ΓΔ: 886.72 -0.85% Τζίρος: 91.93 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Στα νοσοκομεία σήμερα οι πρώτοι επιστρατευμένοι ιδιώτες γιατροί

Βάσει του νόμου όσοι αρνηθούν την παραλαβή του «φύλλου πορείας» και δεν εμφανιστούν μπορεί να τους επιβληθεί φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών.

«Έτοιμοι» έστω και λίγο απρόθυμα, με δεδομένη την επιστράτευσή τους, να στελεχώσουν το βεβαρημένο σύστημα Υγείας είναι οι 206 ιδιώτες γιατροί στους οποίους στάλθηκαν σήμερα τα «φύλλα πορείας» προκειμένου να βρίσκονται από τις 8 το πρωί στα νοσοκομεία στα οποία έχουν τοποθετηθεί. 

Τα φύλλα πορείας, παραδόθηκαν στη ΓΑΔΑ το πρωί της Δευτέρας και από εκεί διαβιβάστηκαν στις κατά τόπους αστυνομικές διευθύνσεις και τμήματα και άρχισε η παράδοση.

Βάσει του επίσημου εγγράφου που υπάρχει «προκειμένου να προσφέρει τις προσωπικές υπηρεσίες του/της ως ιατρού στο ακόλουθο Νοσοκομείο του ΕΣΥ, σύμφωνα με το ωράριο του προγράμματος εκπλήρωσης των υπηρεσιακών καθηκόντων ιατρού αντίστοιχης ειδικότητας με βαθμό Επιμελητή Β, στην κλινική, στην οποία πρόκειται να του ανατεθούν καθήκοντα από τον Διοικητή του Νοσοκομείου ή τον νόμιμο αναπληρωτή του».

Θα πρέπει να τονιστεί ότι βάσει του άρθρου 1 του Νόμου 4325/2015 (Α’ 47) η  άρνηση παραλαβής και η παράλειψη εκτέλεσης των ως άνω υποχρεώσεων τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών.

Οι περισσότεροι εκ των επιστρατευμένων γιατρών αναμένεται ότι θα παρουσιαστούν στον Ερυθρό Σταυρό και το Σισμανόγλειο όπου παρουσιάζονται και οι περισσότερες ελλείψεις. Οι γιατροί που θα ενταχθούν στο ΕΣΥ, θα δικαιούνται αμοιβής ανάλογης των καθηκόντων τους, θα καλύπτονται νομικά από τις ισχύουσες διατάξεις για τους ιατρούς του ΕΣΥ και θα μπορούν να διατηρούν τα ιδιωτικά τους ιατρεία, πέραν του ωραρίου τους στα νοσοκομεία.
 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Gkagka
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γκάγκα: Πανεπιστήμιο και ΕΣΥ μαζί στην αντιμετώπιση της πανδημίας

Η αναπληρωτής υπουργός Υγείας τόνισε ότι η προσοχή θα είναι στραμμένη και στους ασθενείς με Covid-19 και στους ασθενείς με τα υπόλοιπα νοσήματα και θα αντιμετωπίζονται όλοι στην ώρα τους και η εκπαίδευση θα συνεχίσει κανονικά.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ν. Χαρδαλιάς: Οριακή η κατάσταση στην Αχαΐα και στα νοσοκομεία

Την κρισιμότητα της κατάστασης στην Αχαΐα υπογράμμισε σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, ανακοινώνοντας παράλληλα τη λειτουργία εμβολιαστικού κέντρου 16 γραμμών στον Οργανισμό Λιμένος Πατρών.