Φώτο: Γαλαξίας

Eξαγορά της αλυσίδας σούπερ μάρκετ OLLA από την ΓΑΛΑΞΙΑΣ

Η Γαλαξίας ενδυναμώνει την παρουσία της στη Θεσσαλονίκη με την αγορά της βορειοελλαδίτικης αλυσίδας που απασχολεί 90 εργαζομένους και έχει τζίρο 13-15 εκατ. ευρώ.

Στην εξαγορά των 6 καταστημάτων της Βορειοελλαδίτικης αλυσίδας σούπερ μάρκετ OLLA προχώρησε η εταιρεία ΠΕΝΤΕ Α.Ε.-ΓΑΛΑΞΙΑΣ. Η εταιρεία για καιρό κοιτούσε την αγορά της Βορείου Ελλάδας και κατέληξε σε μια συμφωνία που ενδυναμώνει την παρουσία της ΓΑΛΑΞΙΑ στη Θεσσαλονίκη.

Τα καταστήματα OLLA βρίσκονται σε Ιωάννινα και Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα σε Καλαμαριά, Σταυρούπολη, Τούμπα και Χαριλάου, με τον τζίρο των καταστημάτων να κυμαίνεται μεταξύ 13-15 εκατ. ευρώ ενώ απασχολεί 90 εργαζομένους.

Εν μέσω της πανδημίας και της ανόδου της κίνησης στα σουπερ μάρκετ που έχει σημειωθεί φέτος, η ΓΑΛΑΞΙΑΣ ενισχύει την παρουσία της στην δεύτερη μεγαλύτερη αγορά της χώρας. Τα καταστήματα θα ενταχθούν σταδιακά στο δίκτυο του ΓΑΛΑΞΙΑ, αρχίζοντας από την Δευτέρα 9/11 με πρώτο το κατάστημα της Καλαμαριάς.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος κύριος Πουρσανίδης Παναγιώτης, δήλωσε σχετικά πως «η ΠΕΝΤΕ Α.Ε. αναπτύσσεται με ιδιαίτερα υψηλούς ρυθμούς και αναζητά ευκαιρίες στην περιφέρεια της Ελλάδας για εξαγορές και συνέργειες. Η επιδίωξή μας είναι να επενδύσουμε σε μία εταιρεία που δραστηριοποιείται στον χώρο των σούπερ μάρκετ, διαθέτοντας καλά δίκτυα πώλησης, είναι υγιής και διαθέτει ένα πιστό καταναλωτικό κοινό. Με την κίνηση αυτή όχι μόνο θα καταφέρουμε να διευρύνουμε το δίκτυο μας, αλλά παράλληλα θα ενισχύσουμε τη θέση μας στην ελληνική αγορά των σούπερ μάρκετ».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Γαλαξίας Σούπερ Μάρκετ: Συνεχίζεται η ενσωμάτωση της αλυσίδας OLLA

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Πέντε ΑΕ – ΓΑΛΑΞΙΑΣ κ. Π. Πουρσανίδης ανέφερε ότι συνεχίζονται με έντονους ρυθμούς οι ανακαινίσεις και τοποθέτηση των νέων τμημάτων όπως bake off, έτοιμα γεύματα, κ.ά. σε όλα καταστήματα της εταιρείας