Φώτο: Shutterstock

Με «ρυθμούς χελώνας» προχωράνε οι αιτήσεις για την προστασία της α' κατοικίας

Σχεδόν 23.000 είναι οι χρήστες που έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, για την προστασία της α'κατοικίας μετά από 13 εβδομάδες λειτουργίας.

Σχεδόν 23.000 είναι οι χρήστες που έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, για την προστασία της α'κατοικίας και την ευνοϊκή ρύθμιση και επιδότηση των στεγαστικών, καταναλωτικών και επιχειρηματικών δανείων, με υποθήκη στην κύρια κατοικία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, ολοκληρώθηκε η 13η εβδομάδα λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας και αθροιστικά από 1η Ιουλίου 2019 μέχρι 29 Σεπτεμβρίου 2019:

 - Έχουν εισέλθει στην πλατφόρμα και συναίνεσαν στην άρση φορολογικού και τραπεζικού απορρήτου 34.009 χρήστες.

 - Έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία ετοιμασίας της αίτησης 22.882 χρήστες.

 - Έχουν υποβληθεί 82 αιτήσεις και διαβιβαστεί στις τράπεζες.

 - Έχουν δοθεί 16 προτάσεις ρύθμισης από τις τράπεζες.

 - Έχουν ήδη αποδεχθεί 5 προτάσεις ρύθμισης οι δανειολήπτες και εκκρεμεί η αποδοχή των υπολοίπων.

Υπενθυμίζουμε πως η Κομισιόν έχει ζητήσει από πέρσι να δοθεί οριστικό τέλος στην προστασία της πρώτης κατοικίας με τις διατάξεις του νόμου Κατσέλη και είχε ξεκαθαρίσει ότι ο διάδοχος νόμος, που τελικά εγκρίθηκε, θα έπρεπε να ήταν πραγματικά μια τελευταία ευκαιρία με «σφιχτές» προθεσμίες, ώστε να μπορέσουν οι τράπεζες να εφαρμόσουν με αυστηρότητα τις διαδικασίες αναγκαστικής είσπραξης, δηλαδή να προχωρήσουν σε πλειστηριασμούς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τρ. Πειραιώς: Ενημερώνει τους δανειολήπτες για την προστασία της πρώτης κατοικίας

Toυς περίπου 25 χιλιάδες πελάτες της που είναι δυνητικά επιλέξιμοι για την ένταξή τους στο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας, ενημερώνει η Τράπεζα Πειραιώς για τη δυνατότητα υπαγωγής τους.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Φιάσκο» με τις αιτήσεις προστασίας της πρώτης κατοικίας

Την ώρα που περισσότεροι από 21.000 χρήστες έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία υπαγωγής σε προστασία, οι αιτήσεις που έχουν εγκριθεί δεν ξεπερνούν τις... τρεις. Στην ενδεχόμενη παράταση θα κριθεί η επιτυχία του νόμου, όπως είχε γράψει το BD. 
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άνοιξε η πλατφόρμα του δήμου Αθηναίων για τη δήλωση τ. μ. ακινήτων

Η ρύθμιση αφορά όσους ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν δηλώσει λανθασμένα τα τετραγωνικά μέτρα των ιδιοκτησιών τους στον δήμο, όσους τακτοποίησαν ημιυπαίθριους χώρους και αυθαίρετα κτίσματα και όσους δεν έχουν δηλώσει καθόλου ολόκληρα ακίνητα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με τραπεζικές επιταγές θα μπορεί να εξοφληθεί ο φόρος μεταβίβασης ακινήτων

Σύμφωνα με οδηγία που εξέδωσε ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής, οι εφορίες θα δέχονται το διήμερο 30-31 Δεκεμβρίου και τραπεζικές επιταγές για την εξόφληση του φόρου μεταβίβασης.