Φώτο: Shutterstock

Απέσυρε ο Δ. Κουτσολιούτσος το αίτημα για αλλαγή διοίκησης στην Folli Follie

Δεσμεύθηκαν οι μετοχές της Dufry με εντολή της Αρχής για το ξέπλυμα χρήματος. Συνεχίζεται κανονικά η διαδικασία εξυγίανσης, σύμφωνα με την εταιρεία.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη Folli Follie, αφού, όπως έγινε γνωστό, ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος ανακάλεσε το αίτημά του για αλλαγή διοίκησης, την ίδια ώρα, που επιβεβαιώθηκε η δέσμευση μετοχών Dufry με την εταιρεία να σκοπεύει να προσφύγει κατά της εν λόγω δέσμευσης.

Μάλιστα, η Folli Follie επισημαίνει ότι συνεχίζεται απρόσκοπτα η Διαδικασία Εξυγίανσης.

Αναλυτικότερα, σχετικά με το αίτημα του Δημήτρη Κουτσολιούτσου, το οποίο αποσύρθηκε, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι:

«Σε συνέχεια της από 5.2.2020 ανακοίνωσής της σχετικά με την εγγραφή 6ου θέματος στην ημερήσια διάταξη της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της 20ης Φεβρουαρίου 2020 κατόπιν αιτήματος του μετόχου της Εταιρείας κ. Δημητρίου Κουτσολιούτσου, ανακοινώνει ότι ο ως άνω μέτοχος ανακάλεσε το σχετικό αίτημά του δια της από 16 Φεβρουαρίου 2020 επιστολής του προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας.

Κατόπιν αυτού, το 6ο θέμα της αναθεωρημένης ημερήσιας διάταξης, όπως αυτή έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Εταιρείας αποσύρεται και δεν θα συζητηθεί».

Ακόμα, για τη δέσμευση των 804.728 μετοχών DUFRY, οι οποίες δεσμεύτηκαν ύστερα από απόφαση της κ. Aννας Ζαΐρη, Αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου, η Folli Follie ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει νομικά, ενώ πρόσθεσε ότι συνεχίζεται η διαδικασία εξυγίανσης:

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας με την επωνυμία «Folli Follie Ανώνυμη Εμπορική Βιοτεχνική και Τεχνική Εταιρεία» και τον διακριτικό τίτλο «FF Group» και μαζί με τις θυγατρικές της (εφεξής «η Εταιρεία»), ανακοινώνει ότι κοινοποιήθηκε σήμερα η υπ΄αριθμ. 17/13-3-2020 Διάταξη της κ. Προέδρου της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες κ. Aννας Ζαΐρη, Αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου, με την οποία διατάσσεται η δέσμευση των 804.728 μετοχών DUFRY, κυριότητας της Εταιρείας.

Η Εταιρεία σκοπεύει να προσφύγει κατά της εν λόγω δέσμευσης και επισημαίνει ότι συνεχίζεται απρόσκοπτα η Διαδικασία Εξυγίανσης κατόπιν της Δημόσιας Ανακοίνωσης της 14/2/2020 και της Πρόσκλησης προς παροχή συγκατάθεσης προς τους κατόχους ομολόγων (Consent Solicitation) Swissbond και Eurobonds, όπως έχει καταλήξει ήδη σε συμφωνία κατ' αρχήν για την οικονομική αναδιάρθρωση του Ομίλου, έτσι ώστε, υπό την προϋπόθεση ότι θα επιτευχθούν τα απαιτούμενα επίπεδα έγκρισης με την ολοκλήρωση εκάστης Συνεδρίασης Ομολογιούχων, η Εταιρεία να έχει τις απαραίτητες συγκαταθέσεις για να προχωρήσει στην ολοκλήρωση των βασικών εγγράφων και να επικυρωθεί το Σχέδιο Εξυγίανσης από τους πιστωτές πριν από την κατάθεση στο αρμόδιο Δικαστήριο των Αθηνών σύμφωνα με το άρ. 106 δ του Πτωχευτικού Κώδικα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