ΓΔ: 1422.35 0.34% Τζίρος: 108.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Παγκρήτια Τράπεζα-κατάστημα
Φώτο: Παγκρήτια Τράπεζα

Κανένα ενδιαφέρον Παγκρήτιας ή Μιχάλη Σάλλα για την Attica Bank

Η τράπεζα αναφέρει πως τόσο η διοίκησή της όσο και ο στρατηγικός επενδυτής παραμένουν προσηλωμένοι στον επιχειρησιακό σχεδιασμό που υπάρχει.

Κανένα ενδιαφέρον για την Attica Bank δεν υπάρχει από την Παγκρήτια Τράπεζα όσο και από τον στρατηγικό επενδυτή Μιχάλη Σάλλα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η τράπεζα, που σημειώνει ότι παραμένει προσηλωμένη στο επιχειρησιακό πλάνο που υπάρχει και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και την απορρόφηση των εργασιών της HSBC στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Παγκρήτιας Τράπεζας:

Με αφορμή δημοσιεύματα η Διοίκηση της Παγκρήτιας Τράπεζας και ο κ. Μιχάλης Σάλλας,  από την πλευρά του στρατηγικού επενδυτή, δηλώνουν πως ουδέποτε ενδιαφέρθηκαν, ούτε σκοπεύουν να εκδηλώσουν οποιοδήποτε ενδιαφέρον για την Τράπεζα Αττικής.

Τόσο η διοίκηση της Παγκρήτιας, όσο και στρατηγικός επενδυτής παραμένουν προσηλωμένοι στον επιχειρησιακό σχεδιασμό που προβλέπει την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Παγκρήτιας Τράπεζας κατά 100 εκατ. ευρώ, τη φιλική συνένωση της Τράπεζας με τη Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων και την απορρόφηση των εργασιών της HSBC στην Ελλάδα.

Οι μεγάλες φιλοδοξίες της Παγκρήτιας Τράπεζας

Υπενθυμίζουμε πως το πρώτο δίμηνο του 2023 εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί η ενσωμάτωση της HSBC Ελλάδος στη «νέα» Παγκρήτια και η ενοποίηση των μηχανογραφικών συστημάτων των δυο τραπεζών μετά την συμφωνία των δυο πλευρών που ανακοινώθηκε στα μέσα Μαρτίου.

Το επιχειρησιακό πλάνο της Παγκρήτιας προβλέπει πως μόλις ολοκληρωθεί η ενσωμάτωση της HSBC Ελλάδος και η συνένωση με την Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων θα δημιουργηθεί ουσιαστικά μια νέα τράπεζα με το όνομα Candia Bank και με συνολικό ενεργητικό ύψους 5 δισ. ευρώ, που θα απασχολεί 1.000 εργαζόμενους με συνολικό δίκτυο 45 σημείων σε όλη την Ελλάδα, ενώ τα κεφάλαια μετά την ολοκλήρωση των αυξήσεων κεφαλαίων που σχεδιάζονται θα φτάσουν τα 500 εκατ. ευρώ.

Η έδρα της τράπεζας να μεταφερθεί στην Αθήνα, κίνηση που εντάσσεται στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδιασμού για τον μετασχηματισμό της σε τράπεζα εθνικής εμβέλειας, με τον σχεδιασμό να προβλέπει την επέκταση της τράπεζας σε όλο το φάσμα των τραπεζικών εργασιών (που όσο λειτουργούσε ως συνεταιριστική δεν μπορούσε να παρέχει): εργασίες leasing και factoring, investment banking, treasury & financial markets κ.α., διευρύνοντας σημαντικά τις πηγές εσόδων.

Παράλληλα η Παγκρήτια προχωρά με γρήγορα βήματα στην εξυγίανση του δανειακού χαρτοφυλακίου, με στόχο τη μείωση των NPEs στα επόμενα έτη, μέσω τιτλοποίησεων και μέσω αποτελεσματικότερης διαχείρισης σε συνεργασία με εξειδικευμένους διαχειριστές (servisers). Υπενθυμίζεται ότι τις αρχές του 2021 η τράπεζα υπέγραψε συμφωνία διαχείρισης μέρους των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων της (NPEs), με την Quant του ομίλου Qualco.

Το επόμενο βήμα της Παγκρήτιας Τράπεζας είναι η είσοδος στο Χρηματιστήριο Αθηνών το 2023 όπως έχει προαναγγείλει ο κ. Μιχάλης Σάλλας τον περασμένο μήνα στο πλαίσιο της επικείμενης αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της και ενόψει της συγχώνευσης με την Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων και της απορρόφησης των εργασιών της HSBC στην Ελλάδα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Attica Bank: Πόσα χρήματα βάζουν Thrivest, Παγκρήτια και ΤΧΣ στην ΑΜΚ

Στην ΑΜΚ θα συμμετέχουν με κάλυψη ποσών αφενός έως 329 εκατ. για το ΤΧΣ, έως 30 εκατ. για τη Thrivest και έως 34 εκατ. για την Παγκρήτια, ήτοι συνολικά έως 64 εκατ., μέσω κάλυψης τυχόν αδιάθετων μετοχών.
Vrettou-Attica-Bank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σε ανάκαμψη η Attica Bank: Κέρδη 28,6 εκατ. από ζημιές 356,6 εκατ.

Αισθητή βελτίωση των οικονομικών μεγεθών της τράπεζας και ρεκόρ στις εκταμιεύσεις νέων δανείων. Υψηλός ο δείκτης NPE, τι λέει η διοίκηση για το σχέδιο εξυγίανσης μέσω «Ηρακλή» και συγχώνευσης με Παγκρήτια.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Attica Bank: Ο Αλέξανδρος Μαλανδρής αναλαμβάνει Chief Credit Officer

Διαθέτει εκτεταμένη γνώση στο αντικείμενο των πιστοδοτήσεων σε ένα ευρύ φάσμα εταιρειών και κλάδων τόσο σε περιόδους ανάπτυξης όσο και ύφεσης της οικονομίας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.