ΓΔ: 795.94 2.15% Τζίρος: 58.05 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:35:35 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Ellaktor-Erga-Ypodomes_Dromos
Φωτο: Ελλάκτωρ

Greenhill: «Έκλεισε» το deal με Motor Oil για την πώληση του 30,1% της Ελλάκτωρ

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση οι κ.κ. Μπάκος, Καϋμενάκης και Εξάρχου «θα ενισχύσουν  την εγχώρια επενδυτική τους δραστηριότητα», με τοποθετήσεις σε «επιλεγμένους κλάδους».

Σε επιβεβαίωση της πώλησης του μεριδίου 30,1% της Ελλάκτωρ στην Motor Oil προχώρησε η εταιρεία Greenhill Investments Limited, συμφερόντων των κ.κ. Δ. Μπάκου και Ι. Καϋμενάκη, με ανακοίνωσή της. 

Σε αυτήν, μεταξύ άλλων, τονίζουν ότι από τη μία πλευρά λήγει μία περίοδος αντιπαραθέσεων με τη Reggeborgh ενώ από την άλλη η πρόταση της Motor Oil ήταν ιδιαίτερα ελκυστική. Υπογραμμίζεται ακόμη ότι οι Μπάκος, Καϋμενάκης και ο κ. Αλ. Εξάρχου θα ενισχύσουν την επενδυτική τους δραστηριότητα σε άλλου κλάδους της εγχώριας αγοράς. 

Πιο αναλυτικά τονίζουν ότι: «Οι εταιρείες Greenhill Investments Limited και Kiloman Holdings Limited συμφερόντων των επιχειρηματιών Δημήτρη Μπάκου και Ιωάννη Καϋμενάκη ανακοινώνουν την πώληση του συνόλου των μετοχών τους στην Ελλάκτωρ. H απόφαση αυτή ήταν η κατάληξη μακράς περιόδου αντιπαραθέσεων μετόχων αλλά και σε συνέχεια της υποβολής επίσημης προσφοράς για την εξαγορά των μετοχών Ελλάκτωρ κυριότητας της Reggeborgh, η οποία δεν έτυχε θετικής ανταπόκρισης. 

Η αποδοχή της ελκυστικής πρότασης που δεχθήκαμε από  Motor Oil  κλείνει τον κύκλο της επένδυσης που είχε ξεκινήσει με διαφορετικές προοπτικές, στρατηγική και όραμα, αλλά ταυτόχρονα ελπίζουμε ότι θα τερματίσει και τις ενδομετοχικές διαμάχες που επί μακρού χρόνου λάμβαναν χώρα στην εταιρεία. 

Οι επιχειρηματίες κκ Δημήτρης Μπάκος, Ιωάννης Καϋμενάκης και Αλέξανδρος Εξάρχου δηλώνουν ότι θα ενισχύσουν  την εγχώρια επενδυτική τους δραστηριότητα, πιστεύοντας στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Το επόμενο διάστημα θα οριστικοποιηθούν τα νέα επενδυτικά σχέδια σε επιλεγμένους κλάδους. Επίσης εύχονται στους μετόχους και εργαζόμενους της Ελλάκτωρ να αποκτήσει η εταιρεία την θέση που της αρμόζει στον επιχειρηματικό χάρτη». 

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες του Business Daily το συνολικό αντίτιμο της εξαγοράς φθάνει στα 190 εκατ. ευρώ. Η «περιπέτεια» των δυο εφοπλιστών με την Ελλάκτωρ ξεκίνησε πριν από 20 μήνες. Σταδιακά απέκτησαν το 30,1% των μετοχών ξοδεύοντας 135 εκατ ευρώ με μέση τιμή αγοράς περίπου 1,288 ανά μετοχή. Τώρα με τίμημα 1,8 ευρώ ανά μετοχή θα λάβουν 190 εκατ ευρώ. Η τιμή είναι κατά 21% υψηλότερη από το χθεσινό κλείσιμο της μετοχής στα 1,4840 ευρώ. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ellaktor_office
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ελλάκτωρ: Τοποθέτηση τριών νέων στελεχών στο Διοικητικό Συμβούλιο

Οι Παναγιώτης Κυριακόπουλος, Γεώργιος Τριανταφύλλου και Γεώργιος Πουρσανίδης εκλέχτηκαν στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελλάκτωρ έπειτα από αίτημα του νέου μετόχου της εταιρείας Motor Oil.
ellaktor_office
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ελλάκτωρ: Έως τις 26 Ιουλίου η περίοδος αποδοχής της δημόσιας πρότασης

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, οι Ολλανδοί προσφέρουν 1,75 ευρώ για κάθε μετοχή και στις 24 Ιουνίου θα ξεκινήσει η περίοδος αποδοχής της δημόσιας πρότασης. Οι μετοχές πρόκειται να παραμείνουν εισηγμένες στο ΧΑ.
ellaktor_office
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ελλάκτωρ: Σχέδιο κυριαρχίας των Ολλανδών με τη δημόσια πρόταση

Διέξοδο στους μετόχους της Ελλάκτωρ που δεν συμφωνούν με την πώληση του τομέα των ΑΠΕ δίνει η Reggeborgh δίνει η δημόσια πρόταση. Πώς η Reggeborgh σταδιακά θα γίνει πλειοψηφικός μέτοχος στον κατασκευαστικό όμιλο.
ellaktor_office
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ελλάκτωρ: Καθήκοντα CEO στην ΑΚΤΩΡ αναλαμβάνει ο Χρ. Παναγιωτόπουλος

Διοικητικές αλλαγές στον ΑΚΤΩΡ με τον κ. Απόστολο Τζάβελλο να αναλαμβάνει τη θέση του Επιχειρησιακού Διευθυντή (Chief Operating Officer), ενώ παραμένει ως σύμβουλος διοίκησης ο κ. Γεώργιος Κωτούλας.
ellaktor_office
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επέστρεψε σε κερδοφορία η Ελλάκτωρ, σε θετικό έδαφος και η κατασκευή

Καθαρά κέρδη μετά φόρων μετά από 11 ζημιογόνα τρίμηνα στο α' πρώτο τρίμηνο. Ευθ. Μπουλούτας: «Αφήνουμε πίσω μία μακρά διαδρομή αρνητικών αποτελεσμάτων, σε τροχιά επίτευξης των στόχων μας για το 2022».