ΓΔ: 1392.62 0.84% Τζίρος: 117.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Εθνική Τράπεζα: Διάθεση δανείων σε ΜμΕ μέσω του «Business Growth Fund»

Τα χρηματοδοτικά εργαλεία αφορούν στη χορήγηση συγχρηματοδοτούμενων δανείων (40% ΕΑΤ- 60% Εθνική Τράπεζα) με ιδιαίτερα ευνοϊκή τιμολόγηση, τονίζει η ΕΤΕ.

Η Εθνική Τράπεζα, με σκοπό την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, προσχώρησε σε συνεργασία με την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Α.Ε. (ΕΑΤ) για την παροχή χρηματοδοτήσεων  σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις με ευνοϊκούς όρους, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, μέσω των χρηματοδοτικών εργαλείων:

  • «Δάνεια Ρευστότητας Επιχειρήσεων»
  • «Δάνεια Ψηφιακής Αναβάθμισης»
  • «Πράσινα Συγχρηματοδοτούμενα Δάνεια»

Τα χρηματοδοτικά εργαλεία αφορούν στη χορήγηση συγχρηματοδοτούμενων δανείων (40% ΕΑΤ- 60% Εθνική Τράπεζα) με ιδιαίτερα ευνοϊκή τιμολόγηση, η οποία συνίσταται:

  • Στο μηδενικό επιτόκιο για το 40% του ποσού του δανείου, το οποίο αντιστοιχεί στο ποσό που χρηματοδοτείται από την ΕΑΤ, 
  • Στο μειωμένο επιτόκιο κατά 25μ.β. (0,25%) λόγω της συμμετοχής της ΕΤΕπ, που εφαρμόζεται στο ποσό του δανείου που χρηματοδοτείται από την Τράπεζα, σε σύγκριση με το επιτόκιο που θα εφάρμοζε η Τράπεζα σε αντίστοιχη χρηματοδότηση ίδιου επιπέδου εξασφαλίσεων
  • Στην επιδότηση επιτοκίου που παρέχεται από την ΕΑΤ ύψους 3% για τα πρώτα δύο έτη του δανείου και εφαρμόζεται στο επιτόκιο του ποσού που χρηματοδοτείται από την Τράπεζα. 

Οι αιτήσεις χρηματοδότησης από τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις υποβάλλονται αρχικά στην πλατφόρμα της ΕΑΤ, KYC (Know Your Customer) https://kyc.hdb.gr/ και στη συνέχεια στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ), μέσω του δικτυακού τόπου www.ependyseis.gr

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

businessdaily-Karamouzis-Ethniki-Trapeza
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Καραμούζης: Πώς αλλάζει ο χάρτης των υποδομών την επόμενη δεκαετία

Ο Γενικός Διευθυντής Εταιρικής και Επενδυτικής Τραπεζικής της Εθνικής Τράπεζας επισήμανε ότι οι επενδύσεις σε υποδομές είναι ζωτικής σημασίας για την ώθηση της μελλοντικής ανάπτυξης.
businessdaily-Chardouvelis-Gikas-ETE
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Χαρδούβελης: Πώς θα καλύψει η ΕΕ το οικονομικό χάσμα με τις ΗΠΑ

Ο κ. Χαρδούβελης τόνισε ότι η Ευρώπη υπερέχει των ΗΠΑ σε θέματα κοινωνικού κράτους, όπως αυτό φαίνεται στις κοινωνικές δαπάνες, την κατανομή εισοδήματος και το προσδόκιμο ζωής των πολιτών της.
businessdaily-Panagiotou-Ethniki-Trapeza
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Παναγιώτου (ΕΤΕ): Καθοριστικός ο ρόλος των τραπεζών στην ενεργειακή μετάβαση

Όπως τόνισε ο Ερν. Παναγιώτου, η βιωσιμότητα αποτελεί μία παγκόσμια προσπάθεια και επομένως ένα θέμα που απαιτεί συνεργασίες για να αντιμετωπιστεί. Αυτό οι τράπεζες το αναγνωρίζουν και θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.
Ethniki Trapeza, ETE, Mylonas, Milonas
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εθνική: Οργανική κερδοφορία 1,2 δισ. και απόδοση ιδίων κεφαλαίων 18% το 2023

Αισιόδοξος για το 2024 ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Παύλος Μυλωνάς. Ξεπέρασαν τους στόχους οι επιδόσεις του 2023. Επιτάχυνση πιστωτικής επέκτασης με αύξηση εξυπηρετούμενων δανείων κατά 1,3 δισ.