ΓΔ: 1206.66 -1.06% Τζίρος: 28.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:52:32 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Lamda Development, Elliniko
Πηγή: Lamda Development

Intrakat και ΜΕΤΚΑ ανάδοχοι των αθλητικών εγκαταστάσεων στο Ελληνικό

Ο χώρος των αθλητικών εγκαταστάσεων, έκτασης περίπου 278.000 τ.μ., ενσωματώνει τη νέα θέση του υφιστάμενου Εθνικού Κέντρου Αθλητισμού (ΕΚΑΝ) Αγίου Κοσμά και θα καλύπτει τις αντίστοιχες προπονητικές ανάγκες των αθλημάτων του.

Ανάδοχος του έργου των αθλητικών εγκαταστάσεων εντός του Μητροπολιτικού Πάρκου Ελληνικού - Αγίου Κοσμά, έπειτα από την ολοκλήρωση της σχετικής διαγωνιστικής διαδικασίας είναι η κοινοπραξία Intrakat - METKA (Όμιλος Μυτιληναίου).

Ο χώρος των αθλητικών εγκαταστάσεων, έκτασης περίπου 278.000 τ.μ., ενσωματώνει τη νέα θέση του υφιστάμενου Εθνικού Κέντρου Αθλητισμού (ΕΚΑΝ) Αγίου Κοσμά και θα καλύπτει τις αντίστοιχες προπονητικές ανάγκες των αθλημάτων του. Ταυτόχρονα, το νέο παγκόσμιας κλάσης κέντρο οργανωμένων αθλητικών δραστηριοτήτων, θα απευθύνεται στο ευρύ κοινό - επισκέπτες του Πάρκου (από όλη την Αττική και όχι μόνο) καλύπτοντας τις ανάγκες ανάπαυσης - αναψυχής αλλά και φυσικής άσκησης.

Στην Α’ Φάση ανάπτυξης του έργου περιλαμβάνεται η κατασκευή: Κτηρίου Φιλοξενίας Αθλητών με γραφεία, αναψυκτήρια και ξενώνες (272 κλινών), Κέντρου Κολύμβησης με τρεις πισίνες ολυμπιακών διαστάσεων με βοηθητικές εγκαταστάσεις για τους αθλητές και κερκίδες φιλοξενίας 1000 ατόμων, 2 Γηπέδων Στίβου με κερκίδες και Γήπεδο Ρίψεων, Κτηρίου Ακαδημίας Ποδοσφαίρου και 4 υπαίθριων Γηπέδων Προπόνησης - Ποδοσφαίρου 11Χ11, με Κεντρικό Κτήριο Διοίκησης και Υποστηρικτικών Λειτουργειών, 20 Γηπέδων Τένις, 2 υπαίθριων Γηπέδων Μπάσκετ και 7 κλειστών, 4 Γηπέδων Beach Volley, Ακαδημίας Ενόργανης και κλειστού προπονητηρίου Ενόργανης και Ρυθμικής, Χώρων Στάθμευσης (υπόγειων και υπαίθριων), Πλατείας "ΕΑΚΝ", καθώς και η κατασκευή δρόμων και συνοδών δικτύων κοινής ωφέλειας και η γενική διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.

Σημειώνεται ότι όλα τα κτήρια θα είναι ενεργειακής απόδοσης κατηγορίας Α, ενώ προβλέπεται και η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας μέσω φωτοβολταϊκών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Intrakat
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Intrakat: Με τη χρήση καινοτόμων τεχνολογιών οι εργασίες στην Κύπρο

Το έργο, μήκους 15 χλμ., με δύο σήραγγες μήκους 900 μ. και πέντε υψηλές γέφυρες μήκους 1.400 μ., με προϋπολογισμό 73 εκατ. ευρώ, υλοποιείται από την εταιρεία για λογαριασμό του Υπουργείου Μεταφορών της Κύπρου.
Exarxou, Exarxu, Intrakat
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εξάρχου: Τροχοπέδη για αρκετά έργα αποτελούν οι εγγυητικές επιστολές

Ο επικεφαλής της Intrakat, αναφέρθηκε εκτενώς στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κατασκευαστικός κλάδος, μεταξύ των οποίων είναι η έλλειψη προσωπικού αλλά και το υψηλό κόστος των υλικών.
MYTILINEOS_ESG
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η ΓΣ της Mytilineos έδωσε το «πράσινο φως» στις νέες δραστηριότητες

Μεταξύ άλλων, οι μέτοχοι ενέκριναν τη μετατροπή της διάρκειας της Εταιρείας από ορισμένου σε αορίστου χρόνου και την αντίστοιχη τροποποίηση του άρθρου 4 του καταστατικού, όπως προτάθηκε προς έγκριση.
intrakat
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Intrakat: Διαψεύδει δημοσίευμα για επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

Στην ανακοίνωσή της η εταιρεία σημειώνει ότι δεν εξετάζει κάποιο τέτοιο ενδεχόμενο την τρέχουσα περίοδο και προσθέτει ότι «τα αναφερόμενα στο δημοσίευμα, εκτός του ότι είναι παντελώς ψεύδη, δημιουργούν υπόνοια σκοπιμότητας».