ΓΔ: 859.38 -0.88% Τζίρος: 83.06 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Fotovoltaika, Ananeosimes Phges Energeias, APE
Φωτο: Shutterstock

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (21/11 - 27/11)

Όλα όσα αλλάζουν στην αδειοδότηση ΑΠΕ, το πώς γίνεται η Νιτσιάκος η μεγαλύτερη βιομηχανία κρέατος στην Ελλάδα καθώς και η αποκλειστική συνέντευξη του Ι. Λιανού στο BusinessDaily ήταν μεταξύ των θεμάτων του Business Daily που διαβάστηκαν περισσότερο την προηγούμενη εβδομάδα.

Όλα όσα αλλάζουν στην αδειοδότηση ΑΠΕ, το πώς γίνεται η Νιτσιάκος η μεγαλύτερη βιομηχανία κρέατος στην Ελλάδα, η αποκλειστική συνέντευξη του Ι. Λιανού στο BusinessDaily, το «φλερτ» της ΔΕΗ με τη United Group, τα πρώτα «κουρέματα» δανείων,  οι προσλήψεις στο Δημόσιο, πως να γίνετε παραγωγός ρεύματος, , ο μύθος για την έλλειψη προσωπικού στην Ελλάδα, το παρασκήνιο των συζητήσεων για το deal Viva Wallet - JP Morgan, καθώς και η επένδυση 100 εκατ. σε ακίνητα από την Premia ήταν τα δέκα δημοφιλέστερα θέματα του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα.

Αναλυτικά τα 10 πρώτα θέματα την εβδομάδα 21 με 27 Νοεμβρίου ήταν: 

1. Αλλάζουν όλα στην αδειοδότηση ΑΠΕ: Η νέα διαδικασία fast track, 23/11/2021

Πώς τα επτά σημερινά βήματα για την αδειοδότηση γίνονται πέντε, τι αλλάζει στην αίτηση σύνδεσης στον ΔΕΔΔΗΕ, πώς απλουστεύεται η επικαιροποίηση φακέλου. Ιδρύεται νέα υπηρεσία μίας στάσης. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

2. Πώς γίνεται η Νιτσιάκος η μεγαλύτερη βιομηχανία κρέατος στην Ελλάδα, 22/11/2021

Σε λειτουργία στις αρχές του 2022 η νέα μονάδα για μοσχαρίσιο και αρνίσιο κρέας στα Ιωάννινα με επένδυση 10 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία ήδη παράγει κοτόπουλο, γαλοπούλα και κουνέλι. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

Nitsiakos

 

3. Ι. Λιανός: Οι μεγάλες έρευνες της Επιτροπής ενισχύουν τον ανταγωνισμό, 23/11/2021

Ο πρόεδρος της Επ. Ανταγωνισμού σε αποκλειστική συνέντευξή του στο Business Daily μιλά για τις κλειστές δομές τις εγχώριας οικονομίας, την ακρίβεια, την εποπτεία των τηλεπικοινωνιών, την ανάγκη ειδικής ρύθμισης για τα οικοσυστήματα και τις εξαγορές εταιρειών από ξένα funds. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

4. «Φλερτ» της ΔΕΗ με τη United Group για σύμπραξη στις τηλεπικοινωνίες, 23/11/2021

Ο επικεφαλής της Nova δηλώνει ότι βρίσκεται κοντά σε υπογραφή προσυμφώνου για τη χρήση του δικτύου οπτικών ινών που θέλει να αναπτύξει η ΔΕΗ με επενδύσεις ύψους 680 εκατ. ευρώ. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

5. Γεγονός τα πρώτα «κουρέματα» δανείων με... κομπιούτερ έως και 80%, 26/11/2021

Λειτούργησε ο εξωδικαστικός μηχανισμός για ρύθμιση χρεών σε τράπεζες και Δημόσιο με αλγόριθμο και έγιναν οι πρώτες 24 ρυθμίσεις που είναι οριστικές. Οκτώ παραδείγματα διευθέτησης με τον αυτόματο μηχανισμό. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

6. «Φουσκώνει» πάλι το ελληνικό Δημόσιο: Αύξηση 25% σε έκτακτο προσωπικό, 25/11/2021

Χιλιάδες προσλήψεις προσωρινών υπαλλήλων και αιρετών μετά τη λήξη των μνημονίων καταγράφει η έκθεση ενισχυμένης επιτήρησης της Κομισιόν, ενώ έχει διογκωθεί κατά 6% και η μισθολογική δαπάνη. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

