ΓΔ: 1011.85 0.78% Τζίρος: 30.54 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:45:12 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Ρόδος
Φωτο: Shutterstock

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (19/9 - 25/9)

Οι επιχειρήσεις που «υιοθέτησαν» καμένο δάσος, η επέκταση του δικτύου 5G και το «στοπ» στα «χαράτσια» στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα ΙΧ, ήταν μεταξύ των θεμάτων του Business Daily που διαβάστηκαν περισσότερο την περασμένη εβδομάδα.

Οι επιχειρήσεις που «υιοθέτησαν» καμένο δάσος, μια πρωτοποριακή κίνηση στη Ρόδο, η επέκταση του δικτύου 5G, το «στοπ» από Βρυξέλλες στα «χαράτσια» στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα ΙΧ, τα μεγάλα έργα 1 δισ. για  επεξεργασία απορριμμάτων, η αποπληρωμή επιχειρηματικών δανείων δάνεια με φθηνή ρευστότητα από το κράτος, η επιδότηση για το ακριβό ρεύμα, η συνέντευξη του Δημ. Αγγελόπουλου για την ανάπτυξη της ΕΛΒΟ, το κέρδος ενός μισθού τον χρόνο από την αγορά κατοικίας με δάνειο, το σύνδρομο της... Κίνας στις αγορές και ο συνωστισμός... επενδυτών στα λιμάνια ήταν τα δέκα δημοφιλέστερα θέματα του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα.

Αναλυτικά τα 10 πρώτα θέματα την εβδομάδα 19 με 25 Σεπτεμβρίου ήταν:

1. Επιχειρήσεις «υιοθέτησαν» καμένο δάσος: Πρωτοποριακή κίνηση στη Ρόδο, 20/09/2021

Δασική έκταση 2.000 στρεμμάτων που αποτεφρώθηκε το 2008 ανέλαβαν να προστατεύσουν 19 επιχειρήσεις και φορείς του τουρισμού. Η όλη έκταση θα τυγχάνει φροντίδας ώστε να αναγεννηθεί το πράσινο σε όλο το μήκος και το πλάτος της. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

2. «Τρέχει» η επέκταση του δικτύου 5G, νωρίτερα των στόχων η γεωγραφική κάλυψη, 19/09/2021

Από τελευταία στην Eυρώπη στην ανάπτυξη του 5G, ένα χρόνο πριν, η Ελλάδα σήμερα φιγουράρει στις πρώτες θέσεις της ΕΕ μαζί με Γερμανία και Φινλανδία. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

3. «Στοπ» από Βρυξέλλες στα «χαράτσια» στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα ΙΧ, 24/09/2021

Παράνομο το περιβαλλοντικό τέλος έως 3.000 ευρώ και η απαγόρευση εισαγωγής παλαιότερων μεταχειρισμένων από την Ευρώπη, καλείται η κυβέρνηση να τα αποσύρει. Μεγάλες στρεβλώσεις στην αγορά έχουν προκαλέσει τα μέτρα. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

4. Ποιοι «χτυπούν» τα μεγάλα έργα 1 δισ. για επεξεργασία απορριμμάτων, 23/09/2021

Ζωηρό ενδιαφέρον μεγάλων ομίλων στους τρεις διαγωνισμούς για τις μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων σε Αττική και Θεσσαλονίκη που θα κατασκευαστούν με ΣΔΙΤ. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

Απορρίματα

 

5. Αποπληρώνουν επιχειρηματικά δάνεια με φθηνή ρευστότητα από το κράτος, 22/09/2021

Πολλές επιχειρήσεις αξιοποίησαν τη χρηματοδότηση που έλαβαν από κρατικά προγράμματα με επιδοτούμενα επιτόκια για να αποπληρώσουν «ακριβότερα» τραπεζικά δάνεια. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

6. Έρχεται η επιδότηση για το ακριβό ρεύμα: Τι προβλέπει το νομοσχέδιο, 20/09/2021

Στο νομοσχέδιο για την εξοικονόμηση ενέργειας που κατατίθεται σήμερα έχουν ενταχθεί οι διατάξεις για επιδότηση έως 30 ευρώ ανά MWh. Καθιερώνεται υποχρέωση της ΔΕΗ για πώληση ενέργειας από λιγνίτη στην προθεσμιακή αγορά. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

revma

 

7. Δημ. Αγγελόπουλος: Η ανάπτυξη της ΕΛΒΟ θα βασιστεί σε ελληνικά χέρια, 20/09/2021

Ο Δημήτριος Αγγελόπουλος, Γενικός Διευθυντής της ΕΛΒΟ μιλάει στο Business Daily για την επανεκκίνηση της βιομηχανίας, τις πρώτες προσλήψεις και τους επόμενους στόχους μετά την ιδιωτικοποίηση. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

8. Κέρδος ενός μισθού τον χρόνο από την αγορά κατοικίας με δάνειο, 25/09/2021

Ιστορικά χαμηλά επιτόκια στα δάνεια και «διόρθωση» στις τιμές των κατοικιών κατά τη διάρκεια της κρίσης δημιουργούν εξαιρετικά ευνοϊκό περιβάλλον για αγορά σπιτιού με δάνειο. Πώς ένα νοικοκυριό μπορεί να εξοικονομήσει σχεδόν 1.000 ευρώ τον χρόνο. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

Στεγαστικά Δάνεια, Ακίνητα, Τράπεζες

 

9. Το σύνδρομο της... Κίνας στις αγορές και το τεστ αντοχής στο ΧΑ, 21/09/2021

Η κατάρρευση της Evergrande, οι αποφάσεις της Fed και οι φόβοι για σοβαρή διόρθωση στις αγορές. Τα πρώτα σημάδια ανάκτησης της ψυχραιμίας στην Ασία και οι εκτιμήσεις για το ελληνικό χρηματιστήριο. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

10. Συνωστισμός... επενδυτών στα λιμάνια, ποιοι διαγωνισμοί ετοιμάζονται, 20/09/2021

Ο Βόλος και η Κέρκυρα θα είναι τα επόμενα λιμάνια για τα οποία θα αναζητήσει επενδυτές το ΤΑΙΠΕΔ. Εννέα προσφορές για το 67% του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου και επτά για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

volos_limani
Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (20/3 - 26/3)

Το «πάγωμα» των έργων για έξι μήνες που ζητούν οι κατασκευαστικές, οι φόβοι για χρεοκοπίες τεχνικών εταιρειών από την άνοδο των τιμών και η «νέα» Παγκρήτια Τράπεζα ήταν μεταξύ των θεμάτων του Business Daily που διαβάστηκαν περισσότερο την προηγούμενη εβδομάδα.
Σύμη, Δωδεκάνησα
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (4/07 - 10/07)

Οι Ευρωπαίοι που πληρώνουν εκατομμύρια για κατοικίες σε ελληνικά νησιά, το ράλι στην αγορά των ποδηλάτων και η ισχυρή πίεση για αύξηση τιμών, καθώς και η ανατροπή που έγινε για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, ήταν μεταξύ των θεμάτων του Business Daily που διαβάστηκαν περισσότερο την προηγούμενη εβδομάδα.