Φωτο: ΓΕΚ Τέρνα

Ψήφος εμπιστοσύνης στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με επένδυση ύψους 35,5 εκατ. ευρώ

Σε περίοδο έντονης αβεβαιότητας, ο ολλανδικός όμιλος Reggeborgh και ο Γ. Περιστέρης απέκτησαν το 7% των μετοχών του ομίλου από την York. Προχωρά το επενδυτικό πρόγραμμα 3 δισ. ευρώ σε υποδομές και ενέργεια.

Στην από κοινού απόκτηση του πακέτου της York, η οποία είχε στον έλεγχό της το 7% της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, προχώρησαν ο ολλανδικός όμιλος Reggeborgh Invest BV και ο επικεφαλής του ομίλου, Γιώργος Περιστέρης, επενδύοντας περί τα 35,5 εκατ. ευρώ σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία, εξαιτίας της αβεβαιότητας που δημιουργεί η επιδημία. 

Μετά τη μεταβίβαση των δύο πακέτων μετοχών κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Χ.Α., ο ολλανδικός όμιλος ελέγχει περίπου το 32,15% της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, και ο κ. Περιστέρης αύξησε το ποσοστό του κοντά στο 16%.

Η κίνηση έρχεται σε συνέχεια πρόσφατων ανακοινώσεων της διοίκησης του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, συγκεκριμένα σε επιστολή του κ. Περιστέρη προς το προσωπικό, στην οποία τόνιζε ότι παρά τη δύσκολη συγκυρία, «το επενδυτικό μας πρόγραμμα σε υποδομές κι ενέργεια υπερβαίνει τα 3 δισ. ευρώ και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε να υλοποιηθεί όσο το δυνατόν απρόσκοπτα».

Σημειώνεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα ο όμιλος ανακοίνωσε την προώθηση πρόσθετων επενδύσεων, άνω των 550 εκατ. ευρώ, στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), μέσω της εξαγοράς του χαρτοφυλακίου αδειοδοτημένων και υπό αδειοδότηση αιολικών πάρκων συνολικής ισχύος 270 MW της RF Energy από την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή.

Το συνολικό επενδυτικό πρόγραμμα της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ανέρχεται σε 1,5 δισ. ευρώ, επενδύσεις που, μεταξύ άλλων, αφορούν νέα αιολικά πάρκα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, έργα περιβάλλοντος, αλλά και έργα αποθήκευσης καθαρής ενέργειας, όπως τον υβριδικό σταθμό Αμαρίου στην Κρήτη και το έργο αντλησιοταμίευσης στην Αμφιλοχία. Πρόκειται για δύο εξαιρετικά σημαντικές επενδύσεις της τάξης των 800 εκατ. ευρώ, απαραίτητες για την εξισορρόπηση των δικτύων μεταφοράς και τη μετάβαση σε μια οικονομία χωρίς άνθρακα. 

Υπενθυμίζεται ότι ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ έχει ξεκινήσει τις πρόδρομες εργασίες για την κατασκευή του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι Ηρακλείου ένα από τα μεγαλύτερα έργα υποδομής που κατασκευάζονται στη χώρα.

Ο όμιλος αναμένει, επίσης, την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για την παραχώρηση της άδειας κατασκευής και λειτουργίας ολοκληρωμένου τουριστικού συγκροτήματος με καζίνο στο Ελληνικό. Στο διαγωνισμό της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) έχει παραμείνει μόνο το σχήμα της αμερικανικής Mohegan Gaming & Entertainment με τον όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Βάζει μπροστά η ΤΕΡΝΑ τα έργα στο αεροδρόμιο Βελιγραδίου

Μια πενταετία μεγάλων έργων σε αεροδρόμια αρχίζει για την ΤΕΡΝΑ, που έχει αναλάβει την αναβάθμιση του αεροδρομίου στο Βελιγράδι, αλλά και την κατασκευή του αεροδρομίου στο Καστέλι Ηρακλείου.