ΓΔ: 1448.74 0.94% Τζίρος: 39.02 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:39:33 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Στα νοσοκομεία σήμερα οι πρώτοι επιστρατευμένοι ιδιώτες γιατροί

Βάσει του νόμου όσοι αρνηθούν την παραλαβή του «φύλλου πορείας» και δεν εμφανιστούν μπορεί να τους επιβληθεί φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών.

«Έτοιμοι» έστω και λίγο απρόθυμα, με δεδομένη την επιστράτευσή τους, να στελεχώσουν το βεβαρημένο σύστημα Υγείας είναι οι 206 ιδιώτες γιατροί στους οποίους στάλθηκαν σήμερα τα «φύλλα πορείας» προκειμένου να βρίσκονται από τις 8 το πρωί στα νοσοκομεία στα οποία έχουν τοποθετηθεί. 

Τα φύλλα πορείας, παραδόθηκαν στη ΓΑΔΑ το πρωί της Δευτέρας και από εκεί διαβιβάστηκαν στις κατά τόπους αστυνομικές διευθύνσεις και τμήματα και άρχισε η παράδοση.

Βάσει του επίσημου εγγράφου που υπάρχει «προκειμένου να προσφέρει τις προσωπικές υπηρεσίες του/της ως ιατρού στο ακόλουθο Νοσοκομείο του ΕΣΥ, σύμφωνα με το ωράριο του προγράμματος εκπλήρωσης των υπηρεσιακών καθηκόντων ιατρού αντίστοιχης ειδικότητας με βαθμό Επιμελητή Β, στην κλινική, στην οποία πρόκειται να του ανατεθούν καθήκοντα από τον Διοικητή του Νοσοκομείου ή τον νόμιμο αναπληρωτή του».

Θα πρέπει να τονιστεί ότι βάσει του άρθρου 1 του Νόμου 4325/2015 (Α’ 47) η  άρνηση παραλαβής και η παράλειψη εκτέλεσης των ως άνω υποχρεώσεων τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών.

Οι περισσότεροι εκ των επιστρατευμένων γιατρών αναμένεται ότι θα παρουσιαστούν στον Ερυθρό Σταυρό και το Σισμανόγλειο όπου παρουσιάζονται και οι περισσότερες ελλείψεις. Οι γιατροί που θα ενταχθούν στο ΕΣΥ, θα δικαιούνται αμοιβής ανάλογης των καθηκόντων τους, θα καλύπτονται νομικά από τις ισχύουσες διατάξεις για τους ιατρούς του ΕΣΥ και θα μπορούν να διατηρούν τα ιδιωτικά τους ιατρεία, πέραν του ωραρίου τους στα νοσοκομεία.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ι. Κανακάκης: Σε πολύ υψηλά επίπεδα η αντιμετώπιση του εμφράγματος στην Ελλάδα

Όσον αφορά ηλικίες των εμφραγμάτων η μέση ηλικία, όπως προκύπτει από τη μελέτη, είναι τα 64 έτη. «Οι γυναίκες παρουσιάζουν έμφραγμα σε μεγαλύτερη ηλικία. Δηλαδή η μέση ηλικία των αντρών είναι 62, ενώ των γυναικών είναι 70.
nosokomeio, ygeia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τριακόσιες κλίνες Covid του ιδιωτικού τομέα στη μάχη κατά της πανδημίας

Όπως ανέφερε ο ΓΓ υπηρεσιών υγείας του υπ. Υγείας, κ. Ιωάννης Κωτσιόπουλος, οι μικρές ιδιωτικές κλινικές με τις οποίες συνεργάζεται το υπουργείο θα προσφέρουν επιπλέον κλίνες που θα ανακοινωθούν μέσα στην εβδομάδα.
Koronoios, Corona Virus, Omikron
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέο αρνητικό ρεκόρ με 1,44 εκατ. νέα ημερήσια κρούσματα παγκοσμίως

Οι μελέτες υποδεικνύουν ότι αν και η Όμικρον μολύνει 70 φορές πιο γρήγορα από τα προηγούμενα στελέχη, η ασθένεια που προκαλεί μπορεί να μην είναι τόσο σοβαρή, ειδικά για άτομα που έχουν εμβολιαστεί και έχουν λάβει αναμνηστικό εμβόλιο.
Koronoios, Corona Virus, Omikron
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι τρεις παράγοντες που καθιστούν πιο επικίνδυνη τη μετάλλαξη Όμικρον

Σύμφωνα με έρευνα των κ. Μαγιορκίνη και Δημόπουλου η ταχύτητα εξάπλωσης της Όμικρον θα είναι μεγαλύτερη από κάθε προηγούμενο στέλεχος, ωστόσο η βαρύτητα στα συστήματα υγείας είναι σχετικά δύσκολο να εκτιμηθεί.