ΓΔ: 1200.04 -0.02% Τζίρος: 108.52 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Coca Cola 3Ε: Επενδύει 17 εκατ. ευρώ στο εργοστάσιο του νερού ΑΥΡΑ

Επίσης, η εταιρεία θα υλοποιήσει στοχευμένο πλάνο για την εξάλειψη των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα από την παραγωγική διαδικασία του εργοστασίου που έχει βραβευθεί για τη σωστή διαχείριση υδάτινων πόρων και χρησιμοποιεί ενέργεια ανανεώσιμες πηγές.

Κλιματικά ουδέτερο μέχρι το 2025 θέλει η Coca Cola Τρία Έψιλον να είναι το εργοστάσιό Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΑΥΡΑ στο Αίγιο, συνεχίζοντας τις επενδύσεις στην παραγωγική μονάδα, με την γενική διευθύντρια της εταιρείας για Ελλάδα και Κύπρο Μαρία Αναργύρου - Νίκολιτς να σημειώνει ότι «με επενδύσεις που έχουν ξεκινήσει από το 2017 και θα συνεχίσουν έως το 2025, οι οποίες ξεπερνούν τα 17 εκατ. ευρώ, το εργοστάσιο του Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΑΥΡΑ αποτελεί μονάδα πρότυπο καινοτομίας και βιωσιμότητας».

Σε εκδήλωση που πραγματοποίησε η εταιρεία, η κα Αναργύρου - Νίκολιτς ανέφερε ότι «είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που ανακοινώνουμε τον στόχο του εργοστασίου να γίνει κλιματικά ουδέτερο μέχρι το 2025, Είναι μία στιγμή ορόσημο για την εταιρεία μας και για την στρατηγική μας για μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα μέχρι το 2040, με όραμα έναν καλύτερο κόσμο για όλους».

Σημειώνεται ότι η εταιρεία είχε υλοποιήσει επένδυση 8 εκατ. ευρώ το 2017 σε νέα γραμμή με δυνατότητα παραγωγής 72.000 φιάλες/ώρα. Παράλληλα, ολοκληρώνοντας σημαντικές επενδύσεις έχει αναβαθμίσει περαιτέρω τον μηχανολογικό εξοπλισμό και τις κτιριακές εγκαταστάσεις στη μονάδα του Αιγίου προκειμένου να ισχυροποιηθεί η δυναμική του εργοστασίου. 

Όπως ανακοινώθηκε εχθές, στο τέλος του Μαΐου θα κυκλοφορήσει στην αγορά η νέα συσκευασία του Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΑΥΡΑ με μη αποσπώμενο καπάκι. Με τον τρόπο αυτό, η εταιρεία εφαρμόζει την Ευρωπαϊκή Οδηγία και τη σχετική ελληνική νομοθεσία αρκετά νωρίτερα από το προβλεπόμενο χρονικό πλαίσιο, συμβάλλοντας ώστε περισσότερα από 250 εκατομμύρια καπάκια να μπορούν να συλλεχθούν και να ανακυκλωθούν.

Το εργοστάσιο Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΑΥΡΑ έχει λάβει Platimun διάκριση AWS για τη σωστή διαχείριση υδάτινων πόρων. Χρησιμοποιεί ηλεκτρική ενέργεια από 100% ανανεώσιμες πηγές και μειώνει διαρκώς το δείκτη κατανάλωσης ενέργειας. Από το 2016 έχει μειώσει το πλαστικό που χρησιμοποιεί για την παραγωγή των προϊόντων του, 23% κατά μέσο όρο. Παράλληλα, είναι ένα εργοστάσιο μηδενικών απορριμμάτων καθώς ανακυκλώνει και αξιοποιεί το 100% των απορριμμάτων του. Οι βιώσιμες πρακτικές του, το κατατάσσουν δεύτερο σε δείκτες χρήσης νερού και ενέργειας ανάμεσα σε όλα τα εργοστάσια νερού στις 29 χώρες που δραστηριοποιείται ο όμιλος Coca-Cola HBC.

Επίσης, η Coca- Cola Τρία Έψιλον θα υλοποιήσει ένα στοχευμένο πλάνο ενεργειών για την εξάλειψη των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα από την παραγωγική διαδικασία του εργοστασίου. Με τον στόλο των περονοφόρων του εργοστασίου να είναι ήδη 100% ηλεκτρικός και την προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας να γίνεται ήδη από 100% ανανεώσιμες πηγές, τα επόμενα βήματά για την επίτευξη του στόχου εστιάζουν στον μηδενισμό των άμεσων εκπομπών με αύξηση της χρήσης ανανεώσιμων και καθαρών πηγών ενέργειας στο 100% από 91% που βρίσκεται τώρα, στη χρήση εναλλακτικών τρόπων θέρμανσης νερού με την αντικατάσταση του LPG με ηλεκτρικές αντιστάσεις, καθώς επίσης και στην ελαχιστοποίηση των έμμεσων εκπομπών της ευρύτερης εφοδιαστικής αλυσίδας, μειώνοντας τις εκπομπές από τη πρωτογενή και δευτερογενή συσκευασία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Coca Cola HBC: Αύξηση 14,2% των πωλήσεων, μοιράζει μέρισμα 0,78 ευρώ

Τα καθαρά έσοδα από πωλήσεις σημείωσαν διψήφια άνοδο ενώ αυξήθηκε το μερίδιο αγοράς του ομίλου τόσο σε όγκο όσο και σε αξίας. Κατά 9% ενισχύθηκαν οι πωλήσεις στην Ελλάδα, κυρίως λόγω της κατηγορίας νερού.