7. Οδηγός για να γίνετε παραγωγός ρεύματος: Πόσο συμφέρει το net metering, 27/11/2021

Τα τέσσερα βασικά σενάρια για έναν καταναλωτή που θέλει να γίνει παραγωγός ρεύματος και να επωφεληθεί από τον ενεργειακό συμψηφισμό, μειώνοντας σημαντικά την επιβάρυνσή του για το ρεύμα. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

8. Μύθος η έλλειψη προσωπικού στην Ελλάδα, ελάχιστες οι ακάλυπτες θέσεις, 24/11/2021

Το χαμηλότερο ποσοστό κενών θέσεων εργασίας στην Ευρώπη καταγράφεται στην Ελλάδα, μόλις 0,3%, ενώ σε άλλες χώρες ανέρχεται ακόμη και σε 5%. Στον χώρο της πληροφορικής το σοβαρότερο πρόβλημα εύρεσης προσωπικού. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

9. Το παρασκήνιο των συζητήσεων για το deal της Viva Wallet με JP Morgan, 26/11/2021

Το διοικητικό καθεστώς μετά τη συζητούμενη εξαγορά του ελληνικού ομίλου αποτελεί το τελευταίο ζήτημα που θα πρέπει να διευθετηθεί, καθώς ο Χ. Καρώνης σκοπεύει να παραμείνει «στο τιμόνι». Διαβάστε το άρθρο εδώ.

10. Επενδύει 100 εκατ. σε ακίνητα η Premia, εξετάζει έκδοση ομολόγου, 2/11/2021

Φιλόδοξο επενδυτικό πρόγραμμα για το 2022 και διαπραγματεύσεις για δύο ακόμη ακίνητα μέσα στο τρέχον έτος. Εξετάζεται έκδοση ομολόγου στο ΧΑ στις αρχές του επόμενου έτους, ενώ διαθέτει ρευστότητα 51 εκατ. ευρώ. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

business_daily_premia
Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Optiki Ina, Fiber, Internet, Diadiktyo, Tilepikoinonies
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (30/1 - 5/2)

Ο «πόλεμος» στις τηλεπικοινωνίες, η είσοδος του ΟΤΕ στο delivery και η μεγάλη απόκλιση στις ταχύτητες συνδέσεις στο ίντερνετ ήταν μεταξύ των δημοφιλέστερων θεμάτων του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα.
MERE
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (23/1 - 29/1)

Το δεύτερο κατάστημα που κλείνει η ρωσική εκπτωτική αλυσίδα MERE, οι περιπέτειες της Αττικής Οδού και η απόσυρση συσκευών με επιδότηση 35% ήταν μεταξύ των θεμάτων του Business Daily που διαβάστηκαν περισσότερο την προηγούμενη εβδομάδα.
fiber-internet-diktyo-tilepikoinwnies
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (12/12 - 18/12)

Οι μειώσεις στις τιμές του ΟΤΕ, η εμπλοκή στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και οι αλλαγές στο «Εξοικονομώ» ήταν μεταξύ των θεμάτων του Business Daily που διαβάστηκαν περισσότερο την προηγούμενη εβδομάδα.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (28/11 - 4/12)

Η αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ, οι δέκα ελληνικές startup που «αγγίζουν» το δισεκατομμύριο και η επιτάχυνση των επενδύσεων του ΟΤΕ σε οπτικές ίνες, ήταν μεταξύ των θεμάτων του Business Daily που διαβάστηκαν περισσότερο την προηγούμενη εβδομάδα.
Energeia, Ilektriko Revma, Xrimatistirio, Times
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (14/11 - 20/11)

Ο πόλεμος για τις τιμές ευκαιρίας από ΔΕΗ, το «έμφραγμα» στις αιτήσεις για ποδήλατα στο πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά» και οι γονικές παροχές και δωρεές με ένα «κλικ» ήταν μεταξύ των θεμάτων του Business Daily που διαβάστηκαν περισσότερο την προηγούμενη εβδομάδα.
internet-diadiktyo-fiber
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (10/10 - 16/10)

Ο πόλεμος ΔΕΗ - ΟΤΕ για το ίντερνετ, οι κυβερνητικές παρεμβάσεις και πιέσεις για παραίτηση Λαζαρίδη στην ΕΧΑΕ, καθώς και τα νέα κόλπα από χάκερ για άδειασμα των τραπεζικών λογαριασμών ήταν μεταξύ των θεμάτων του Business Daily που διαβάστηκαν περισσότερο την προηγούμενη εβδομάδα.