ΓΔ: 912.81 0.40% Τζίρος: 124.71 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Ellaktor-Erga-Ypodomes_Dromos
Φωτο: Ελλάκτωρ

Ελλάκτωρ: Κανονικά η ΓΣ - Παραιτήθηκαν των ασφαλιστικών μέτρων οι εφοπλιστές

Οι εφοπλιστές Καϋμενάκης και Μπάκος απέσυραν την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων. Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου είναι αναγκαία, επισημαίνει η Ελλάκτωρ.

Κανονικά φαίνεται πως θα πραγματοποιηθεί η κρίσιμη Γενική Συνέλευση της Ελλάκτωρ για τη νέα διοίκηση, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες οι εφοπλιστές Γ. Καϋμενάκης και Δ. Μπάκος απέσυραν την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει. 

Τις πληροφορίες επιβεβαίωσε και η Ελλάκτωρ. «Η διοίκηση της Ελλάκτωρ Α.Ε. ενημερώνει τους μετόχους της, ότι η εταιρεία Invesco Finance S.A. απέσυρε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, με την οποία ζητούσε την αναβολή της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της Εταιρείας. Κατόπιν τούτου η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Ελλάκτωρ ΑΕ θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 11:00 π.μ., όπως είχε προγραμματισθεί», αναφέρει η ανακοίνωση. 

Σημειώνεται πως η Invesco, εταιρεία συμφερόντων των εφοπλιστών Καϋμενάκη και Μπάκου που είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της Ελλάκτωρ, κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων στο Πρωτοδικείο Αθηνών, ζητώντας να αναβληθεί η ΓΣ, μέχρι να αποφασίσει η Επιτροπή Ανταγωνισμού αν υπάρχει συγκέντρωση ή όχι στην περίπτωση που αναλάβει τη διοίκηση της εταιρείας το συμβούλιο που προτείνεται από την ολλανδική Reggeborgh.

Στο μεταξύ, η διοίκηση της Ελλάκτωρ, με ξεχωριστή της ανακοίνωση, τονίζει πως η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου είναι αναγκαία, ως εκ τούτου θεωρεί ότι δεν πρέπει να υπάρξει άλλη αναβολή στη λήψη της σχετικής απόφασης. 

Ειδικότερα, αναφέρει στην ανακοίνωσή της, «το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελλάκτωρ είχε συγκαλέσει Έκτακτη Γενική Συνέλευση για τις 7.1.2021, με θέμα την αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου. Όπως είναι γνωστό, η ως άνω Γενική Συνέλευση αναβλήθηκε για τις 27.1.2021. 

Το Διοικητικό Συμβούλιο πιστεύει ότι η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου είναι αναγκαία, ως εκ τούτου θεωρεί ότι δεν πρέπει να υπάρξει άλλη αναβολή στη λήψη της σχετικής απόφασης». 

Οι μέτοχοι της Ελλάκτωρ καλούνται για δεύτερη φορά μέσα σε δυόμισι χρόνια να αποφασίσουν για νέα διοίκηση. Στην αγορά κατασκευών τονίζουν πως ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, οι επόμενοι μήνες θα είναι εξαιρετικά κρίσιμοι για τον ισχυρό όμιλο καθώς εντείνεται ο ανταγωνισμός σε όλα τα μέτωπα, από τις παραχωρήσεις μέχρι την ενέργεια. Για παράδειγμα, στα τέλη Μαρτίου έχει μετατεθεί η προθεσμία κατάθεσης προσφοράς για την παραχώρηση της Εγνατίας Οδού, ενώ ισχυρές κόντρες αναμένονται για τις νέες άδειες στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ellaktor_office
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αγριεύει η κόντρα για την ΕΛΛΑΚΤΩΡ, οριακή η διαφορά στις μετοχές

Ξεπέρασε το 29% η πλευρά Μπάκου - Καϋμενάκη, έντονη κινητικότητα την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών από την αύξηση. Κρίσιμη δίκη την Τρίτη για αίτηση ασφαλιστικών μέτρων από τους εφοπλιστές.