και την επιστρεπτέα προκαταβολή επικεντρώθηκε το ενδιαφέρον των αναγνωστών.

Τα γενναιόδωρα προγράμματα εθελουσίας εξόδου των τραπεζών, οι εξελίξεις στην εταιρεία Ελλάκτωρ, οι δικαιούχοι του 4ο κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, ο τρόπος με τον οποίο διασώθηκαν τα ΕΛΤΑ αλλά και το εντυπωσιακό ράλι των τραπεζικών μετοχών και οι αιτίες του ήταν μεταξύ των θεμάτων του Business Daily που κέρδισαν το ενδιαφέρον των αναγνωστών την προηγούμενη εβδομάδα.

1. Τράπεζες: Γενναιόδωρα προγράμματα εθελουσίας εξόδου και το 2021, 19/11/2020

Διαψεύδονται συνεχώς οι προειδοποιήσεις για «ψαλίδισμα» των παροχών στα προγράμματα εθελουσίας εξόδου. Σοβαρές οι παρενέργειες, καθώς οι τράπεζες χάνουν τους πιο ικανούς υπαλλήλους και στελέχη. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

 

2. Πώς έπεσε σε «μαύρη τρύπα» το σχέδιο διάσωσης της Ελλάκτωρ, 20/11/2020

Σε άδοξο τέλος οδεύει το φιλόδοξο εγχείρημα Change4Ellaktor των αδελφών Καλλιτσάντση εξαιτίας των χωρίς τέλος ζημιών από έργα εξωτερικού. Το παρασκήνιο ενός επιχειρηματικού θρίλερ διαρκείας. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

3. Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4: Ποιοι παίρνουν δωρεάν το 50%, 15/11/2020

Ως τις 30 Νοεμβρίου η υποβολή των αιτήσεων για φθηνά δάνεια 1 δισ. ευρώ. Δεν επιστρέφεται το 50% με προϋπόθεση τη διατήρηση της απασχόλησης ως το τέλος Μαρτίου 2021. Ολόκληρο το κείμενο της απόφασης. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

 

4. Ακριβή διάσωση των ΕΛΤΑ με 280 εκατ. από το κράτος, 16/11/2020

Περισσότεροι από 1500 υπάλληλοι θα αποχωρήσουν με πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου. «Μαγική εικόνα» τα κέρδη του 2019, που μετατρέπονται σε ζημιές αν ληφθούν υπόψη οι παρατηρήσεις των ορκωτών. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

5. Τι κρύβει η χειμερινή «έφοδος» των τραπεζικών μετοχών, 17/11/2020

Κέρδη κοντά στο +50% για τον τραπεζικό δείκτη σε διάστημα λίγων ημερών. Ποιοι είναι οι τρεις, συν ένας, λόγοι που τροφοδοτούν την άνοδο. Οι προκλήσεις για τη συνέχεια. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

xrimatistirio, metoxes, wall street

 

6. Οκτώ νέες παρεμβάσεις στήριξης για επιχειρήσεις και εργαζομένους, 16/11/2020

Αυξάνεται συνεχώς ο λογαριασμός της πανδημίας για το Δημόσιο και η κυβέρνηση ετοιμάζεται να καταθέσει συμπληρωματικό προϋπολογισμό για αύξηση δημοσίων επενδύσεων κατά 900 εκατ. ευρώ. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

7. «Ποτέ στην  ζωή μου δεν δούλεψα. Η εργασία μου ήταν πάντα μια απόλαυση», 15/11/2020

Ο Θεόδωρος Παπαλεξόπουλος, που απεβίωσε την περασμένη Πέμπτη, πρωταγωνίστησε στην επιχειρηματική και οικονομική ζωή της χώρας μας για δεκαετίες, αφήνοντας ανεξίτηλα τα ίχνη του. «Έχουμε χρέος σποράς», ήταν η προσφιλής του έκφραση. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Papalexopoulos, titan

 

8. Κλείνουν τραπεζικά καταστήματα, πίεση στα εμπορικά ακίνητα, 17/11/2020

Η πανδημία επιταχύνει τη συρρίκνωση των τραπεζικών δικτύων και ενισχύει την προσφορά ακινήτων προς ενοικίαση. Αβέβαιη η απορρόφησή τους από άλλες επιχειρήσεις, αναμένεται πτώση στα μισθώματα. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

9. Γιατί δεν επιλέγουν ζωή στην Αθήνα οι ψηφιακοί νομάδες, 16/11/2020

Η κυβέρνηση θέλει να προσελκύσει με κίνητρα ξένους τηλεργαζόμενους, αλλά το ακριβό και αργό ίντερνετ και η περιβαλλοντική επιβάρυνση κρατούν χαμηλά τη βαθμολογία της Αθήνας. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

digital nomads-internet-ypologistis

 

10.  Πέρασε το τεστ των θεσμών η Ελλάδα, απελευθερώνονται 767 εκατ. ευρώ, 18/11/2020

Παρά τις αντίξοες συνθήκες η Ελλάδα εφαρμόζει σημαντικές μεταρρυθμίσεις, τονίζει η Κομισιόν, ενώ σημειώνει ότι το χρέος παραμένει βιώσιμο και προειδοποιεί για τον κίνδυνο αύξησης «κόκκινων» δανείων. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (08 - 14/11)

Σε θέματα για την τραπεζική κρίση του 2010 - 2015, την πορεία της Aegean, την κλιματική αλλαγή και την πυρηνική ενέργεια και τις εξελίξεις στην Τρ. Πειραιώς επικεντρώθηκε το ενδιαφέρον των αναγνωστών.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (25 - 31/10)

Η κατάσταση της Τράπεζας Πειραιώς μετά την μετατροπή των CoCos σε μετοχές, αλλά και θέματα για την αγορά και το νέο κύμα μέτρων, ήταν μεταξύ των πιο διαβασμένων θεμάτων του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (18/10 - 24/10)

Οι κινήσεις στην εταιρεία SingularLogic, οι αλλαγές στην εισφορά αλληλεγγύης και οι νέες ρυθμίσεις στην εφορία ήταν μεταξύ των πιο διαβασμένων θεμάτων από τους αναγνώστες του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (10/10 - 17/10)

Επιστρεπτέα προκαταβολή, φορολογικά θέματα και οι αυξήσεις στα ασφάλιστρα υγείας ήταν μεταξύ των πιο διαβασμένων θεμάτων από τους αναγνώστες του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα.